گزارشی از رونمایی کتاب «سلام بر عاشورا»
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم رونمایی از کتاب «سلام بر عاشورا» اثر رضا اسماعیلی، شاعر آیینی و با حضور محمدعلی مجاهدی، علیرضا قزوه، حمیدرضا شکارسر و حسین اسرافیلی در غرفه خبرگزاری تنسیم در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها برگزار شد.
مجاهدی به بیان آسیبهای شعر عاشورایی در طول تاریخ اشاره و بیان کرد: شعر آیینی امانتی الهی در نزد شاعران است، ولی امروزه شعر و شاعران آیینی گرفتار آسیبها و و آفاتهای شده است و متن اصلی عاشورا به حاشیه و حاشیه عاشورا به متن اصلی تبدیل شده است.
این شاعر آیینی بیان کرد: در میان شاعران دلسوزی وجود دارند که که در دفاع از آرمانها و ارزش های عاشورا با هنرمندی از متن اصلی عاشوار دفاع میکنند.
سرودن شعر آیینی آداب خاصی داد
اسرافیلی با بیان این که کتاب «سلام بر عاشورا» در راستای مقابله با تحریفهای عاشورایی نوشته شده است، گفت: باید در سرودن شعر آیینی همانند زیارتگاهها آداب خاصی دارد، بنابراین زمان سرودن شعر آیینی و قرائت آن از سوی مداحان باید با آداب خاصش رعایت شود.
وی ابراز کرد: متأسفانه بسیاری از اشعاری که از سوی مداحان می شود دارای محتوای خاصی نیست سروده میشوند و این ریشه در ناآگاهی و کماطلاعی شاعران دارند٫ متأسفاهنه شاعران و مداحان نه تاریخ شعر عاشورا را می و نه مقتل راخوانند؛ در نتیجه شعرشان دچار ضعف های زیادی است.
اسرافیلی تصریح کرد: اگر ضعفها و آسیبهای شعر آیینی و عاشورایی را شناخته و بیان شود شاعران را به سوی متن اصلی عاشورا میروند.
یکی از اهداف نوشتن کتاب «سلام بر عاشورا» روشنگری است
قزوه ابراز کرد: آن شاعران آیینی کسانی هستند که با مطالعه به آستان ائمه اطهار(ع) اردات میکنند و در مقابل شاعرانی هستند که با الفاظ و القابی که به ادبیات کوچه بازاری شعر درباره اهل بیت(ع) می گویند.
وی بیان کرد: یکی از دلایلی که شعر آیینی را دچار رکود کرده است استفاده از الفاظ کوچه و بازاری در شعر عاشوراه است؛ حتی مشاهده است که شاعر در شعرش صدای حیوان در میآورد.
این شاعر آیینی ابراز کرد: شاعران پیشکسوتی در عرصه مقابله با آسیبهای شعر آیینی گام برداشتهاند که از آن جمله میتوان به استاد مجاهدی، اسرافیلی اشاره کرد.
قزوه با بیان این که هدف نوشتن کتاب «سلام بر عاشورا» روشنگری است، گفت: در این رباعیها عاشورا با بهترین واژگان که همراه با شعر و شعور شاعر است، تعریف شده است.
توجه به ماتم در شاعر آیینی خدمت به اهداف سکولاریسم است
شکارسری در ادامه این جلسه ابراز کرد: اگر فقط به جنبههای ماتم شعر آیینی بسنده شود، شعر عاشورایی در راستای خدمت به اهداف سکولاریستی قرار میگیرد.
این شاعر آیینی ابراز کرد: برخی شاعران میگویند که تنها به وجوه مرثیه شعر عاشورایی توجه داریم در حالی که این یک دیدگاه سکولاریستی است؛ یعنی ابعاد مختلف عاشورا از هم جدا می شود و با برجستهکردن یک بخش از وجوه عاشورا از سایر وجوه آن مانند وجوه حماسی ان غفلت کنیم.
وی اظهار داشت: عنصر تکرارشونده و نظامبخش این کتاب عنصر حماسه و پیامبخش عاشوراست در حالی که شاعران کمی هستند که از عنصر حماسه را بیان کنند.
عاشورا را سانسور نکنیم
اسماعیلی نویسنده کتاب «سلام بر عاشورا» بیان کرد: عاشورا را سانسور نکنیم؛ اگر میخواهیم حقیقت اسلام ناب محمدی(ص) را در واقعه عاشورا توجه داشته باشیم، باید به تمام ابعاد عاشورا همانند ابعاد معرفتی و اخلاقی توجه کنیم./998/پ202/س