باورهای غلط درباره زنان باید اصلاح شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، همایش «جهانی عاری از خشونت علیه زنان» به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده حقوق دانشگاه آزاد مشهد و جمعی از وکلای زن کانون وکلای دادگستری استان و فعالان اجتماعی پنج شنبه شب ششم آذر در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.
شهیندخت مولاوردی، معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در این همایش به بررسی وضعیت اجتماعی و امنیتی زنان در جامعه بشری امروز پرداخت و گفت: متأسفانه با وجود کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان و اسناد و قوانین جهانی مختلف در حوزه مقابله با خشونت علیه زنان، این موارد تاکنون کارآیی لازم را نداشته و مشارکت و اجماع همگانی در این زمینه احساس می شود.
وی با اشاره به شرایط جهانی گفت: امروز به رغم همه تحولات جهان به ویژه در فناوری های نوین، ارتباطات و اطلاعات آنچه که تغییری در آن احساس نمی شود میزان اعمالی است که با عنوان خشونت علیه زنان رواج دارد.
وی ادامه داد: هم اکنون در جوامع توسعه یافته و در حال توسعه شاهد این پدیده جهانی هستیم، پدیده ای که مرزهای جغرافیایی و اجتماعی را در نوردیده و نه تنها از زندگی زنان رخت بر نبسته بلکه اشکال آن فرق کرده و در همه جا نمود دارد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان گفت: طبق آمار از هر سه زن یک نفر در مقطعی از زندگی خود از طریق خشونت فیزیکی، جسمی و روانی و جنسی از تجاوز و خشونت خانگی گرفته تا آزار و توهین در محل کار و تهدید در فضای مجازی رنج می برد.
وی با بیان این که این پدیده به حدی گسترده است که از عام ترین انواع نقض حقوق بشر و مانعی در رشد و امنیت صلح محسوب می شود، تصریح کرد: ریشه اصلی این رفتارها ساختارهای مردسالارانه جوامع است.
خشونت علیه زنان گزارش نمی شود
وی افزود: از خانواده که نخستین مکان آغاز خشونت است شروع می شود، چنانکه افراد خشن امروزی، کودکان قربانی و یا شاهدان خشونت دیروزی هستند و واقعیت دیگر این که موارد خشونت علیه زنان گزارش نمی شود و وقتی موارد آن گزارش نشود در آمارها هم گنجانده نمی شود و عزم و اراده ای هم در اکثر کشورها در این رابطه وجود ندارد از این رو آمار درستی هم برای مقابله با این امر نیست.
معاون رییس جمهور با بیان این که افکار و سنت هایی که این خشونت ها را تشویق، انکار و یا تحمل می کنند از دیگر مباحثی است که باید متوقف شود، ادامه داد: باورهای غلط باید شکسته شده و به سمت یک برنامه ریزی درست حرکت کرد.
وی در ادامه به بررسی برنامه های دولت های چندگانه در مورد زنان پرداخت و گفت: امروز آماری درباره خشونت درباره زنان در ایران وجود ندارد و گزارش های قبلی هم گم شده است.
ملاوردی ادامه داد:32 جلد کتاب نتایج حاصل از طرح ملی بررسی اشکال خشونت خانگی علیه زنان گم شده و هیچ نسخه ای از آن در وزارت کشور و یا مرکز معاونت امور زنان و خانواده پیدا نشده است.
وی اظهار داشت: همزمان با این پژوهش 32 نسخه ای، بررسی خشونت خانگی در پنج استان و شهرستان کشور شامل سیستان و بلوچستان، کردستان، بوشهر، گلستان و اسلام شهر انجام شد وبا همین هدف موضوع بررسی شد که یافته های این گزارش هم اکنون در دسترس نیست.
برنامه ویژه دولت برای از بین بردن خشونت علیه زنان
وی با بیان این که در حال حاضر دولت برنامهای ویژه برای از بین بردن خشونت علیه زنان در داخل کشور دارد، اظهار داشت: موضوع خشونت علیه زنان جهانی و فراگیر بوده و جامعه جهانی به درکی برای مبارزه با این موضوع رسیده است.
معاون رییس جمهور با بیان این که لایحه تأمین حقوق زنان در برابر خشونت به دولت ارائه شده و امید است این لایحه بتواند جنبه اجرایی پیدا کند و به مجلس ارسال شود، گفت: هرچند بخشی از این لایحه که جنبه قضایی پیدا میکند زمینهساز تعلیق اجرایی شدن آن میشود اما از قوه قضائیه هم قول گرفتهایم که نظرات ما در حوزه مجازاتها و تدابیر پیشگیرانه در حوزه زنان مورد بررسی قرار بگیرد.
ملاوردی خاطرنشان کرد: ما در عرصه حقوق زنان نیازمند تصویب مرجع صیانت و حمایت از حقوق زنان در برابر خشونت هستیم و با توجه به اهتمامی که دولت در این زمینه دارد به نظر میرسد یا مرجعی واحد برای حمایت از زنان در کشور ایجاد میشود یا لایحه تأمین حقوق زنان به تصویب میرسد./934/پ202/ب4