سه ویژگی اساسی پیروان حقیقی سیره پیامبر اکرم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام سمیر فرحانی، کارشناس علوم دینی، صبح امروز، در ویژه برنامه «الاسوه الحسنه» که از شبکه الاهواز پخش شد، با اشاره به این که خداوند در قرآن کریم مسلمانان را به الگوگیری از سیره پیامبراکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) دعوت کرده است، بیان داشت: با توجه به آیه «لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه لمن کان یرجوا الله و الیوم الاخره و ذکر الله کثیرا» مسلمانان باید رسول اکرم(ص) را به عنوان الگوی اخلاقی خود انتخاب کنند.
وی با بیان این که شأن نزول این آیه جنگ احزاب و فرار مسلمانان به هنگام مشاهده جمعیت بالای دشمنان است، ابراز داشت: در این آیه خداوند به مسلمانان دستور می دهد که در برابر سختی و مشکلات همچون رسول اکرم(ص) عمل کنند و آن را سرلوحه فعالیت های خود قرار دهند.
این کارشناس علوم دینی لغت اسوه را به معنای ایجاد حالتی در انسان برای برقراری ارتباط با دیگران در شرایط خوب و بد خواند و افزود: مسلمان دنبال رو سعادت برای کسب این مقام، باید ویژگی های پیامبراکرم(ص) را در خود پرورش دهند.
حجت الاسلام فرحانی با بیان این که ادامه این آیه برای پیروان حقیقی رسول اکرم(ص) سه ویژگی اساسی معرفی می کند، اظهار داشت: ایمان به خدا نخستین ویژگی پیروان سیره اخلاقی پیامبر اکرم(ص) است.
وی در ادامه بیان داشت: ایمان به معاد و یاد خدا در زندگی دو ویژگی دیگر پیرو حقیقی پیامبراکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) است.
این کارشناس علوم دینی با تأکید بر این که مسلمانان باید یکدیگر را به معارف دینی دعوت کنند، گفت: دعوت عملی به این صورت که با عمل شخصی به اخلاق پسندیده، مخاطب را جذب ویژگی های اخلاقی کنیم؛ محور فعالیت های پیامبراکرم(ص) و اهل بیت(ع) برای دعوت به دین اسلام بود.
تأثیردهی بالای دعوت عملی برای گسترش اسلام ناب محمدی
حجت الاسلام فرحانی ادامه داد: از دیدگاه علمای دینی، دعوت عملی بیشرین و پراثرگذارترین راه برای دعوت مردم به معارف دینی است.
وی با اشاره به این که عصمت از شرایط نبوت است، بیان داشت: پرهیز از ارتکاب گناه و نافرمانی خداوند به سبب اسوه بودن فرستادگان الهی لازم است.
این کارشناس علوم دینی به حدیث امام علی(ع) مبنی بر «ان الصبر واجب علی النبی» به معنای واجب بودن صبر بر پیامبراکرم(ص) ابراز داشت: با توجه به دستور خداوند مبنی بر صبر در برابر مشکلات و سختی به پیامبراکرم(ع) و همچنین ضرورت الگوگیری مسلمانان از ایشان، مردم باید صفت صبر را در زندگی خود اجرا کنند.
حجت الاسلام فرحانی افزود: به سبب این که سیره پیامبر اکرم(ص) براساس دستورات خداوند بود؛ مسلمانان باید از ایشان پیروی کنند.
مطالعه در سیره پیامبراکرم(ص) بهترین راه الگوگیری از ایشان است
وی گفت: مطالعه در سیره اخلاقی پیامبراکرم(ص) و اهل بیت(ع) بهترین راه برای الگوگیری از ویژگی های های اخلاقی این بزرگواران است.
این کارشناس علوم دینی با اشاره به جمله «و تبعه لعلکم تهتدون» تصریح کرد: براساس این جمله پیروی از اولیای الهی سبب هدایت و عدم ضلالت مسلمانان خواهد شد.
حجت الاسلام فرحانی با اشاره به آیه «قل ان کنتم تحبون الله فتبعونی یحبب لکم الله و یغفر لکم ذنوبکم» ابرازداشت: محبت حقیقی به خداوند با پیروزی از رسول خدا(ص) و دوری از ارتکاب گناه همراه است./9453/پ202/ب2