برنامه ویژه جشنواره مقاومت برای مردم در پارکها و مساجد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا جشنواره فیلم مقاومت، هر روز که به زمان برگزاری جشنواره مقاومت نزدیک می شود، با شور و نشاط بیشتری در سراسر کشور همراه می گردد. در گزارش ذیل، خبرها و گفتگوهایی درباره این جشنواره می خوانیم.
افروغ، ایزدی، فیاض، حبیب احمدزاده و ...
سخنرانان نخستین همایش علمی سینمای مقاومت معرفی شدند
تعدادی از سخنرانان نخستین همایش علمی سینمای مقاومت معرفی شدند.
تعدادی از سخنرانان نخستین همایش علمی سینمای مقاومت را که قرار است همزمان با جشنواره بین المللی فیلم مقاومت طی روزهای پنجم تا هشتم مهر در تهران برپا شود به این شرحند:
دکتر عماد افروغ، عضو سابق هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی/ دکتر اعظم راودراد، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران / دکتر فؤاد ایزدی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران / دکتر ابراهیم فیاض، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران / دکتر سید محسن هاشمی، عضو هیئت علمی دانشگاه هنر / دکتر حبیب احمدزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه هنر / دکتر محمدرضا جوادی یگانه، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران / دکتر محمد بیچرانلو، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران / دکتر مسعود نقاشزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه صداوسیما / دکتر سید علی روحانی، عضو هیئت علمی دانشگاه هنر / دکتر شهاب اسفندیاری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، دبیر همایش
شایان ذکر است جشنواره بین المللی فیلم مقاومت به منظور بسط زمینه تفکر، نقد و نظریه پردازی در حوزه «سینمای مقاومت»، شناسایی و معرفی گونه های مختلف «مقاومت» در سینمای جهان، و ایجاد فرصتی برای هم اندیشی استادان، پژوهشگران و سینماگران در اصلاح روندهای تولید، توزیع و نمایش آثار سینمای مقاومت» در داخل کشور و در سطح بین الملل، و با امید نیل به تعاریف، نظریه ها و الگوهایی از سیاست فرهنگی مطلوب برای رشد و تعالی«سینمای مقاومت»، امسال برای نخستین بار همزمان با برگزاری جشنواره، همایشی علمی با عنوان «سینمای مقاومت؛ نظریه ها، سیاست ها، نقدها» برگزار می نماید.
پارکها، مساجد و حسینیهها میزبان نمایش جشنواره مقاومت برای مردم
برنامه ویژه جشنواره مقاومت برای مردم در پارکها و مساجد
چندین استانِ میزبان جشنواره فیلم مقاومت اعلام کردهاند که بعضی از فیلمهای این رویداد سینمایی را برای عامه مردم در چند پارک، مسجد و حسینیه اکران میکنند.
در راستای آشنایی مردم با سینمای مقاومت و دفاع مقدس، چندین استان درنظر دارند که بعضی از فیلمهای جشنواره را در مکانهای عمومی مانند پارکها، مساجد و حسینیهها به نمایش بگذارند.
بدیهی است که نمایش این فیلمها در مکانهای عمومی مانند پارکها و مساجد میتواند تعداد مخاطبان جشنواره مقاومت را با افزایش چشمگیری روبرو کرده و ضریب نفوذ آن را به خانوادههای ایرانی در شهرستانهای مختلف افزایش دهد.
بر اساس اعلام امور استانهای جشنواره، تاکنون استانها و یا شهرهای اردبیل، خراسان شمالی، خراسان رضوی، هرمزگان، اصفهان، کازرون و... برای نمایش فیلمهای منتخب در مکانهای عمومی برنامهریزی قطعی کردهاند.
نکته جالب توجه این است که این کار در میان استانهای دیگر هم با استقبال روبرو شده و در یکی دو روز گذشته، مذاکراتی را برای پیوستن به این طرح با ستاد برگزاری داشتهاند که اخبار تکمیلی آن اعلام خواهد شد.
