۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۷
کد خبر: ۲۴۳۰۶۳
حجت الاسلام حسین زاده:

هجرت حضرت معصومه به قم مکتب امام صادق را در جهان اسلام تثبیت کرد

خبرگزاری رسا ـ کارشناس علوم دینی بابیان این‌که حضرت معصومه با هجرت خود دانشگاهی جهانی را در قم به وجود آوردند، اظهار کرد: وفات ایشان در هجرتی که از سوی امامشان به ایشان امر شده بود موجب شد که دانشگاه امام صادق در جهان اسلام تثبیت شود.
حجت الاسلام حسين زاده

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد حسین زاده کارشناس علوم دینی، بعد از نماز مغرب و عشاء امروز در جمع نمازگزاران حرم حضرت معصومه(س) در محل شبستان امام خمینی(ره) بابیان این‌که هجرت یکی از آموزه‌های استراتژیک اسلامی است، اظهار کرد: ایام ماه ربیع الثانی ماه ورود پر برکت حضرت معصومه(س) به شهرم قم است و باید از هجرت ایشان ما برای حل مسائل روز الهام بگیریم.

 

وی با اشاره به این‌که حضرت معصومه با هجرت خود دانشگاهی جهانی را در قم به وجود آوردند، اظهار کرد: وفات ایشان در هجرتی که از سوی امامشان به ایشان امر شده بود موجب شد که دانشگاه امام صادق(ع) در جهان اسلام تثبیت شود.

 

حجت‌الاسلام حسین زاده بابیان این‌که هجرت یک امری است که در تاریخ اسلام برکات زیادی داشته است، عنوان کرد: برای درک اهمیت هجرت باید به منابع دین اسلام مراجعه کنیم و در مهم‌ترین و اصلی‌ترین منبع اسلام یعنی قرآن آن را باید استخراج‌کنیم؛ قرآن کریم در 24 جا به بحث هجرت اشاره داشته است که تمام این آیات قابل‌ تأمل و بحث ‌برانگیز است.

 

وی با اشاره به این‌که از هجرت در قرآن به‌ عنوان عنصری برای زنده نگه ‌داشتن دین یادشده است، گفت: قرآن از این امر با تقدس یاد کرده است چراکه ثمرات هجرت در تبلیغ صحیح دین ارزش والایی دارد.

 

حجت‌الاسلام حسین زاده بابیان این‌که در سوره نساء آیات 97 تا 100 قرآن کریم به هجرت اشاره دارد، اظهار کرد: مرگ نیز نوعی هجرت است چراکه در این آیات صراحتاً از انسان سؤال می‌شود که چرا این‌گونه آمدید.

 

خطیب برجسته محافل دینی با اشاره به آیه 97 سوره نساء گفت: قرآن می‌فرماید وقتی ملائک جان انسان‌ها را می‌گیرند از آنان می‌پرسند که چرا این‌گونه مستضعف شدید و آنها در پاسخ می گویند ما در دنیا مستضعفانی داریم که درنهایت غنا و بزرگی هستند؛ اینها زندگی می‌کنند ولی هیچ ‌وقت دروغ نمی‌گویند اینها در فقر مادی هستند اما در بزرگترین غنا زندگی می‌کنند.

 

حجت‌الاسلام حسین زاده بابیان این‌که امام حسین(ع) در کربلا مستضعف نبود، گفت: بلکه بر عکس سیدالشهدا در کربلا در بالاترین مقام غنا بودند چراکه با قیام خود و تمام جهانیان را نجات دادند.

 

کارشناس دینی با اشاره به این‌که اولین نبرد تعیین‌کننده اسلام غزوه بدر نام گرفت، گفت: ابوسفیان با اعلان ‌جنگ به مکه همه اهالی مکه را مجبور به حضور در این جنگ کرد و عدم حضور هر یک از اهالی مکه موجب به باد دادن اموال و ناموسشان خواهد بود.

 

وی ادامه داد: برخی از مسلمانان متأسفانه برای آن‌که از تهدید لشکر کفر در امان بمانند اقدام به حضور در جنگ در مقابل پیامبر(ص) کردند و اینجا بود که این آیات نازل شد و بحث هجرت را به ‌عنوان راه‌حل عدم حضور در چنین صحنه‌هایی دانسته است.

 

حجت‌الاسلام حسین زاده با بیان این‌که آیه 100 سوره نساء نتیجه هجرت را معین کرده است، عنوان کرد: قرآن در این آیه می‌فرماید کسانی که برای ما جهاد می‌کنند و مهاجرت می‌کنند ما راه را برای آنان هموار می‌کنیم؛ قرآن در ادامه این آیه می‌فرماید که هرکس در این هجرت در راه خدا مرگ را درک کند ما بهشت را بر آنان واجب می‌کنیم.

 

کارشناس علوم دینی با بیان این‌که ائمه معصومین(ع) و حتی امام زادگان با هجرت خود در مناطق مختلف جریانات زیادی را به نفع اسلام تغییر دادند، ابراز کرد: حضرت معصومه(س) با لبیک خود به نامه امامش شهر قم را با وفاتش در راه هجرت بزرگ‌ترین دانشگاه جهان اسلام کرد./837/پ202/ف

ارسال نظرات