رحیمپور ازغذی تبیین کرد؛
ملاکهای بازار اسلامی و اقتصاد مقاومتی از دیدگاه امام رضا
خبرگزاری رسا ـ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه همواره در تولید ثروت باید ثروتمند بود اما در مصرف آن نباید اسراف کرد، گفت: تولید شغل، ثروت، کار، علم و قدرت عین عبادت و جهاد فی سبیل الله است به شرط اینکه در خدمت خلق و مسیری که خداوند تعیین کرده است عادلانه مصرف شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسن رحیمپور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران و در چهارمین سری از سلسله مباحث مفهومشناسی بازار اسلامی و اقتصاد مقاومتی در شعار امسال به تبیین ملاکهای بازار اسلامی و اقتصاد مقاومتی از دیدگاه امام رضا علیهالسلام، پرداخت.
وی افزود: امام رضا علیهالسلام میفرمایند «هیچکس مالک هیچ چیز نیست مگر به صورت مجازی، همه مالکیتها مجازی، نسبی، مشروط و موقت است، مالکیت حقیقی تنها از برای خدا است».
وی ادامه داد: هیچکس در بازار اسلامی حق ندارد خود را مالک بداند، هرچه در اختیار داریم موقت و مشروط است و مالکیت ما مجازی و نسبی و هرچه داریم متعلق به خداوند است؛ او فرمود سهم فقرا را باید بدهیم، پس ما امانتدار او هستیم و این یعنی مبارزه با حرس سرمایه داری و مبارزه با فرهنگ من محوری و منیت اقتصادی.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: هیچکس در بازار اسلامی نباید احساس مالکیت حقیقی کند و نباید بگوید من میخواهم مالکیت خودم را گسترش دهم که مالکیتی وجود ندارد و مالک حقیقی خدا است و همه آنچه داریم امانت است.
وی با بیان اینکه همواره در تولید ثروت باید ثروتمند بود اما در مصرف آن نباید اسراف کرد که این کار عین آخرتطلبی است، گفت: تولید شغل، ثروت، کار، علم و قدرت عین عبادت و جهاد فی سبیل الله است به شرط اینکه در خدمت خلق و مسیری که خداوند تعیین کرده است عادلانه مصرف شود.
رحیم پور ازغدی ابراز کرد: اگر در بازار اسلامی صاحبان ثروت در حاکمیت اسلامی و صاحبان قدرت باور کنند که هیچ کاره هستند و قدرت و ثروت حقیقتا از آن خدا است و باید برای خلق مصرف شود، یعنی فرهنگ حرص سرمایهداری و خودخواهی، ربا، رشوه، گرانفروشی، احتکار، دروغ، خیانت و کلاهبرداری کنار میرود.
وی با اشاره به روایت دیگری از امام هشتم علیهالسلام، نفی شوکت طبقاتی را از دیگر ملاکهای بازار اسلامی عنوان و اظهار کرد: در بازار اسلامی همه باید خود را برادر یکدیگر بدانند، کسی که با او معامله میکنید برادر و خواهر شما است، نگذاریم در بازار اسلامی فاصلههای طبقاتی شکل بگیرد و بین فقرا و اشراف رابطه دو قطبی تشکیل شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه از دیدگاه امام رضا علیهالسلام اصل دیگر در بازار و اقتصاد اسلامی مدیریت علمی است، خاطرنشان کرد: امام رضا علیهالسلام میفرمایند «هیچ تصمیم مدیریتی نگیرید مگر اینکه علمی باشد»، یعنی اول مطالعه کنید و بعد تصمیم بگیرید که به سبب تصمیم بدون علم، میلیونها نفر صدمه میبینند.
رحیم پور ازغدی با بیان اینکه تمام کسانی که در حقوق و قضا برای مردم تصمیم میگیرند اگر به اندازه وسعشان مطالعه نکنند و تصمیم بگیرند، نزد خدا مسؤول هستند، کار علمی جمعی، حمایت از ضعفا، الگوی مصرف صحیح، مسؤولیتهای اجتماعی، نظارت بر بازار، از دیگر اصول مهم در بازار اسلامی برشمرد.
وی با اشاره به اینکه امام رضا علیهالسلام میفرمایند «خداوند بر همه کسانی که از اقتصاد سالم و وضعیت خوب برخوردار هستند واجب کرده است که قیام کنند و با همه قدرت برای کمک به گرفتاران و مبتلایان در جامعه به پا خیزند»، ایمان به خدا، عشق و خدمت به همه مردم را سه اصل مهم برای یک جامعه عقلانی از دیدگاه آن حضرت برشمرد./920/پ202/ج
ارسال نظرات