تیم هسته ای نباید خود را از نظرات منتقدان محروم کند/ اظهارات هاشمی نگران کننده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محمد حسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست طلبه طراز انقلاب اسلامی که در مدرسه علمیه حقانی قم برگزار شد، با بیان این که در مواجهه با مسائل روز در کشور دو گونه نگرش وجود دارد، گفت: برخی در مواجهه با مسائل معتقدند که باید با دید امیدواری مطلق نگاه کرد.
وی افزود: برخی نیز اعتقاد دارند که باید نسبت به اتفاقات نگران باشند و می گویند که قواعدی وجود دارد که باید نگران باشیم؛ حال این سؤال پیش می آید که کدام یک از این برخوردها به صورت عقلی و شرعی تکلیف است، باید گفت که هم دلایلی برای امیدواری وجود داشته و هم قرائنی برای نگرانی موجود است.
نگرانی یا دلخوشی مطلق نسبت به مسائل کشور نادرست است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که باید راه انقلاب را در خلال گذرهایی پر بیم و پر امید پیگیری کنیم، اظهار داشت: در مواجهه با مسائل گوناگون نباید به صورت مطلق نگرانی برخورد کرد، همچنین به صورت دلخوشی و امیدواری مطلق برخورد کردن نیز اشتباه است.
وی با اشاره به امیدواری ها و دلخوشی های کشور ادامه داد: انقلاب اسلامی دموکراسی را به شریعت متصل کرد البته دموکراسی غربی مورد نظر نیست، انقلاب اسلامی ایران مردم سالاری دینی را پدید آورد و به دلیل این که سرنوشت کشور به دست خودمان است و در چهارچوب شریعت حرکت می کنیم خود نشانه امیدواری است.
صفارهرندی با بیان این که انقلاب اسلامی ایران در جهان نمونه ندارد، ابراز داشت: بی همتایی انقلاب ایران سبب امیدواری است، در طول 36 سال گذشته جمهوری اسلامی ایران راه هایی را در پیش گرفت که حاصل آن قوی شدن بنیه سیاسی، فرهنگی و روابط بین الملل کشور شده است.
وی عنوان کرد: انقلاب اسلامی ایران از خطرات بسیار بزرگی عبور کرد که نشان دهنده وارستگی کشور است، وجود سیستم دفاعی مستحکم که سبب واکسینه شدن نظام شده و دل بستن بسیاری از کشورها به ایران سبب امیدواری می شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: عده ای در خارج از کشور و خارج از فرهنگ ایران تصور می کنند که نسخه انقلاب نسخه ای شفا بخش است که این مسأله جای امیدواری دارد، اگر وجود و تفکر انقلابی ایران صحیح نبود چرا این تعداد از کشورهای جهان به دنبال ایران هستند.
انقلاب اسلامی ایران جریان های باطل را احاطه کرده است
وی با بیان این که اقبال کشورهای منطقه به انقلاب اسلامی ایران یکی از برجسته ترین استقبال کشورها نسبت به ایران است، گفت: اگر سخن انقلاب اسلامی حق نبود و اصالت نداشت به یقین کشورهای گوناگون به این اندازه خواهان اجرایی شدن تفکر انقلابی در کشورشان نبودند.
صفار هرندی افزود: روزی بضاعت حوزه علمیه برای پاسخگویی به نیازهای جهان اسلام بسیار کم بود اما وضعیت پس از انقلاب با قابل قیاس نیست؛ خوشبختانه پیام انقلاب به کشورهای گوناگون منتقل شده و جریان های جهادی در عراق، سوریه و یمن شکل گرفته است.
وی با بیان این که جریان انقلاب اسلامی، جریان های باطل همانند آل سعود را احاطه کرده است، اظهار داشت: با وجود ناملایمات بسیار در تاریخ انقلاب اسلامی، انقلاب پیش رونده و پیش برنده بوده است، این بدان معنا است که جمهوری اسلامی ایران افزون بر پیشروی خود کشورهای دیگر را نیز به پیش برده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این که ما باید به کسانی که برای نگرانی های خود اقامه دلیل و حجت می کنند حق دهیم، ادامه داد: گاهی کسانی به عنوان سخنگوی نظام در صحنه های حاضر می شوند که اعتقادی به چهار چوب های انقلاب ندارند.
برخی متصدی امر حکومت دینی هستند اما به حاکمیت دینی اعتقاد ندارند
وی ابراز داشت: افرادی جایگاه هایی را اشغال کردند که به اصالت آن اعتقاد ندارند، کسانی هستند که متصدی امر حکومت دینی شدند اما به حاکمیت دین اعتقادی ندارند؛ این افراد معتقدند که برای مصون ماندن دین از حوادث، دین نباید مداخله در امور اجتماعی و سیاسی داشته باشد بلکه امری شخصی است.
