شرایط برای بازگشت روحانیان بومی فراهم شود
حجت الاسلام علی محمدزاده، معاون امور طلاب و دانشآموختگان حوزه علمیه آذربایجانشرقی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با بیان اینکه این استان در طول سالیان گذشته همواره با کمبود روحانی مواجه بوده است، اظهار داشت: علیرغم گسترش بیسابقه مدارس علمیه در سراسر استان هنوز با کمبود روحانی در شهرها و روستاهای استان مواجه هستیم.
امام جمعه شبستر با بیان اینکه بخش قابل توجهی از روحانیان و مبلغان حوزوی استان در استان های دیگر کشور اقامت دارند، خاطرنشان کرد: باید شرایط لازم برای بازگشت روحانیان بومی استان که اکنون در قم و مشهد مستقر هستند، فراهم شود.
وی با بیان اینکه حوزه علمیه آذربایجان شرقی دارای بیش از 20 واحد آموزشی برادران اعم از تخصصی، سفیران و مدارس علمیه و همچنین درس خارج است، گفت: توسعه کمی حوزه های علمیه سبب خیر برای پیشرفت مسایل دینی در جامعه است، هر چند نسبت به شأن و منزلت استان آذربایجان شرقی لازم است بیشتر به این منطقه توجه شود.
حجت الاسلام محمدزاده با بیان اینکه هنوز در تعدادی از شهرهای استان حوزه علمیه وجود ندارد، گفت: این در حالیست که مدارس علمیه خواهران نیز در طول سالهای گذشته توسعه یافته و ظرفیت پذیرش افزایش داشته است، اما هنوز پاسخگوی خیل مشتاقان تحصیل در حوزه های علمیه نیستیم.
معاون امور طلاب و دانشآموختگان حوزه علمیه آذربایجانشرقی افزود: از علمای بلاد، خیران و عموم مردم مؤمن و متدین انتظار داریم در توسعه حوزه های علمیه اقدام جدی داشته باشند، سال گذشته استان آذربایجان شرقی در پذیرش و استقبال جوانان در ورود به حوزه های علمیه در سطح کشور حائز رتبه دوم بوده است.
وی با اشاره به نیاز استان آذربایجان شرقی به مدارس علمیه خاطرنشان کرد: هم اکنون با توجه به نیاز حوزه های علمیه استان تعداد 20 مدرسه دیگر باید احداث شود، مدارسی داریم که گنجایش آنها 40 نفر است اما 70 نفر پذیرش شدند، باید حوزه ها و کلاس های جدید مدارس علمیه احداث شود تا بتوانیم جوابگوی خواسته های جوانان باشیم.
حجت الاسلام محمدزاده با تاکید بر اینکه تعدادی از مدارس علمیه موجود نیاز به تجدید بنا دارند، گفت: این مدارس از نظر مهندسی باید تجدید بنا شوند، اما چون با محدودیت منابع و امکانات مواجه هستیم، نمی توانیم نسبت به بهبود وضعیت اقدامات جدی داشته باشیم، از این رو انتظار مساعدت خیرین را داریم./935/ت302/ب4