حمایت شهید صدر از امام خمینی در میان علما کم نظیر بود. ایشان بارها و بارها خطاب به شاگردان، مردم عراق و ایران و حتی مقامات دولتی ایران مانند بختیار حمایت خود را از حضرت امام خمینی (ره) اعلان کرده بود.
حاکم شدن گروه کوچک کج اندیش در حجاز با کمک دولت استعماری انگلستان که به تخریب اکثر آثار فرهنگی و تاریخی و مذهبی در دو شهر مکه و مدینه منجر شد ناشی از بحران معناداری و هویتی بود که دامنگیر جهان اسلام شد.
مجلس خبرگان رهبری به بررسی بنیادهای نظری جمهوری اسلامی و نقش اسلام در شکلگیری این نظام پرداخت و اظهار کرد: نظریه مبنای جمهوری اسلامی بر پایه "نظریه امت محمد" و تعامل بین امام و امت قرار دارد.
روز ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی است که به همه پرسی جمهوری اسلامی آری یا نه و ۹۸/۲٪ مردم ایران به جمهوری اسلامی آری گفتند و انتخاب کردند، شناخته شده است، اما آنچه اهمیت دارد اینکه مفهوم و واژه جمهوری اسلامی از کجا طرح شد؟
۱۲ فروردین ۱۳۵۸ روزی که ملت ایران با رأی قاطع خود در همهپرسی جمهوری اسلامی را بنیان نهادند و رژیم طاغوت را به پایان رساندند، این روز نه تنها نماد پیروزی انقلاب اسلامی است بلکه آغازگر حکومتی شد که عدالت، آزادی و مردمسالاری دینی را در قلب جهان اسلام به نمایش گذاشت.
۱۲ فروردین ۱۳۵۸ مردم ایران با حضور پرشور در همهپرسی تاریخی حکومتی بر اساس اصول اسلامی و مردمسالاری را انتخاب کردند و این روز نه تنها به عنوان «روز جمهوری اسلامی ایران» شناخته میشود بلکه آغازگر تغییرات بزرگ در تاریخ سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایران بود.
سید مهدی هاشمی چهرهای که نامش با فتنه، جنایت و خیانت گره خورده یکی از عوامل اصلی انحراف منتظری از مسیر انقلاب اسلامی بود و حمایت بیچونوچرای منتظری از وی نهتنها عدالت را به چالش کشید بلکه موجب شد قائممقام وقت رهبری در تقابل با امام خمینی (ره) قرار گیرد.
نامه تاریخی ۶ فروردین ۱۳۶۸ امام خمینی (ره) به آقای حسینعلی منتظری، سندی بیبدیل از آیندهنگری، بصیرت و قاطعیت رهبر کبیر انقلاب اسلامی است که پرده از انحرافات و خیانتها برداشت و با شجاعتی مثالزدنی مانع از نفوذ منافقین و لیبرالها به ساختار انقلاب شد.
استاد حوزه علمیه در مدرسه مجازی "پای درس خمینی مشهد" به بررسی رابطه ایمان و عمل از منظر رهبر معظم انقلاب پرداخت و تأکید کرد: ایمان تعهدی عملی را در پی دارد بدین معنا که ایمان نباید صرفاً به حوزه ذهن یا قلب محدود شود بلکه باید در عرصه عمل نیز متجلی شود.
هرچند رسانههای غربی و برخی کشورهای منطقه همچنان به این اتهامزنیها ادامه خواهند داد اما واقعیتهای میدانی و شواهد تاریخی حکایت از استقلال کامل گروههای مقاومت و نقش طبیعی ایران در حمایت از ملتهای مظلوم دارد.
امیرالمؤمنین علی (ع) با سیره بینظیر خود در حکومت و زندگی، الگویی کامل بشریت شناخته میشود و پیروی از علی (ع) نه یک آرمان دور، بلکه مسیری عملی برای ساختن جامعهای اخلاقمدار و عادلانه است.