به همت امور استانهای جشنواره فیلم مقاومت، در این رویداد فرهنگی – سینمایی در حال افزایش ضریب نفوذ خود حتی تا شهرهای مرزی و مناطق محروم کشور است. به طور کلی، آشنایی مردم با سینمای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی از یک سو و پیگیری عدالت فرهنگی مدنظر مسئولان عالیرتبه نظام از سوی دیگر، باعث شده است که تعداد میزبانان نمایش فیلمهای جشنواره مقاومت به عنوان جشنواره استراتژیک انقلاب اسلامی، به حدود 1400 نقطه در 31 استان کشور برسد که اتفاقی قابل توجه است.
سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با رویکرد مقاومت، بصیرت و شکوفایی در گستره «سینمای ایران» و «سینمای بین الملل» در قالب بخشهای مختلف فیلم های سینمایی، سینمایی ویدیویی، کوتاه، مستند، چشمانداز سینمای مقاومت ایران، نشستهای تخصصی و بزرگداشت سینماگران عرصه انقلاب و دفاع مقدس و برنامههای جانبی همزمان با هفته گرامیداشت دفاع مقدس در ایران و چند کشور جهان برگزار میشود.
اکران فیلمهای جشنواره مقاومت در 6 زندان!
6 زندان در استانهای خراسان رضوی و قم میزبان جشنواره فیلم مقاومت شدهاند.
بر اساس اعلام آقایان حیدری و دهنوی ناظران استانی جشنواره فیلم مقاومت در خراسان رضوی و قم، تاکنون میزبانی و نمایش فیلمهای جشنواره به عنوان یک حرکت فرهنگی شاخص در 6 زندان این دو استان قطعی شده است.
بر این اساس، در استان خراسان رضوی، زندان مرکزی مشهد، زندان سبزوار، زندان تربت حیدریه، زندان نیشابور و زندان کاشمر از میان 16 زندان استان، فیلمها را نمایش خواهند داد. همچنین زندان مرکزی شهر قم هم میزبان جشنواره میشود.
نمایش فیلمها در زندانها یکی از اتفاقات ویژه این دوره از جشنواره مقاومت است که به همت امور استانهای این رویداد در حال برنامهریزی و اجراست. همچنین احتمال دارد تعداد زندانهای میزبان جشنواره در دو سه روز آینده افزایش یابد.
گستره برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در 31 استان کشور به جایی رسیده است که گفته میشود این رویداد در دوره سیزدهم خود، به گستردهترین جشنواره فرهنگی – سینمایی پس از انقلاب اسلامی بدل شده است.
امروز شنبه 22 شهریور
جدول برنامه های جشنواره بین المللی مقاومت منتشر می شود
جدول برنامه ها و زمان بندی نمایش فیلم های سیزدهمین جشنواره بین المللی مقاومت امروز شنبه22 شهریور منتشر می شود و روی سایت جشنواره قرار می گیرد.
این دفترچه برنامه حاوی کلیه اطلاعات و برنامه ها و زمان بندی و تقویم نمایش آثار پذیرفته شده در این دوره جشنواره در بخش های مختلف است. برنامه نمایش فیلم های در بخش های مسابقه سینمایی، آثار سینمایی ویدیویی، فیلم های کوتاه و مستند، مسابقه بین الملل، بخش عماد مغنیه، فیلم های بخش تکفیری ها، مرور فیلم های غزه، بخش بصیرت، فیلم های بخش ایران هراسی و اسلام هراسی و ... در مجموعه سینمایی فلسطین، مجموعه سینمایی عصر جدید و پردیس ملت اعلام شده است. همچنین، برنامه های جنبی و عناوین سخنرانی ها و سخنرانان نیز در این دفترچه معرفی شده اند.
سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت از 30 شهریور در تالار وحدت با برپایی مراسم اقتتاحیه آغاز می شود و از روز 31 شهریور از ساعت 14 آغاز می گردد و تا روز سوم مهر ماه ادامه می یابد.
انسیه شاه حسینی: بهترین لحظات زندگیم وقتی است که صحنه های جنگ را ضبط می کنم
این کارگردان گفت:ساخت فیلم جنگی به انگیزه شخص برمی گردد. وقتی کسی هدفش فتح قله باشد به مشکلات اطراف و حاشیه ها نگاهی ندارد. اما اگر کسی برای تفریح به کوه نوردی می رود مشخص است که با اولین سختی از ادامه راه مایوس می شود.
