زینب، ویژگیهای بارز امام علی و حضرت فاطمه را دارا است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، حجت الاسلام احمد چوگانی استاد حوزه علمیه در نشستی که در شب میلاد حضرت زینب در شاهچراغ برگزار شد با اشاره به این که تمام صفات حضرت علی و فاطمه را حضرت زینب دارا است بیان کرد: دختری که در دامان حضرت علی(ع) و حضرت فاصمه(س) بزرگ شود قطعا همه صفات این دو بزرگوار را در خود جمع خواهد کرد.
حجت الاسلام چوگانی بیان کرد: ویژگی بارز حضرت زینب این بود که عقیله بنی هاشم نام گرفته است.
وی با اشاره به این که حضرت زینب تسلط خاصی در علوم داشتند بیان کرد: زن های کوفه از حضرت علی می خواستند که اجازه دهند حضرت زینب برای آن ها کلاس بگذارد و حضرت هم پذیرفت، ایشان به مدت چهار سال درس تفسیر قرآن را برای زنان کوفه می گفت از این رو حضرت زینب را عقیله بنی هاشم نامیدند.
استاد حوزه علیمیه با اشاره به این که حضرت زینب مدیر و مدبر خوبی بود ابراز کرد: چون وجود بانوان پر از عواطف است بدیهی است که تحمل هیچ دردی را ندارند اما حضرت زینب در یک صبح تا غروب داغ 72 نفر را در کربلا دید ولی چنان این امر را مدیریت کردند که نمی شود از این کار به راحتی گذشت.
وی خاطرنشان کرد: از مدیریت حضرت زینب در واقعه عاشورا می شود به این اشاره کرد که حضرت زینب از بازماندگان آن واقعه مواظبت و از جان حضرت سجاد نگهداری کردند در واقع می شود گفت که حضرت زینب امامت را نجات داده اند.
حجت الاسلام چوگانی اظهار کرد: حضرت زینب پیام آور عاشورا بود و فرهنگ عاشورا را ترویج دادند.
وی بیان کرد: اولین روزه خوان امام حسین حضرت زینب بود و آن چه که سبب شد یزید و یزیدیان شناخته شوند حضرت زینب بود.
استاد حوزه علمیه با اشاره به این که اسم حضرت زینب در دمشق بر سر زبان هاست بیان کرد: به خاطر این که یزید به حضرت زینب اجازه روزه خواندن دادند از این رو حضرت زینب فرهنگ عاشورا را ترویج و لعن و نفرین را بر یزید رواج دادند و به خاطر همین روزه خوانی حضرت زینب امروز سبب شده که در دمشق اسم حضرت زینب بر سر زبان ها بیفتد.
وی در پایان با بیان این که صبر و حلم باید در زندگی انسان ها باشد گفت: صبر و بردباری حضرت زینب در از دست دادن عزیزانش ستودنی است و این جمله حضرت زینب که در جواب یزید می فرمایند این قربانی را از من بپذیر، بزرگ ترین ضربه به کفار بود./839/پ203/ب4