برخی با اغراض سیاسی در مورد مقام حضرت فاطمه شبهه افکنی میکنند
حجتالاسلام والمسلمین سید احمد حسینیخراسانی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به شخصیت حضرت زهرا(س) خاطرنشان کرد: عظمت و شخصیت والا و ملکوتی حضرت فاطمه زهرا(س) واقعیتی است که همه صاحبان صحاح، سنن، مساند و معاجم از علمای عامه مورد نقل و قبول قرار دادهاند؛ همه آنان از روایاتی را از رسول خدا(ص) روایت کردهاند.
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم اظهار داشت: کسانی همچون ابن تیمه حرانی با انگیزههایی که به طور عمده باید سیاسی باشد، در کتاب خود به نام منهاجالسنه مینویسند حدیث «یا فاطمةُ إنّ اللهَ یَغضِبُ لِغَضَبِکِ ویَرضى لِرضاک» از قول رسول خدا(ص) دروغ است و هیچ یک از علما این حدیث را از پیامبر گرامی اسلام(ص) نقل نکرده است و این حدیث در هیچ یک از کتابهای معروف حدیث شناخته نشده و هیچ سند معروفی که صحیح و یا حسن باشد، ندارد.
وی به سخنی از ابن کثیر اشاره و تصریح کرد: ابن کثیر در کتاب تاریخ خود درباره داستان حضرت زهرا(س) مینویسد که «ان فاطمه حصل لها عتب و تغضب» فاطمه برای او نسبت به خلیفه، ناخشنودی و نارضایتی حاصل شد و تا زنده بود به خاطر ناخرسندی که نسبت به خلیفه داشت، با او سخن نگفت، اما برای عادی جلوهدادن و هم گون با همه بشر و همسان با بقیه معرفیکردن آن حضرت، میگوید اما این امر مهمی نیست؛ چرا که حضرت فاطمه(س) یک زنی عادی است، او که دارای عصمتی نیست تا غضب و ناخشنودی او دلیل بر فسق و نفاق و کفر خلیفه باشد.
هدف تنزلدادن شخصیت حضرت فاطمه زهرا از سوی دشمنان
حجتالاسلام والمسلمین حسینیخراسانی با سیاسی خواندن هدف تنزلدادن شخصیت حضرت فاطمه(س) اظهار داشت: غرض از نقل این دو مطلب آن است که تلاش و کوش به هدف تنزل دادن شخصیت ملکوتی حضرت زهرا(س) به سطح انسانی عادی و بشری معمولی، مطلبی است که با اهداف سیاسی همواره از ناحیه عدهای صورت پذیرفته است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: مرحوم علامه امینی(ره) در الغدیر میفرماید مثل این که ابن تیمیه و امثال او یا از این همه اسناد و مدارک قطعی بی اطلاع و جاهل بودهاند و یا خود را به تجاهل و نادانی زدهاند و یا بغض و کینهای که نسبت به اهل بیت(ع) در دل داشتهاند، سبب شده دروغها و حرفهایی باطل بر زبان و قلم خود جاری کنند که مایه بی آبرویی و بی اعتبار آنها شود.
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم افزود: این روایاتی که در صحاح، سنن، مساند و معاجم علمای سرشناس و تراز اول عامه از رسول خدا(ص) درباره شخصیت ملکوتی حضرت زهرا(س) نقل شده و دلالت بر مقام شامخ طهارت و عصمت آن حضرت دارند، جای هیچگونه انکاری ندارند.
اهداف ایجاد شبهه درباره ائمه اطهار از سوی دشمنان/پشت سر شبههافکنیهای دشمنان اغراض سیاسی وجود دارد
وی با تأکید بر این که در پس چنین شبهههایی اغراض سیاسی وجود دارد، یادآور شد: این مطلب تازهای نیست که امروز عدهای در فضایهای مجازی تلاش میکنند تا مقام و منزلت والای حضرت صدیقه طاهره(س) را از سطح عصمت و طهارت، به حد یک بشر و انسان معمولی تنزل دهند.
عضو جامعه مدرسین افزود: آنچه امروز در شبکهها مطرح میشود، نشخوارکردن مطالبی است که برخی همچون ابن تیمیه، ابن کثیر و دیگران با اهداف سیاسی در زمانهای گذشته مطرح کردهاند و بزرگانی از علمای شیعه همچون علامه امینی(ره) در کتاب شریف الغدیر پاسخ دادهاند.
حجتالاسلام والمسلمین حسینیخراسانی با اشاره به این که شبههها و پاسخ هایی که در این زمینه داده میشود، مطلب تازه ای نیست، گفت: این مطالب بارها تکرار و حلاجی شده است و پشت این قضیه، اغراض سیاسی وجود دارد و به هدف ایجاد اختلاف در امت اسلامی و پنهانکردن حقایق تاریخ اسلام و توجیه بعضی از مظالمی است که از سوی عدهای در طول تاریخ نسبت به پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) آن حضرت انجام شده است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که دلایل برتری حضرت زهرا(س) نسبت به امامان معصوم چیست، اظهار داشت: همه ائمه افتخار می کردهاند که فرزند حضرت فاطمه(س) هستند؛ بنابراین در روایات ائمه اطهار(ع) هر گاه شرایطی فراهم میشد که مفاخر خود را به رخ جهانیان بکشند، میفرمودند ما خاندانی هستیم که حضرت فاطمه(س) مادر ما است و طبیعی است که مقام، مرتبه و جایگاه آن حضرت محفوظ بوده و در روایاتی نقل شده که اهل بیت(ع) میفرمودند ما حجت خدا بر بشر هستیم و مادر ما حجت خدا بر ما است.
خطبه فدکیه گنجینهای عظیم از معارف توحیدی اسلامی است
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره خطبه فدکیه ابراز داشت:حضرت فاطمه الگو، سرمشق و اسوه است و بر همه، حتی بر ائمه اطهار(ع) حجت است؛ سند این واقعیت، خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) است که به حق، گنجینهای عظیم از معارف توحیدی ـ اسلامی و تراث بزرگی برای امت اسلامی است.
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم افزود: حضرت فاطمه(س) با بیان حقایقی که در حوزههای مختلف معرفتی، احکامی، سیاسی و اجتماعی به ویژه در حوزه اصیل و مهم امامت و رهبری الهی اهل بیت(ع) در آن خطبه بیان کردهاند و حجت را بر همه بشر تمام کرده است؛ ائمه اطهار(ع) همواره خطبه فدکیه را به عنوان یک سند دینی و گنجینه اسلامی مورد توجه قرار میدادند./822/ت302/ف