۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۹
کد خبر: ۲۴۳۷۷۰
حجت الاسلام والمسلمین عابدی:

حضرت معصومه نقش کلیدی در مبارزه با فساد داشت

خبرگزاری رسا ـ رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با بیان این که بسیاری از روایاتی که مسلمانان را از لهو ولعب و گوش دادن به موسیقی نهی می کند، مربوط به دوران زندگی حضرت معصومه(س) بوده است، گفت: حضرت معصومه(س) نقش بسیار مهمی در مبارزه با فسق و فجور در جامعه داشتند.
حجت‌الاسلام و المسلمين احمد عابدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین احمد عابدی رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم امروز در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه قم به تبیین شخصیت و جایگاه حضرت معصومه(س) پرداخت.

 

وی با تسلیت فرارسیدن روز رحلت حضرت معصومه(س) گفت: درباره روز رحلت حضرت دو احتمال بیان شده است که یکی 10 ربیع الثانی و دیگری 12 همین ماه است، مدت زندگی دنیوی ایشان 28 سال بوده و شامل سال های 173 تا 201 هجری قمری می شود.

 

استاد درس خارج حوزه علمیه افزود: دوران زندگی حضرت معصومه(س) مصادف با دورانی بود که بنی عباس حکومت می کردند، این حکومت به اندازه ای به مردم ظلم می کرد که برخی می گفتند ای کاش بنی امیه با وجود تمام بدی ها  به جای بنی عباس حکومت کند، این در حالی است که در بسیاری از کتاب‌ها آمده است که یزید و بنی امیه از فرعون ظالم تر بودند.

 

وی  با اشاره به اوضاع اقتصادی دوران زندگی حضرت معصومه(س) اظهار داشت: در این زمان مأمون یکی از خلفای عباسی با زور و تهدید از مردم خراج و مالیات می گرفت و برای عیش و نوش های بنی عباس خرج می کرد، بنی عباس فساد اقتصادی بسیاری انجام دادند.

 

حجت الاسلام والمسلمین عابدی به وضعیت فرهنگی و علمی دوران حضرت اشاره کرد و ادامه داد: مردم از نظر دانش و صنعت به گونه ای بودند که دست به کارهای مهم نجومی و اختراعات گوناگون می زدند، نخستین و مهم ترین استرلاب‌ها(دستگاه اندازه گیری نجومی) در زمان حضرت معصومه(س) ساخته شد.

 

وی ابراز داشت: در این زمان کتابخانه ای در بغداد تشکیل شد که بسیاری از کتاب های مهم از یونان و دیگر نقاط را در رشته های گوناگون، جمع آوری کردند، متأسفانه در زمانی که به کتاب و علم اهمیت داده می شد، تدریس کتاب های کفر شایع بود و هیچکس از ترویج آن جلوگیری نمی کرد اما حکوت عباسی از تدریس و ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) به شدت جلوگیری می کرد.

 

وی با اشاره به وضعیت اجتماعی جامعه دوران حضرت معصومه(س) عنوان کرد: در دوره عباسیان بسیاری از منصب های حکومتی به دست مسیحیان بود و مردم جامعه به شدن دچار اختلاف و کینه به یکدیگر شده بودند، این اختلافات به گونه ای بود که  در یکی از جنگ ها 200 هزار نفر کشته شدند.

 

رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در ادامه با بیان این که سه امام معصوم مردم را به زیارت حضرت معصومه(س) در قم توجه دادند، خاطرنشان کرد: قبل از ولادت حضرت، امام صادق(ع) فرمودند که به زودی فرزندی از نسل من به نام فاطمه در قم دفن می شود هرکس او را زیارت کند، بهشت بر او واجب خواهد شد.

 

وی با اشاره به این که حضرت معصومه(س) در دورانی زندگی می کرد که فسق و فجور در بالاترین حد خود در جامعه وجود داشت، گفت: بسیاری از روایاتی که مسلمانان را از لهو و لعب و گوش دادن به موسیقی نهی می کند، مربوط به همین دوره است؛ حضرت معصومه(س) نقش بسیار مهمی در مبارزه با این وضع جامعه داشتند.

 

این استاد درس خارج حوزه با بیان این که حضرت معصومه(س) از راویان حدیث بود، افزود: نوع روایاتی که از ایشان نقل شده درباره وضوعاتی مانند امامت، ولایت و ثقلین است؛ ایشان زمانی که 7 سال داشتند سؤالات فقهی مردم را جواب می دادند که این مسأله نشان از عالمه بودن حضرت دارد.

 

وی با اشاره به ورود حضرت معصومه(س) به شهر قم اظهار داشت: حضرت با کاروانی 23 نفره برای زیارت برادر خود به ایران آمد، زمانی که این کاروان وارد شهر ساوه شدند مورد هجوم قرار گرفتند و بسیاری از افراد کاروان به شهادت رسیدند، برخی اقوال وجود دارد که حضرت مسموم شدند و برخی دیگر از اقوال بیان می کنند که حضرت در جریان جنگ ساوه آسیب دیدند؛ حضرت 17 روز در بیت النور قم حضور داشتند و بعد ازآن به شهادت رسیدند و به وسیله دو نفر نقاب دار به خاک سپرده شدند که احتمالا امام هشتم و نهم بودند./1323/پ202/ی

ارسال نظرات