صفار هرندی عنوان کرد: برخی از این افراد مشاوران برخی از بزرگان کشور هستند که به نمایندگی از ملت ایران در برخی مجامع جهانی جلوه جدایی دین از سیاست را تبلیغ می کنند که سبب تعجب کشورهای جهان می شود که آیا این افراد از ایران هستند.
وی با بیان این که برخی از شخصیت های برجسته زمانی پیشتاز و پیشگام در عرصه اشاعه حکومت و اندیشه دینی بودند اما اکنون از مواضع خود عدول کرده و سخنانس دیگر می گویند، خاطرنشان کرد: این گونه مسائل سبب نگرانی دلسوزان انقلاب اسلامی می شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برخی از افراد جزء متقدمین انقلاب و این حرکت الهی بودند اما اکنون زمانی که لب به سخن می گشایند چیزهایی را می گویند که ضد انقلاب و دشمنان کشور خوابش را هم نمی دیدند که از زبان مؤسسان نظان جمهوری اسلامی چنین سخنانی را بشنوند.
برخی از بزرگان نظام همانند ضد انقلاب ها موضع گیری می کنند/ استفاده از تعبیر رژیم سرکوب گر از سلطنت طلبان شنیده شده است
وی با نتقاد از برخی اظهار نظرهای مسژولان کشور افزود: تعابیری همانندرژیم سرکوب گر و رژیمی که مردم ها را به زندان ها می اندازد و حقوق مردم را ضایع می کند در طول تاریخ انقلاب از سلطنت طلبان و ضد انقلاب ها شنیده شده است اما اکنون از بزرگان نظام چنین تعابیری شنیده می شود که سبب برپایی جشن از سوی دشمنان می شود، این مسأله برای دلسوزان نظام جای نگرانی دارد.
صفار هرندی با بیان این که گاهی نزدیکان بزرگان نظام به گونه ای بر علیه کشور موضع می گیرند که اگر کسی آن ها را نشناسد تصور می کند که این مواضع از سوی عناصر ضد انقلاب مطرح شده است، اظهار داشت: فرزند مقام مسؤولی به دشمنان نظام گفته که اگر می خواهید کارهایتان تأثیر گذار باشد، تحریم ها را تشدید کنید تا نظام را به زانو در بیاورید، این مسأله به اندازه ای مستند است که بر علیه این شخص در دادگاه مطرح می شود.
وی ادامه داد: کسانی که دل در گرو نظام دارند قطعا نگران و متأثر می شوند نه به خاطر شخصی که این سخن را گفته بلکه به دلیل این که آن شخص به جایگاهی متصل است که این انتساب به سخنان آن شخص اعتبار می بخشد، این مسأله نقطه نگرانی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ابراز داشت: اخیرا در محفلی سخنانی درباره حضرت امام بیان شده است که جای بسیار تاسف و نگرانی دارد؛ اگر یک آدم بی سروپا و غیر مرتبط با نظام چنین سخنانی بگوید می دانیم که از روی کینه آن ها است اما اگر این سخن از سوی کسی که به مراکز رسمی نظام منتسب است منتشر شود جای نگرانی داردو نمی توان بی تفاوت از آن عبور کرد.
وی عنوان کرد: برخی از کسانی که امروزه از کشور فرار کردند روزی جسارت می کردند که امام را در موزه ها باید پیدا کرد، همین افراد مثل اکبر گنجی کارشان به جایی رسیده است که وجود امام زمان(عج) را انکار کرده و قرآن کریم را کتاب مروج خشونت معرفی می کنند.
چرا اصلاح طلبان سالم از دوستان فتنه گر و خارج نشین خود اظهار برائت نمی کنند
صفار هرندی یاد آور شد: زمانی که چنین افرادی فرصت پیدا می کنند کنار بزرگان نظام بنشینند و متحد جریان و جناح فکری آن ها در نظام باشند و آن ها هنوز که هنوز است حاضر نیستند از دوستان نا اهل و نا باب خوداظهار برائت کنند.
وی خاطرنشان کرد: در میان اصلاح طلبان افراد سالم نیز وجود دارند اما سؤال ما از افراد متدین جبهه اصلاحات این بوده و هست که چرا از افراد فتنه گر و خارج نشین فاصله نمی گیرند و ابراز برائت نمی کنند، این افراد می خواهند کرسی های مدیریت نظام را صاحب شوند و ادعا دارند که بدون بررسی صلاحیت در انتخابات شرکت کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از افراد اصلاح طلبی که در آن ها دین داری و وفا داری به انقلاب دیده می شود انتظار می رود فقط برای یکبار هم که شده باید موضعی شفاف نسبت به فتنه گران و خارج نشینان در اختیار بی بی سی بگیرند و مرزبندی خود را اعلام کنند، اگر این کار صورت می گرفت نگرانی ها کاهش پیدا می کرد، مادامی که چنین اتفاقی نیفتد باید نگران باشیم.
