۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۱
کد خبر: ۲۳۲۱۵۶
آیت‌الله مهدوی:

منت‌گذاری بر خداوند برای عبادت نشانه جهل انسان است

خبرگزاری رسا ـ نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: انسان اگر به فایده عبادت برای خود و این که این عبادت هیچ سود و زیانی برای کسی ندارد، آگاهی پیدا کند، در می‌یابد که نباید برای عبادت اندک خود بر سر خداوند منت بگذارد بلکه باید خداوند بر سر او منت بگذارد.
آيت الله سيد ابوالحسن مهدوي، عضو مجلس خبرگان رهبري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت‌الله سیدابوالحسن مهدوی، عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت اصفهان، شنبه شب در مجلس عزاداری حضرت اباعبدالله(ع) با اشاره به ضرورت توجه انسان به نعمت‌های الهی گفت: خدای متعال به انسان نعمت می‌دهد تا قدر بدانیم و به طور پیوسته از این نعمت‌ها استفاده کنیم و انسان باید قدر این نعمت‌ها را بداند، یکی از نعمت‌های الهی وجود پیامبر(ص) و امام است.

 

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این‌که خداوند برای ما پیامبری فرستاده تا به کمال برسیم، اظهار کرد: خداوند به عبادت ما نیاز ندارد، عبادت ما نه برای سودی رساندن به خداوند است، بلکه عبادت ما اسباب کمال انسان را فراهم می‌کند.

 

وی ادامه داد: انسان اگر به فایده عبادت برای خود و این که این عبادت هیچ سود و زیانی برای کسی ندارد، آگاهی پیدا کند، در می‌یابد که نباید برای عبادت اندک خود بر سر خداوند منت بگذارد بلکه باید خداوند بر سر او منت بگذارد.

 

آیت‌الله مهدوی با اشاره به دوران غیبت امام زمان(عج) ادامه داد: خداوند باید بر سر انسان منت بگذارد تا امام زمانش را از پس پرده غیبت به دوران ظهور برساند،‌ بر این اساس می‌توان گفت صبح جمعه ظهور منتی از جانب خداوند بر انسان است.

 

وی بیان کرد: در هر نعمتی اگر گیرنده اظهار نعمت کند، شکر می‌شود و اگر دهنده و منعم اظهار نعمت کند، این منت می‌شود، دهنده با اظهار نعمت به انسان می‌گوید که یادت نرود این نعمت را و گیرنده این نعمت را یادآوری می‌کند.

 

امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: اگر انسان برای یک فرد دیگر تعیین تکلیف کند که وظیفه او این است که نعمت بدهد، این طرز فکر غلط است و به بیراهه می‌رود، در این صورت فرزند از پدرش و زن از شوهرش تشکر نمی‌کند.

 

وی با بیان این‌که انسان نسبت به خداوند هیچ حقی ندارد، ابراز کرد: افراد باید بدانند که اگر گناه کنند، حق‌شان این است که چوب بخورند و اگر به این مطلب واقف باشند، متواضع و فروتن می‌شوند، همان طور که در ادعیه معصومان(ع) این مطلب مشهود است.

 

آیت‌الله مهدوی یادآور شد: امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه می‌فرماید که اگر من تمام عمرم را به عبادت سخت و شدید خداوند بپردازم و از آن طرف هیچ یک از نعمت‌های خداوند را استفاده نکنم، در نهایت استحقاق پاک شدن یکی از گناهان خود را نخواهم داشت.

 

وی ابراز کرد: البته خداوند بخشنده و مهربان است و منتظر است که انسان به درگاه خداوند اظهار ندامت بکند تا خدا او را ببخشد، او سریع‌الرضا است، خداوند در سوره نسا می‌فرماید انسانی که راه به خطا می‌رود و بازمی‌گردد و توبه می‌کند حقی بر من دارد که او را ببخشم.

 

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به لغزش حضرت یوسف(ع) در زندان و فراموش کردن خداوند اظهار کرد: آن‌هایی که خداشناس‌ترند، لغزش‌های خطرناک‌تری هم دارند، یک لغزش حضرت یوسف(ع) سبب بیشتر ماندن او در زندان شد.

 

وی ادامه داد: هر انسانی به اندازه ظرفیتش و به اندازه فهمش از خداوند ادب می‌شود،‌ حضرت یوسف(ع) بیشتر در زندان ماند تا تربیت شود، انسان اگر پا بد گذاشت خداوند او را تربیت می‌کند هر چند که در نگاه اول از این امر کرت داشته باشد که برای او خیر و صلاح است./914/پ202/ب4

ارسال نظرات