متخصصان سبک زندگی اسلامی را کاربردی تبیین کنند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، در سلسه نشستهای علمی مؤسسه فرهنگی هنری دین و معنویت آل یاسین نشست علمی آسیب شناسی مطالعات سبک زندگی اسلامی در این مؤسسه برگزار شد.
در این نشست حجتالاسلام محمد کاویانی عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: در مبحث سبک زندگی، مطالعات و پژوهشهای بسیاری انجام شده که برخی از آنها دارای نتایج خوب و امیدوار کنند و برخی دیگر از آنها نیز آثاری قابل تأمل و ناراحت کننده است.
وی افزود: استفاده برخی از پژوهشگران و فعالان در این عرصه از برخی واژهها مانند حیات طیبه، سبک زندگی سالم و سبک زندگی صحیح بارها به گوش رسیده اما هیچ کدام از آنها جامعیت واژه سبک زندگی اسلامی را ندارد.
این استاد حوزه علمیه با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب نسبت به سبک زندگی اسلامی خاطر نشان کرد: نگرانی ایشان نسبت به موارد بسیاری از رفتارهای اجتماعی از جمله، عدم موفقیت در کار کردن گروهی، عدم روابط اجتماعی صحیح متقابل، ضعیف شدن صله رحم، عدم توجه به تولید کیفی و تمایل جوانان به مواد مخدر از نیازهای واقعی جامعه و کشور است و ایشان به خوبی نیازهای جامعه را شناختهاند.
این استاد دانشگاه با استفاده از سوالهای مطرح شده از سوی رهبر انقلاب مبنی بر مشکلات فرهنگی جامعه یادآور شد: سوالات مطرح شده در سخنان رهبر انقلاب برگرفته از ایرادات مهم و واضح زندگی مردم است که هر شخص و گروهی در کشور این ایرادات را در زندگی خود احساس میکند بنابراین سبک زندگی و بررسی در آن باید عملی و کاربردی شده و در سطح زندگی جریان پیدا کند.
حجتالاسلام کاویانی اظهار داشت: متأسفانه مطالعات و پژوهشهای اتفاق افتاده در این موضوع به هیچ وجه کاربردی و قابل اجرا در سطح زندگی نیست و به دیگر سخن مطالعات و پژوهشهای انجام شده وضعیت مطلوب را مورد بررسی قرار داده اما وضعیت موجود به غفلت سپرده شده است.
وی سبک زندگی اسلامی را در پنج جهت قابل بررسی دانست و تأکید کرد: سبک زندگی نخست در مقیاس فردی و بعد در مقیاس خانوادگی، اجتماعی، حکومتی و بینالمللی قابل کنکاش و بررسی است.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با انتقاد از غفلت بسیار متخصصان از کاربردی کردن سبک زندگی اسلامی در موضوعات جاری در زندگی تصریح کرد: متأسفانه در این مبحث متخصصان هنوز در مورد مهد کودک اسلامی، دبستان، دبیرستان، دانشگاه بازار، مسجد و منزل اسلامی هیچ گونه علم کاربردی را ندارند.
وی عبور از وضعیت بیمار موجود سبک زندگی در کشور را تا رسیدن به وضعیت مطلوب از مهمترین چالشهای روبهروی کشور دانست و اظهار داشت: برای رفع این مشکل با ایجاد تخصصهای بین رشتهای یعنی استفاده از تمام علوم اسلامی و علوم انسانی اصلاح شده و برنامه ریزی دراز مدت و اولویت بندی میتوانیم این مشکلات را حل کنیم./1329/پ202/ف