وی افزود: ما باید نگران باشیم از این که برخی افراد تحت تأثیر القائات دشمنان در زمینه پیشرفت کشور می گویند که کشور ایران با وجود منابع عظیم نفت چه نیازی به انرژی هسته ای دارد، این افراد می گویند فناوری هسته ای برای کسانی است که از منابع فسیلی مانند نفت و گاز بهره ای ندارند، متأسفانه چنین منطقی که سخن رایس وزیر امور خارجه آمریکا است، از زبان نایب رییس مجلس ششم شنیده می شود.
برخی به عنوان روشنفکر در صدد تئوریزه کردن وابستگی به زورگویان جهان هستند
صفار هرندی با بیان این که به فرموده رهبر معظم انقلاب این سخن همانند اظهار نظر پادشاه دوره قاجار است که در زمان اکتشاف نفت گفته بود که این ماده بد بو را بدهیم برود تا از شرش راحت شویم، اظهار داشت: متأسفانه چنین سخنانی ژست روشنفکری می گیرد و کسانی را که خالی الذهن هستند به دام می اندازند، به عنوان مثال می گویند بسیاری از کشورها بودند که با غرب تعامل کردند و صاحب این تکنولوژی ها نیز هستند اما به این دلیل که ما می خواستیم انرژی هسته ای را به صورت خود کفا تولید کنیم برایمان مشکل ساز شد، این افراد در صدد هستند تا در مقام روشنفکر وادادگی و ابستگی به زورگویان جهان را تئوریزه کنند.
وی ادامه داد: این افراد برخی مسائل که پایه ای از حیات اجتماعی و سیاسی ملت ها است همانند مسأله استقلال را مسخره می کنند، استقلال یکی از پایه های انقلاب اسلامی بوده است؛ این گونه افراد آزادی در اسلامی را تحریف می کنند و می گویند آزادی باید از جنس تمنیات حیوانی باشد، از همین رو می گویند که هر چه دل انسان بخواهد همان درست است.
چگونه مشاور عالی ترین مقام اجرایی کشور می گوید که این مملکت رستگار نمی شود مگر این که هضم در نظام بین المللی شود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که چنین افرادی می گویند که جمهوری با چیزی به نام اسلام قابل جمع نیست، ابراز داشت: این چنین افرادی همیشه به نام ضد انقلاب بوده اند اما زمانی که این افراد به عنوان مشاور و دستیار مقامات کشور منصوب می شوند دلسوزان انقلاب را نگران می کند، چگونه مشاور عالی ترین مقام اجرایی کشور می گوید که این مملکت رستگار نمی شود مگر این که هضم در نظام بین المللی شود.
وی با اشاره به مذاکرات هسته ای عنوان کرد: نمونه روشنی از مسائل که نباید خوشخیال و امیدواری مطلق داشت و همچنین نباید نگران مطلق بود مسأله مذاکرات هسته ای است، چون دلیل داریم که باید اعتماد به مسؤولان هسته ای داشته باشیم و تردیدی نیست که دلسوز انقلاب بوده و صادق هستند، از طرفی که دیگر نمی توان گفت که هرکاری تیم هسته ای انجام دهد عین ثواب است، چون ممکن است اشتباه داشته باشند، باید توجه داشت که ممکن است که گاهی تیم هسته ای اسیر فریبکاری طرف های مقابل شود بدون آنکه خودش بداند.
تیم هسته ای نباید خود را از نظرات منتقدان محروم کند
صفار هرندی با تأکید بر برگزاری نشست هایی با حضور مسؤولان هسته ای و افراد منتقد روند مذاکرات یاد آور شد: تیم هسته ای نباید خود را از نظرات منتقدان محروم کند، نیازی نیست که این نشست ها در ملأ عام باشد؛ باید جلساتی در خلوت با افراد منتقد برگزار شود چه بسا تیم هسته ای بتواند منتقدان را قانع کند یا منتقدان بتوانند حقانیت حرف خود را ثابت کنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر دیده شود که مقاومتی برای شنیدن سخنان منتقدان وجود دارد نگران کننده خواهد بود، چه اشکالی دارد که مسؤولان هسته ای سخنان کسانی را که ادعا دارند برخی مسائل مغفول مانده است، شنیده شود؛ بیم و امید ها باید کنار یکدیگر باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که حاصل جمع بیم و امیدها مثبت است، گفت: حرکت انقلاب و نظام رو به پیش رفت بوده و شتاب دار است، از همین رو نباید انگیزه کشی کرد؛ از طرفی دیگر دچار خوشخیالی و برخورد واهی نیز نباید شد.
