در جهان امروز علم حرف اول را می زند نه تجهیزات نظامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام کاظم راشد یزدی، استاد حوزه و دانشگاه صبح امروز در گردهمایی دو روزه معاونان فرهنگی ادارات کل تبلیغات اسلامی کشور در هتل ولایت گفت: در حال حاضر شناخت جوامع بشری به صورت فرهنگی است.
وی با بیان این که شناخت شامل سه مرحله است، افزود: شناخت، سطحی و حسی، علمی و فلسفی است که شناخت حسی را همه مردم دارند اما شناخت علمی بر پایه مطالعه و بررسی است و همه به این شناخت نمی رسند. شناخت فلسفی نیز فراتر از این دوگونه است و در مرحله بالاتری قرار دارد.
حجت الاسلام راشد یزدی با بیان این که معرفت جوامع بر اساس فرهنگ آن ها سنجیده می شود، خاطرنشان کرد: علم و فرهنگ دو قطب بنیادی در حصول شناخت است و از طرفی درصد اشتباه شناخت علمی اندک و به همین دلیل در مقایسه با شناخت های سطحی و حسی قابل اعتماد است.
وی تصریح کرد: همه زندگی بشر در شرایط حاضر بر علم استوار است و علم و فرهنگ اداره کننده جوامع هستند و سنگرهای دیگر بشری مانند جنگ، کشاورزی، صنعت و حتی خدمات هم باید علمی باشند چرا که جنگ را هم فرهنگ اداره می کند و هر کشوری که از لحاظ فیزیکی و دانشگاه جنگ برتر باشد، موفق است.
این کارشناس مذهبی اظهار کرد: علم میادین نبرد را هم اداره می کند؛ اسفندیار، صحراب، رویین و حسین کرد شبستری دیگر در صحنه جنگ های معاصر کارآیی ندارند، امروز با شمشیر و نیزه و چاقو نمی توان جنگید و افراد قوی زورخانه ای در این میدان شکست خورده اند.
وی افزود: پشتوانه میدان های جنگ امروز، مراکز علمی هستند چرا که علم در همه عرصه ها حرف اول را می زنند و بشر با این توان علمی اراده انجام بسیاری از کارها را دارد.
حجت الاسلام راشد یزدی با بیان این که بیشترین هزینه های مالی برای دو امر مصرف می شود، تصریح کرد: بهداشت و فرهنگ در این زمینه بیشترین هزینه ها را به خود اختصاص داده اند و گران ترین اسباب و ابزار در خدمت بشر، وسایل جنگ است.
وی افزود: در شرایط حاضر آمریکا و روسیه با سلاح های موجود خودشان می توانند بیش از صد مرتبه جهان را خراب کنند و افزونی این سلاح ها تا بدان جا است که دیگر انبار ذخیره ای برای دیگر سلاح های خودشان ندارند و حال این سؤال پیش می آید که این کشورها این همه سلاح را برای چه چیزی می خواهند؟.
آرم اسلام، کتاب و قلم است
وی در ادامه توصیه به معاونان فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان این که سنگر صنعت هم فرهنگی است، اظهار کرد: شما مهندسان اندیشه افراد جامعه برای انجام فعالیت های تأثیرگذار باید متخصص، مدیر و مکتبی باشید و دانش شغلی داشته باشد و از طرفی مدیر هم باشید چرا که امروز مدیریت علم است.
حجت الاسلام راشد یزدی افزود: این سه ضلع کارآیی شما در عرصه فرهنگی است و حتی خود دین هم علم است چرا که اولین کلمه دین اقرأ و اولین اسباب آن قلم و اصولا آرم اسلام کتاب و قلم است.
وی با تأکید بر این امر که مسلمانان نباید قلم را از دستشان خارج کنند، بیان کرد: خداوند در این قلم خیر و برکت نهاده است. قلم فرهنگ ساز است و نمی توان بدون فرهنگ زندگی کرد و حرف زد.
اسلام با علم بشر را به توحید می خواند نه با حس و تجربه/ اهمیت توجه به علم و فرهنگ در مهندسی اندیشه جامعه
حجت الاسلام راشد یزدی افزود: راه رسیدن به خدا هم در اسلام علم است و این درحالی است در مکتب عیسی و موسی(ع) اینگونه نیست و اسلام به وسیله توان فرهنگی بشر انسان را موحد می کند نه از ناحیه حس و نگرش شخصی.
وی، خطاب به معاونان فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: شما رهبران اندیشه مردم باید توجه داشته باشد که فرهنگ و علم می تواند شما را نجات دهد و از طرفی توجه به عصر و زمان خودتان را هم در این مسیر لحاظ کنید.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: زمان شناسی امروز حایز اهمیت است؛ امروز، عصر کامپیوتر، اینترنت و سرعت است و اشتباه غیرقابل جبران است و شما باید نسبت به امور زمانتان حساس باشید و حواستان را جمع کنید.
وی در ادامه فعالان فرهنگی را به صبر و افزایش تحمل در مواجهه با مخاطبان مختلف سفارش و خاطرنشان کرد: اگر شما روحانیان حوصله نداشته باشید و قدرت تحملتان پایین باشد، نمی توانید مردم و جامعه را اصلاح کنید و در مرحله درک مخاطب با ضعف اجرایی مواجهه می شوید./934/پ202/ب5