درآمدزایی اینترنت بعد از نفت/ حذف فرهنگ از سبد فعالیتهای اینترنتی دولت
محمد رضا سیفی، کارشناس و نظریه پرداز فضای مجازی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، درباره عملکرد سه ساله شورای عالی فضای مجازی گفت: تشکیل شورای عالی فضای مجازی از سوی رهبر معظم انقلاب ایدهای بسیار لازم و ضروری برای کشور بود، که البته اعضای این شورا نیز متشکل از اعضای بسیار تأثیر گذار در جامعه هستند.
وی در ادامه افزود: اما متأسفانه اعضای شورای عالی فضای مجازی قدر انتصاب خود از سوی رهبر انقلاب را ندانستند و نتوانستند از این فرصت برای رفع مشکلات فرهنگی کشور استفاده کنند.
وی با انتقاد از ضعف کاری دبیر این شورا خاطر نشان کرد: متأسفانه جلسات این شورا پی در پی با تعطیلی در سال گذشته مواجه شد و دبیر شورا نیز در مقابل تعطیلی تحمیل شده از سوی دولت عکسالعملی نشان نمیداد.
سیفی با اشاره به درآمد کلان ناشی از خرید اینترنت خارجی ابراز داشت: خرید اینترنت خارجی بعد از نفت بیشترین درآمد را برای دولت و وزارت ارتباطات دارد و همین درآمد آسان و بدون درد سر برای دولت از علل اهمال کاری دولت در این امر است.
این پژوهشگر فضای مجازی اظهار داشت: پهنای باندی که از خارج خریداری میشود در انحصار شرکت زیر ساخت است که متأسفانه به چند برابر قیمت به مردم کشور فروخته میشود.
وی با اشاره به ورود بدون تحقیق نسل سوم ارتباطات و تهدید فرهنگی در کشور تصریح کرد: متأسفانه مسؤولان مربوط، ارتباطات نسل سوم و چهارم را به راحتی در اختیار کاربران قرار میدهند، در حالی که نسل جدید ارتباطات تناسبی با فرهنگ ما ندارد و هیچگونه فرهنگ سازی نیز از سوی دولت و شورای عالی انجام نشد.
وی با اشاره به سخنان امام خمینی(ره) مبنی بر تلاش بر عدم وابستگی فرهنگی به بیگانگان خاطرنشان کرد: وابسته بودن در تکنولوژی بدون تردید وابستگی فرهنگی را به دنبال دارد و اگر بخواهیم از فرهنگ اصیل خود دفاع کنیم باید زیر ساختهای اساسی برای پیشرفت تکنولوژی را فراهم آوریم.
سیفی در پایان تصریح کرد: بیشترین استفاده در پهنای باند را عکس و فیلم استفاده میکند و هرچه بینندگان عکس و فیلم اینترنتی بیشتر باشد پول بیشتری به جیب دولت خواهد رفت؛ بنابراین باید دقت کرد که ایران و محصولات فرهنگی مناسب فرهنگ ما چند درصد فیلمها و عکسهای اینترنتی را تشکیل میدهد./1329/ت302/س