۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۹
کد خبر: ۲۵۰۷۷۳
حجت­الاسلام مؤمنی:

انسان از رهگذر انس با قرآن آرامش پیدا می­کند

خبرگزاری رسا ـ حجت­الاسلام مؤمنی با بیان این‌که تعمق و دقت نسبت به آیات قرآن، انسان را در مسیر حق قرار می­دهد، گفت: خواندن و انس با قرآن، درک معانی و عمل­کردن به آیات قرآن از مراحل و شرایط تمسک به قرآن کریم است.
حجت الاسلام سيد حسين مؤمني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت­الاسلام سیدحسین مؤمنی، شب گذشته در هیأت یا زهرا در مسجد محمدیه قم به بیان سخنانی با موضوع سبک زندگی فاطمی و تلاوت قرآن پرداخت.

 

این کارشناس دینی خاطرنشان کرد: تلاوت قرآن کریم از اهمیت فوق­العاده­ای برخوردار است و در جامعه امروز که داروهای روانبخش مصرف می­شود، تلاوت قرآن سبب سکون روان انسان می­شود.

 

وی اظهار داشت: امام حسین(ع) در شب عاشورا به تلاوت قرآن، نماز، دعا و استغفار پرداختند؛ در قرآن کریم نیز آیاتی درباره تلاوت قرآن وجود دارد و در مسیر سیر الی الله، تلاوت قرآن از اهمیت بسیاری برخوردار است.

 

اهمیت قرآن و عترت

حجت­الاسلام مؤمنی با بیان حدیثی به اهمیت قرآن و عترت اشاره و تصریح کرد: معصوم(ع) در حدیثی فرمودند اگر در یک دستتان قرآن و در دست دیگر عترت باشد، گمراه نخواهید شد؛ در خارج از کشور افرادی که مبتلا به بیماری­های روانی هستند، قرآن درمانی می­شوند.

 

وی با اشاره به اهمیت و اثرات انس با قرآن گفت: با قرآن انس داشته باشید که سبب تعالی جان و روح است و انس با قرآن به انسان سکون و آرامش می­دهد که زندگی­های امروزی نیازمند به آن است و دوری از قرآن زندگی را پر از آسیب می­کند و فرموده­اند که خانه­هایتان را با قرائت قرآن نورانی کنید.

 

برخی از آثار تلاوت قرآن

حجت­الاسلام مؤمنی به برخی از آثار تلاوت قرآن اشاره کرد و ابراز داشت: انسان با تلاوت قرآن شرح صدر پیدا می­کند که سبب افزایش ظرفیت او می­شود و برای شیعه حضرت علی(ع) بد است که با قرآن انس نداشته باشد؛ درون انسان با قرآن نورانی می‌شود و سبب از بین رفتن زنگار از دل خواهد شد.

 

این کارشناس دینی با بیان روایتی گفت: حضرت علی(ع) فرمودند قرآن را یاد بگیرید که بهار قلب­ها است؛ ترجمه جای الفاظ قرآن را نمی­گیرد و نباید فقط به ترجمه آن اکتفا کرد و به ویژه در شب و نیمه شب به تلاوت قرآن بپردازید.

 

وی افزود: حضرت علی(ع) در روایت دیگری می­فرمایند قرآن خیرخواهی است که خیانت در آن نیست و راهنمایی است که انسان را گمراه نمی­کند و سخنگویی است که در آن دروغ نیست؛ در قرآن نسخ خوبی برای فلاح و رستگاری آورده شده است.

 

مراحل و شرایط تمسک به قرآن کریم

حجت­الاسلام مؤمنی به مراحل تمسک به قرآن پرداخت و خاطرنشان کرد: طبق فرمایش پیامبر اکرم(ص) تمسک به قرآن باید دارای مراحل و شرایطی باشد که مرحله اول آن خواندن و انس با قرآن است؛ قرآن موضوعیت و آثار و برکات بسیاری دارد و از رهگذر انس با قران انسان آرامش پیدا می­کند.

 

این کارشناس دینی افزود: درک معانی قرآن، از دیگر مراحل تمسک به قرآن است که گاهی اوقات یک آیه راهزن را هدایت می­کند و تعمق و دقت نسبت به آیات، انسان را در مسیر حق قرار می­دهد.

 

وی عمل کردن به قرآن را سومین مرحله تمسک به قرآن دانست و گفت: انسان گاهی اوقات برخی از آیات را نمی­فهمد و معنی برخی دیگر را متوجه می­شود؛ اگر به معنای آیاتی که فهمیده­ایم عمل کنیم، به یقین خدا راه حقایق را باز می­کند.

 

حجت­الاسلام مؤمنی با بیان اهمیت انس با قرآن اظهار داشت: انس با قرآن بایستی یکی از اموری باشد که به آن التزام داشته باشیم و بدانیم که حتی یک آیه و دستورالعمل از قرآن بسیار راه­گشا است.

 

این کارشناس دینی با اشاره به آیه 200 سوره آل­عمران تصریح کرد: خداوند متعال در قرآن کریم می­فرماید «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صابِرُوا وَ رابِطُوا وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُون»؛ اى اهل ایمان، (در کار دین) صبور باشید و یکدیگر را به صبر و مقاومت سفارش کنید و مهیّا و مراقب کار دشمن بوده و خداترس باشید، باشد که فیروز و رستگار گردید.

 

وی ابراز داشت: بایستی نسبت به واجباتتان صبوری کنید که ممکن است در ابتدا مقید بودن به آن سخت باشد تا لذت بردن آن چشیده شود؛ در گرفتاری­ها بر مصایب صبر کنید و زود به جزع نیفتید و کلید راهگشای مشکلات به دست خداست؛ تقوا پیشه کنید که لازمه آن، انجام واجبات و ترک محرمات است.

 

حجت­الاسلام مؤمنی افزود: در برخی تفاسیر درباره کلمه رابطوا در این آیه، منظور امام زمان(عج) است؛ به دنبال راهی باشید که با امام زمان(عج) ارتباط برقرار کنید که یکی از راه های بسیار مؤثر در این رابطه، شرکت در جلسات اهل بیت(ع) و حضور قلب در جلسات اهل بیت(ع) است./822/پ201/ی

ارسال نظرات