۱۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۶
کد خبر: ۲۱۵۳۸۰
رییس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی:

گزینه مناسب برای حفظ محیط زیست بازگشت به درک مذهب است

خبرگزاری رسا ـ رییس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی با بیان این‌که گزینه مناسب برای حفظ محیط زیست بازگشت به درک مذهب است، گفت: امروز انسان به خطای خود نسبت به طبیعت واقف است و بهترین زمان برای متذکر شدن منابع آسمانی برای بازگشت مقدس به طبیعت فرا رسیده است.
هومان لياقتي، رييس پژوهشکده محيط زيست دانشگاه شهيد بهشتي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، هومان لیاقتی، رییس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی، در نشست نقد و بررسی کتاب «الهیات محیط زیست» جدیدترین اثر آیت‌الله محقق داماد که در شهر کتاب مرکزی واقع در خیابان احمد قصیر تهران برگزار شد، با بیان این‌که این کتاب باید در مدارس آموزش و پرورش تدریس شود، گفت: در این کتاب علاوه بر الهیات محیط زیست، حقوق محیط زیست، تاریخ اقتصادی دنیا، عدالت و مسأله توسعه و محیط زیست بررسی شده و به‌دنبال آن تاریخ ادیان و تاریخ و تمدن ایران آمده که ثابت می‌کند پیشینه ایرانی اسلامی که داریم، ما را مبرزترین ملت‌ها در زمینه محیط زیست می‌کند.

وی با اشاره به این‌که مسأله فقه محیط زیست در این کتاب نشان می‌دهد که دین مبین اسلام با حساسیت بالایی به مسأله محیط پرداخته است، اظهار داشت: دین اسلام کامل‌ترین دین در زمینه محیط زیست است.

رییس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی با بیان این‌که کره زمین با مساحتی بالغ بر 510 میلیون کیلومتر مربع هم‌اکنون پذیرای بیش از هفت میلیارد انسان در سطح خود است، افزود: تنها یک درصد از کل آب جهان قابل استفاده است.

وی تولیدات بشر و الگوی مصرف منابع را دوعامل تخریب محیط زیست دانست و با بیان این‌که مصرف غربی است که ما را به این وضعیت بحرانی کشانده است، اظهار داشت:

لیاقتی آمریکایی‌ با داشتن پنج درصد جمعیت جهان 25 درصد منابع طبیعی جهان را مصرف می‌کند، یک کودک آمریکایی سالانه به‌طور متوسط 900 برابر یک کودک جهان سومی آب مصرف می‌کند، یک اروپایی روزانه به‌طور متوسط بین 100 تا 200 لیتر و یک آمریکایی روزانه به‌طور متوسط بین 300 تا 400 لیتر آب مصرف می‌کند، در کشورهای جهان سومی این رقم بسیار مختلف است و حتی در برخی از این کشورها زیر 10 لیتر است.

رییس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی با بیان این‌که گزینه مناسب برای حفظ محیط زیست بازگشت به درک مذهب است، تأکید کرد: امروز انسان به خطای خود نسبت به طبیعت واقف است و بهترین زمان برای متذکر شدن منابع آسمانی برای بازگشت مقدس به طبیعت فرا رسیده است.

وی نقش ادیان، کشاورزی اکولوژیک و ظهور احزاب و تشکل‌های مردمی حامی محیط زیست را به‌عنوان زمینه‌های حفاظت از محیط زیست مطرح کرد و ابراز داشت: خداوند در قرآن با آیات مختلف به ما حکم می‌کند که چگونه با محیط زیست برخورد کنیم.

لیاقتی گفت: علامه اقبال لاهوری با اذعان به این‌که علی رغم تحصیل در غرب هرگز مبهوت و شیفته آن نشد، معتقد است بحران محیط زیستی بحرانی فرهنگی است و راه حل آن نیز از رهگذر فرهنگ خواهد بود.

رییس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: واژه توسعه پایدار که به زعم برخی افراد واژه‌ای غربی و وارداتی است، مفهومی جز آنچه در قرآن کریم در خصوص لزوم عمران و آبادانی زمین و در تمدن ایرانی اسلامی به پاسداشت طبیعت و محیط زیست توصیه شده، ندارد./956/پ202/س

ارسال نظرات