۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۴
کد خبر: ۲۴۵۳۸۶
سرکنسول جمهوری اسلامی در افغانستان مطرح کرد؛

شخصیت چند بعدی امیر علی شیر نوایی در خلق آثار متعدد

خبرگزاری رسا ـ سرکنسول جمهوری اسلامی در افغانستان گفت: امیرعلی شیرنوایی یکی از دولتمردانی است که به واسطه شخصیت چندبعدی خود در خلق آثار بسیاری نقش مهمی ایفا کرده است.
شير نوايي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، همایش بین‌المللی اندیشه‌ها آثار و خدمات امیرعلی شیرنوایی ظهر امروز 18 بهمن با حضور12 کشور جهان از جمله تاجیکستان، ازبکستان، افغانستان، آلمان، آمریکا، کانادا، صربستان، ترکیه، هلند و غیره  به مدت سه روز در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.

 

   فیل‌هو پارک، مدیر اجرایی مؤؤسسه بین‌المللی مطالعات آسیای مرکزی ازبکستان در این مراسم گفت: همگان ویلیام شکسپیر و ویکتور هوگو و سایر بزرگان را می‌شناسند اما نام امیرعلی شیرنوایی برای همگان در سایر کشورها آشنا نیست.

 

وی با بیان این که این آثار امیرعلی شیرنوایی ضعیف‌تر از آثار هنرمندان اروپایی  نیست، تصریح کرد: امیرعلی شیرنوایی شاعر، نقاش و سیاستمدار بزرگ است که به دلیل مشارکت زیاد وی در زمینه‌های مختلف ساختمان‌ها و مؤسسات زیادی در منطقه به نام وی است.

 

 مدیر اجرایی مؤسسه بین‌المللی مطالعات آسیای مرکزی ازبکستان خاطرنشان کرد: کشورهای جهان سوم مجبور به پذیرش توسعه فرهنگ اروپایی شدند اماجهان مدام در حال تغییر است وتاریخ نشان داده است که کشورهای اروپایی همزمان با رنسانس، دین، سیاست و هنر خود را به سایر کشورها توسعه داده‌اند.

 

محمد جعفر یاحقی، مدیر مرکز مطالعات اجتماعی، فرهنگی آسیای مرکزی تصریح کرد:شیرنوایی پیونددهنده کشورهای ترکی و فارسی زبان است وشخصیت ایشان شخصیت پیوند دهندگی دارد به طوری که سبب ارتباط کشورهای افغانستان، تاجیکستان، ایران و ازبکستان شد.

 

روبین نظریان، استاد دانشگاه امیرعلی شیرنوایی در سمرقند بیان داشت:امیرعلی شیرنوایی به دو زبان ترکی و فارسی شعر سروده و ملت ازبکستان، شیرنوایی را شاعر ملی خود می‌دانند.

 

وی تصریح کرد: همانطور که انگلیسی‌ها شکسپیر و فارسی‌ها فردوسی را دارند، ملت ازبکستان نیز شیرنوایی را به عنوان شاعر خود می‌شناسد  و در ازبکستان مردم او را مؤوسس زبان ترکی می‌دانند.

 

صدیقی‌فر، سرکنسول جمهوری اسلامی در افغانستان با بیان این که عصر تیموریان برای ساکنان فرهنگی اهمیت بسیار دارد، اظهار کرد: اولین رستاخیز فرهنگی پس از تهاجمات چنگیز به وجود آمد که در این دوره میراثی که از جهت دینی بر مبنای دین مبین اسلام و از جهت زبان بر مبنای زبان فارسی دری بود، شکل گرفت.

 

وی افزود: نام رستاخیز فرهنگی تیموریان از هرات جدایی ندارد، زیرا هرات دارای پیشینه روشن فرهنگی است و امیرعلی شیرنوایی یکی از دولتمردانی است که به واسطه شخصیت چندبعدی خود در خلق آثار بسیاری نقش مهمی ایفا کرده است.

 

سرکنسول جمهوری اسلامی در افغانستان گفت: رابطه امیرعلی شیرنوایی با مولانا عبدالرحمان جامی بیانگر شکوفایی آن زمان است که در آثار هنرمندان نیز دیده می‌شود./934/پ202/ب5

ارسال نظرات