امام علی طبق آیات قرآن عِدل پیامبر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام کریم رضایی استاد حوزه و دانشگاه در ادامه سلسله جلسات پیرامون شرح خطبه غدیر که شب گذشته در مسجدالنبی نجف آباد برگزار شد، گفت: تمام آن چه خداوند در شرح احوالات آن انبیاء عظام بیان کرده، با همان کیفیت درباره ائمه معصومان نیز اتفاق افتاده و خواهد افتاد.
این کارشناس و مبلغ حوزوی در ادامه درباره این قسمت از خطبه غدیر که جبرییل به پیامبر دستور معرفی وصی و تحویل آنچه از انبیاء نزدش قرار داده شده به وصی خود، گفت: همان گونه که در روایات معصومین وارد شده است، اهل بیت وارث انبیاء هستند و هر آن چه خداوند در خصوصیات انبیاء درقرآن بیان کرده است چه از علوم باطنی وچه از علوم ظاهری در بین ائمه معصومین نیز وجود دارد و به آنان منتقل شده است.
وی در ادامه افزود:در آیات قرآن حدود 59 خصوصیت ظاهری و باطنی برای انبیاء بیان شده است که امروز در نزد اهل بیت و حضرت مهدی(عج) است از آن جمله بودن «علم اسماء کله» و علم جبر نزد حضرت آدم و یا اعطاء حکم و ساختن زره که مربوط به حضرت داود است.
حجت الاسلام رضایی قدرت زنده کردن مردگان و شفا دادن بیماران که از خصوصیات بارز حضرت عیسی بوده است را از دیگر موارد این علوم دانست و گفت: تمام این خصوصیات در ائمه معصومان نیز وجود دارد و به صورت اکمل آن در حضرت مهدی و در زمان ظهور ایشان و برقراری حکومت عدل الهی شاهد خواهیم بود.
این کارشناس و مبلغ حوزوی با بیان قانون تعادل و هم عدل کردن که در باب فضایل به آن تمسک می شود، درباره خصوصیات ائمه معصومین و انبیای الهی گفت: طبق قانون عدل کردن در قرآن مواردی درباره شخصی بیان شده است و خداوند شخص دیگری را مساوی شخص اول درآن مطالب قرار داده است که از آن جمله فضایل و خصوصیات اخلاقی پیامبر اکرم است که در حدود 300 آیه در قرآن بیان شده است.
وی در ادامه بیان داشت:تنها کسی که به صراحت آیات قرآن به خصوص آیه مباهله، هم عدل رسول خداست آنجاست که خداوند می فرماید:«فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُم»، کلمه انفسنا به اجماع اکثر مفسرین درباره وجود مبارک حضرت علی است.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد:خداوند در این آیه علی را نفس پیامبر معرفی می کند و کسی جز حضرت علی(ع)هم عدل پیامبر نمی باشد و هر آن چه از خصوصیات اخلاقی در قرآن برای پیامبر بیان شده است برای حضرت علی نیز وجود دارد.
حجت الاسلام رضایی یکی از فضایل پیامبر اکرم که خداوند در آیه 6 احزاب «النَّبىِ أَوْلىَبِالْمُؤْمِنِین»به آن اشاره کرده است را ولایت برشمرد و گفت: طبق قانون هم عدل کردن وقتی پیامبر دارای مقام ولایت است، حضرت علی نیز چون نفس رسول خداست، دارای مقام ولایت می باشد و این هم نفس بودن مانند هم نفس بودن هارون و موسی است، چنان که پیامبر در سخنی فرموده «أَنْتَ مِنِّی بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ مِنْ مُوسَى» و حضرت علی را نسبت به خود مانند هارون نسبت به موسی بیان کرده است./1306/پ202/ب4