۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۱
کد خبر: ۲۲۲۱۲۹

همایش تروریسم تکفیری داعش و تهدیدات علیه صلح برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ همایش «تروریسم تکفیری داعش و تهدیدات علیه صلح» به مناسبت روز جهانی صلح در تهران برگزار شد.
داعش

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، همایش «تروریسم تکفیری داعش و تهدیدات علیه صلح» به مناسبت 21 سپتامبر 2014 ، (31 شهریورماه 1393 ) روز جهانی صلح، در سالن جلسات دفتر سازمان ملل در تهران برگزار شد.

 

این همایش با حضور اساتید، دانشجویان، هنرمندان و فعالان عرصه صلح برگزار و ضیاء الدین صبوری دبیر انجمن روابط بین الملل، ناصر کنعانی، رییس ستاد عراق در وزارت امور خارجه، گری لوئیس، هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد، حسین دهشیار، استاد دانشگاه به ایراد سخن پرداختند.

 

در ابتدای این همایش، گری لوئیس با زبان فارسی، شروع به خواندن بیانیه  بان کیمون، دبیرکل سازمان ملل در مورد صلح جهانی و روز صلح کرد و پس از آن به کارهای صورت گرفته در قبال صلح پرداخت و از موزه صلح به عنوان کار فرهنگی متعالی در قبال صلح یاد کرد.

 

در ادامه ناصر کنعانی به شرح تاریخچه پیدایش داعش و رهبران آن از سال 2004 تاکنون پرداخت و گفت: چگونگی شکل گیری، ایدئولوژی، منابع مالی ، وابستگی به القاعده و اسامه بن لادن، رابطه داعش با جبهه النصره در سوریه و اتحاد آن دو و تشکیل حکومت عراق و شام در سال 2012 و در ادامه قطعنامه 2170 سازمان ملل را که در آن داعش به عنوان گروه تروریستی شناخته شده بود را خاطرنشان کرد.

 

راهکارهای مقابله ریشه ای با داعش

وی افزود: داعش یک تفکر انحرافی است که سرچشمه آن فقهایی مانند ابن تیمیه است و از منظر سیاسی در منطقه ترویج شده و مورد استفاده ابزاری در سوریه قرار گرفته است؛ کشورهایی را که از داعش حمایت می کنند، مدارسی که جذب طلبه و دانشجو می کنند و حتی پشتیبانان مالی آن ها  در منطقه کاملا روشن است ولی سازمان ملل تغافل و تجاهل کرد تا داعش رشد یابد.

 

کنعانی تصریح کرد: اکنون داعش با تجربه سه سال جنگ میدانی در سوریه و حمله به عراق و اعلام جغرافیایی فراتر از عراق و جنایات مرتکب شده علی الخصوص علیه مسیحیان، باعث جلب توجه سازمان ملل و غرب نسبت به خود شده است.

 

وی ادامه داد: باید به مقابله ریشه ای با داعش پرداخت و راه های آن عبارت است از «کور کردن مراکز اشاعه تفکر»، «محدود نمودن منابع مالی»، «محدود کردن روند گسیل نیروی انسانی»، استفاده از وسایل ارتباط جمعی و محدود کردن کانال های ارتباطی»، «ایجاد مکانیسم قضایی برای هواداران و نیروهای داعش در کشورهای مختلف جهان» و «حمایت از کشورهایی که در خط مقدم جنگ با داعش هستند مانند سوریه».

 

کنعانی در ادامه گفت: داعش حدود شش هزار نیروی ایدئولوژیک دارد و کل نیروهای آن تا پانزده هزار نفر برآورد شده و طبق منابع خبری غربی 4500 نفر نیروی داعش را شهروندان کشورهای اروپایی تشکیل می دهند.

 

سازمان ملل از برخوردهای گزینشی دوری کند

وی افزود: سازمان ملل نباید به مکانیسمی غیر از مکانیسم سازمان ملل اجازه فعالیت طولی بدهد و از برخوردهای گزینشی در سازمان ملل باید دوری جست.

 

در ادامه، گری لوییس و ناصر کنعانی به سوالات حضار پاسخ دادند. سپس فیلم «گیسوی آشفته زمین» ساخته مهدی یار محمدی  که در مورد بمباران شیمیایی و اثرات به جای مانده از آن طی سالیان متمادی بعد از آن و سختی ها و گرفتاری های مردمی است، پخش شد.

 

در پایان، حسین دهشیار گفت: منطقه خاورمیانه را منطقه ای بحران خیز معرفی کرد و این موضوع را معلول این مقوله دانست که خاورمیانه شرایطی دارد که کشورهای دیگر می توانند در آن نافذ باشند.

 

وی، دلیل اصلی نزاع های موجود را سهم خواهی طرفین دانست و یادآور شد: در بازی قدرت باید سهم طرفین پرداخت شود زیرا در این صورت راه برای گفت‌وگو هموار می شود و این گونه است که می توان به تفاهم هر چند نسبی دست یافت و دیگر کار به جنگ و جنایت و کشت و کشتار نمی کشد./9597/پ202/ب5

ارسال نظرات