تفکر مادی گرایانه و افزایش توقعات نابجا مهم ترین عامل افزایش سن ازدواج در کشور است
حجت الاسلام اسدالهی، مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بیرجند با بیان این که امروزه عوامل زیادی در بالارفتن سن ازدواج در دختران و پسران نقش داشته است، افزود: توقعات نابجا و داشتن دیدگاه صرف مادی گرایانه خانواده ها موجب شده جوانان زیر بار ازدواج نرفته و از انجام ازدواج به موقع و به هنگام دوری کنند.
وی با بیان این که عدم مسؤولیت پذیری و فرار از مسؤولیت از دیگر علل تعلل جوانان در امر ازدواج است، گفت: خانواده ها باید توقع خود را کاهش داده و بستر ازدواج جوانان خود را فراهم کنند زیرا تعلل در ازدواج زمنیه انحراف جوانان را فراهم می کند.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی با بیان این که افزایش بی حجابی و بدحجابی هم در افزایش سن ازدواج نقش داشته است، ادامه داد: وقتی نیاز یک جوان در خیابان از طریق چشم تامین شده و دسترسی او به همه چیز آسان شده است قطعا چنین جوانی از مسؤولیت ازدواج شانه خالی می کند و دختران جوان باید بدانند بدحجابی نه تنها موجب ازدواج به هنگام آنها نخواهد شد بلکه زمینه سو استفاده جوانان هوسران و بی مسؤولیت را از آنان فراهم می کند.
حجت الاسلام اسدالهی ادامه داد: متاسفانه دولت هم در امر ازدواج فعالیت چندانی انجام نداده و مقوله ازدواج آسان و ازدواج به هنگام در کشور تنها در قالب یک شعار باقی مانده است.
وی افزود: حوزه های علمیه باید فعالیت های تبلیغی خود را در مقوله ترویج فرهنگ ازدواج آسان و به موقع در کشور افزایش دهند و طلاب به عنوان الگوی جوانان باید با برگزاری مراسم ازدواج خود به سادگی جوانان دیگر را هم به ازدواج به موقع، عاقلانه و آسان دعوت کنند.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی با اشاره به این که خیران هم می توانند نقش موثری در فراهم کردن بسترهای ازدواج جوانان داشته باشند، گفت: در حال حاضر وام ازدواج جوانان در هفت خان رستم بانک ها است و تا زمانی که این حداقل ها برای جوانان فراهم نشود نمی توان انتظار داشت آنها ریسک کنند زیرا هزینه های ازدواج در دنیای امروز با 50 سال گذشته تفاوت چشمگیری دارد.
حجت الاسلام اسدالهی با اشاره به این که تحدید نسل ثمره مستقیم تاخیر در ازدواج است، ادامه داد: تحدید نسل علاوه بر پیری جمعیت نقش مهمی در کاهش نیروی کار، کاهش ثروت های مادی و معنوی کشور، افزایش هزینه های سالمندی و وابستگی به کشورهای دارای نیروی جوان دارد.
وی با بیان این که باید در زمینه فرزند آوری و ازدواج ابتدا زیر ساخت ها فراهم شود و پس از آن تبلیغات لازم انجام شود، گفت: باید اعتقادات دینی خانواده و جوانان در خصوص ازدواج و فرزند آوری تقویت شود./968/ت302/ب