تمدن زمانی شکل می گیرد که انسان ها آماده تحول تاریخ باشند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام امامی، مدیر مسؤول مؤسسه مطالعات تمدن اسلامی امروز در نوزدهمین همایش سراسری اتحادیه جامعه اسلامی به بیان مرحله ای ساخت تمدن پرداخت و اظهار کرد: تمدنها زمانی رخ میدهند که انسانها برای تحول تاریخ آماده شوند؛ زمانی که انقلاب اسلامی رخ داد یکی از اندیشمندان غربی به نام سوکو گفت وقتی در آن برهه به ایران آمدم مشاهده کردم همه در دنیا شعار اقتصادی میدهند اما ایران شعار استقلال و آزادی.
وی با بیان این که امروز جهان اسلام گرایش به تحول دارد، تصریح کرد: امروز در وضعیتی هستیم که چنانچه به تمدن اسلامی فکر نکنیم راه طی شده در تمدن سازی از بین میرود.
حجت الاسلام امامی با بیان این که تمدنها ساخته نمیشوند؛ بلکه زاییده میشوند و تفاوت این دو این است که بخش وسیعی از زایشها خارج از اراده انسان میباشد، خاطرنشان کرد: تمدنها پروژهای جلو نمیروند؛ بلکه باید با برنامه آنان را هدایت کرد تا استعداد یک مسأله در جامعه پیدا نشود و حرکت شکل نخواهد گرفت؛ زیرا باید در ابتدا بستر زایش را پیدا کرد.
وی درادامه به بیان تفاوت ها و شباهت های تمدن و فرهنگ پرداخت و بیان کرد: تمدن خروجی یک فرهنگ و سرریز فرهنگ در عینیت است و از طرفی سخت افزاری و جمعی است؛ اما فرهنگ، نرم افزاری و یکی از خصوصیات جدی تمدن توان تحلیل گری آن است که این تحلیل به انسان آزادی عمل نمیدهد.
مدیر مسؤول مؤسسه مطالعات تمدن اسلامی با بیان این که تمدن انسان را محدود و آزادی عمل را از وی سلب میکند، خاطرنشان کرد: ما علاوه بر این که در جامعه و شهر خودمان نمیتوانیم آزادی عمل داشته باشیم در ساختار بین المللی نیز به همین شکل خواهیم بود.
وی افزود: تمدنها در ناخودآگاه انسان اثر میگذارند و انسانها را مجبور به انجام برخی فعالیتها میکنند و این امر مختص تمامی تمدنها حتی اسلام است زیرا در تمامی تمدنها نرم افزار و برنامه تولید کردهاند.
حجت الاسلام امامی ادامه داد: همه از ما انتظار تمدن زایی دارند و ایجاد جامعه اسلامی، انقلاب اسلامی، تشکیل دولت اسلامی، نظام سازی و تمدن سازی اسلامی پنج گام ایجاد تمدن توسط جامعه اسلامی خواهد بود.
استاد دانشگاه اهل البیت(ع) با بیان این که امروز تشیع، گام به گام ملتها را تصرف کرده است، گفت: پس از جریان سقیفه اهل بیت(ع) تلاش میکنند که بگویند امامت مهم است در دوره امام حسن و امام حسین(ع) حتی یک سؤوال فقهی نداریم در آن دوره امامت برای مردم مهم نبود؛ بلکه خلیفه برای آنان ارزشمند تلقی میشد.
در انقلاب اسلامی مردم به شعور اسلامی رسیده اند
مدیر مسؤول موسسه تمدن سازی اسلامی خاطرنشان کرد: پس از تشکیل جامعه اسلامی وارد انقلاب اسلامی میشویم به گونهای که ظرفیتهای سنگینی برای تمدن سازی به وجود میآید و از دوره صفویه رجوع و اعتماد علما افزایش مییابد و تئوری جامعه شناختی اسلامی بر اساس اعتقاد شکل میگیرد، مردم برای فیلسوف جان نمیدهند؛ اما برای علما جان میدهند و به همین دلیل است که غرب به دنبال از بین بردن پایگاه علما است.
وی با بیان این که در انقلاب اسلامی مردم به شعور اسلامی رسیدهاند، گفت: زمانی که وارد دولت اسلامی میشویم سیاست رنگ و بوی فقهی میگیرد؛ بنابراین نخستین کاری که انجام میشود این است که نظام حقوقی به وجود میآید.
گفتنی است، همایش «بیداری دانشجویی و تمدن سازی نوین اسلامی» با هدف تبیین اهمیت تمدن سازی اسلامی و بررسی جایگاه دانشگاه و دانشجویان از 24 تا 29 بهمن ماه در مشهد در حال برگزاری است./934/پ202/ب5