کارگردان فیلم «غروب شد بیا» گفت: از آنجایی که با جنگ مانوس بودم و این مقوله همواره مسئله ام در زندگی بوده ساخت کارهای جنگی برایم راحت تر است. شاید اگر بخواهم فیلم خانوادگی بسازم نتوانم . اما از ساخت فیلم جنگی همیشه لذت می برم.
او گفت: وقتی جنگ شروع شد به عنوان خبرنگار در جنگ حاضر شدم و از آن دوران خاطرات زیادی دارم .در فیلم شب بخیر فرمانده زندگی من با جنگ و چگونگی آن را روایت می کنم. اینجا می توانم بگویم بهترین دوران زندگیم وقتیست که صحنه های جنگ را در فیلمم ضبط می کنم. صحنه های انفجار و اکشن را وقتی در فیلمم را می شنوم انگار زیباترین موسیقی دنیا را گوش می دهم . بهترین لحظات زندگیم زمانیست که صحنه های جنگی را در فیلمم به تصویر می کشم.
کارگردان فیلم «پنالتی»در خصوص ساخت فیلم های جنگی و مشکلات این حوزه توضیح داد:وقتی بنا شد فیلم های دفاع مقدسی ساخته شود، قول هایی مبنی بر حمایت از این گونه آثار داده شد. اما من هیچ وقت به خاطر این گونه حمایت ها به این سینما روی نیاوردم و هیچ وقت هم روی کمک کسی حتی زمان نوشتن فیلم نامه حساب باز نکردم. یا علی گفتم و راه افتادم و اتفاقا خدا به غیرت شهدا هیچ وقت مرا تنها نگذاشت و کمک ها همیشه از جایی رسید که حتی فکرش را نمی کردم. به عنوان نمونه اگر ما برای ضبط صحنه ای به ده تانک احتیاج داشتیم به ناگاه برایمان بیست تانک رسید یا نمونه های دیگر.از این دست شگفتی ها در ساخت فیلمم از جانب خدا زیاد دیدم.
شاه حسینی در خصوص اینکه خیلی از فیلمسازها این روزها نسبت به ساخت فیلم های جنگ گلایه دارند گفت:
ساخت فیلم جنگی به انگیزه شخص برمی گردد. وقتی کسی هدفش فتح قله باشد به مشکلات اطراف و حاشیه ها نگاهی ندارد. اما اگر کسی برای تفریح به کوه نوردی می رود مشخص است که با اولین مشکل از ادامه راه مایوس می شود. من به شخصه همیشه نگاهم به نوک قله کوه بوده و به پایین نگاه نکردم. یکچنین مشکلاتی که فیلمسازان دیگر که می گویند برای من هم هست اما من به مشکلات اهمیت نمی دهم و نادیده می گیرم. . وقتی یاد زمان جنگ می افتم که رزمند های ما با چه سختی می جنگیدند از اینکه گلایه کنم خجالت می کشم. رزمند های ما جای خشاب نداشتند که فشنگ را داخلش بریزند فشنگ ها را یا در دستمال می پیچند و یا در جیب می گذاشتند. با چشمانم دیدم که با کتونی خیس در زمستان راه می روند .رزمنده ای ما برای غواصی ابتدایی ترین وسیله یعنی کفش غواصی نداشتند..من این لحظات را دیدم . حال می خواهیم در اوج آرامش و امنیت فیلم بسازیم گلایه می کنیم؟آنها خطر مرگ را هر لحظه با چشم می دیدند.. ما یکچنین خطراتی ندارم.
او ادامه داد:وقت با چشمانم دیدم که رزمنده ها ی ما در بدترین شرایط از جانشان می گذشتند این کمبودها را حس نمی کنم.آنها خم به ابرو نمی آوردند چون هدف داشتند.من وقتی الگویی یک چنینی دارم از خودم خجالت می کشم./1327/پ203/ی