آیتالله مهدوی محور وحدت جامعتین بود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، اسدالله بادامچیان، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در مراسم چهلمین روز ارتحال آیتالله مهدوی کنی که در دانشگاه صنعتی قم برگزار شد، با بیان اینکه فرد باید خودسازی انسانی و رسیدن به مقام خلیفهالله را داشته باشد، گفت: اگر فرد درست حرکت کند به این مقامات میرسد.
وی افزود: برخی در این دنیا عادی و برخی نیز به صورت اثرگذار زندگی میکنند؛ برخی از افراد پس از مرگ هیچ نامی از آنها باقی نمیماند، ولی برخی نیز نامشان باقی میماند که ممکن است به خوش یا بد نامی باقی بماند.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه با بیان اینکه برخی از افراد نماد ارزش و برخی نیز نماد ضد ارزشی میشوند، اظهار داشت: برای نمونه معاویه و یزید نماد ضد ارزشی و ابوذر نماد ارزشی بودند؛ گاهی نیز این نمادها به صورت اسطوره در میآیند.
وی ادامه داد: اسطوره به موجودی گفته میشود که آرزو و خواستههای مطلوب یک جامعه را در خود جمع میکند، برای نمونه امیرمؤمنان(ع) در شجاعت اسطوره هستند؛ در میان ایرانیان نیز رستم و غربیها هرکول اسطوره است.
بادامچیان تصریح کرد: اسطوره مورد پذیرش مردم است و افراد دوست دارند که این اسطوره از هر نقص و کوتاهی مصون باشد.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه آیتالله مهدوی کنی را یک نماد دانست، خاطرنشان کرد: مبالغه گویی نماد را میشکند و کم گویی درباره نماد سبب زیان افراد میشود؛ اسوه نیز به فردی که سرمشق قرار میگیرد گفته میشود، زیباترین اسوه رسول خدا(ص) هستند.
وی افزود: اسوهای که فرد انتخاب میکند باید فردی باشد که بتواند سبب رشد و تکامل فرد شده و او را به گسترش عمقی و سطحی برساند، یعنی همانند شجره طیبه باشد.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آیتالله مهدوی کنی از همان ابتدا به دنبال اسلام ناب و حقیقی رفتند، اظهار داشت: ایشان از خدمت عالم بزرگواری همانند حضرت آیتالله بروجردی که زمان شناس و آینده نگر بود بهره بردهاند.
وی ادامه داد: همچنین آیتالله مهدوی کنی از محضر علامه طباطبایی که یک عالم روشن اندیش و امام راحل بهره برده است؛ آیتالله مهدوی کنی پس از بهره گیری از خدمت این علما به عنوان یک عالم، مسلط، فقیه، دانشمند، اسلام شناس، مدیر، مدبر، آینده نگر و خالی از هوای نفس درخشید.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه با اشاره به نقش بارز آیتالله مهدوی کنی در مبارزات علیه رژیم پهلوی گفت: ایشان زیاد اهل هیاهو نبودند، ولی بسیار دقیق مبارزه میکرد، نقش ایشان در مبارزه از نظر سازندگی، حضور و ابتکار به گونهای بود که سال 54 ایشان را دستگیر کرده و شکنجههای بسیار مهیبی را بر ایشان محتمل کردند.
وی یادآور شد: آیتالله مهدوی کنی در حد مرجعیت بود ولی با این وجود اهل شهرت نبود، پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز هیچ سمتی را نپذیرفت مگر اینکه برای احساس مسؤولیت بود؛ ایشان حتی برای اینکه حرمت روحانیت باقی بماند برخی از کارها را میپذیرفتند.
بادامچیان با بیان اینکه آیتالله مهدوی کنی با اصرار برخی از سمتها را پذیرفتند، گفت: ایشان در مسأله نخست وزیری به تکلیف عمل کردند؛ در مجلس خبرگان نیز نمیخواست بیاید ولی احساس کرد این مجلس که بستگی به ولایت دارد حضور پیدا کرد؛ اصولا اینگونه مسائل سیاسی است ولی آنچه نجات بخش است آهنگ و اصل ولایت است، چرا که حرف خدا را بیان میکند، دومین مرحله برای نجات ارتباط با روحانیت خط ولایت و سپس فقاهت است.
وی افزود: هر فردی ممکن است با این حوادث و جناحها برخوردها داشته باشید ولی بیشتر وقت خود را صرف خط اصیل ولایت کنید که آیتالله مهدوی خرج میکرد، ایشان در مسائل ارزشی استوار بود.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: همه ارزش گرایان باید وحدت را بر ارزش مهم حفظ کنند؛ البته اختلاف سلیقه است ولی باید محور وجود داشته باشد؛ آیتالله مهدوی فردی بود که میتوانست اساس وحدت را در جامعه و جامعتین حفظ کند، ایشان بسیار پاک و با تقوا بود./993/پ202/ج