بخش دوم این نشست به پرسش و پاسخ اختصاص داشت که طلاب حاضر سؤالات خود را با عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در میان گذاشتند.
سهم عمده ای از همدلی و همزبانی متوجه دولت است
صفار هرندی در پاسخ به این سؤال که همدلی و همزبانی دو طرفه است چرا بیشتر بر این طبل کوبیده می شود که همه کس باید خود را هماهنگ با دولت کند و با اهداف خاص این دولت کنار بیاید، گفت: در تعبیر رهبر معظم انقلاب وجود داشت که ملت کارفرما بوده و دولت کارگزار است، این تعبیر نشان می دهد که سهم اصلی برای کارفرما بوده و کارگزار باید از کارفرما تبعیت کند، از همین رو سهم عمده ای از همدلی و همزبانی متوجه دولت می شود.
وی افزود: اگر قرار است که هملی صورت بگیرد باید از ناحیه دولت به اصلی ترین خواسته های مردم توجه نشان داده شود، از دولت انتظار می رود که خواسته های مردم را در اولویت قرار دهد البته مردم نیز باید از دولت حمایت کرده و به دولت در حد امکان فرصت دهند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سؤال که چرا دولت به کارهای حاشیه ای همانند خوانندگی زنان در زمینه فرهنگ می پردازد و به دنبال تحول اساسی در مسأله فرهنگ نیست، اظهار داشت: این که سر رشته دار امر فرهنگ را فقط وزارت ارشاد بدانیم نادرست بوده و قابل قبول نیست، چهل سازمان و تشکیلات فرهنگی در کشور وجود دارد.
حوزه فرهنگ باید مهندسی شود
وی ادامه داد: آنچه که متوجه وزارت ارشاد به عنوان رسمی ترین متولی امر فرهنگ در کشور است شامل هدایت، حمایت و نظارت می شود، حوزه فرهنگ باید مهندسی شود؛ لازمه این مهندسی تشکیل ستادی هماهنگ کننده بین دستگاه های فرهنگی کشور است، قرار است که شورای عالی انقلاب فرهنگی هدایت دستگاه های فرهنگی کشور را برعهده گیرد، مسأله فرهنگ را نمی توان به دل مشغولی های دائم در حال تغییر دولتمردان سپرد.
صفار هرندی با بیان این که در دولت یازدهم هم کارهای خوب صورت گرقته و هم کارهای نادرست در زمینه فرهنگ انجام شده است، ابراز داشت: بنده با آقای وزیر ارشاد صحبت کردم و متوجه شدم که موضع گیری وزیر مبتنی بر کدهایی است که اگر برای دیگران نیز وجود داشته باشد شاید همانند او حکم کنند، همچنین شاید اگر قرائنی که در اختیار برخی قرار دارد در اختیار وزیر بود موضع گیری های وزیر همانند آن افراد می شد.
وی عنوان کرد: به نظر می رسد مبانی مشترک است اما در مصادیق و نمونه ها برداشت های متفاوت بر اساس اطلاعات گوناگون صورت می گیرد، البته این مسأله به صورت مطلق قابل صدق نیست به دلیل این که افرادی در وزارت ارشاد وجود دارندکه قابل دفاع نیستند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت در جواب یکی از طلاب که ارزیابی وی را در زمینه انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی خواستار شده بود، گفت: از اول انقلاب تا کنون دو جریان با نام های مختلف با یک دیگر رقابت داشتند، در سال های اخیر در جناح اصولگرایان یک جبهه واقعی شکل گرفت که در آن گرایش ها و سلایق گوناگونی در فروع وجود داشت اما همه در دفاع از اصول و مبانی بایکدیگر مشترک بودند، بدون تردید هیچ یک از جناح های درونی جبهه اصولگرایان از این جبهه خارج نیستند.
نشست سه جانبه آیات یزدی، موحدی کرمانی و مصباح یزدی نوید بخش وحدت بیشتر اصولگرایان است
وی افزود: برگزاری جلسات گوناگون بین جناح های داخلی اصولگرایان و نشست سه جانبه آیات یزدی، موحدی کرمانی و مصباح یزدی نوید وحدت و یکپارچگی بیش از پیش اصوگرایان بر حول محور این عالمان دینی را می دهد، نقطه مشترک را نباید آرمانی که دست نیافتنی باشد.
صفار هرندی در پاسخ به این سؤال که نظر شما درباره افکار مخالفان توافق و مذاکرات چیست، آیا می توان گفت که این افراد در نقد سیاست خارجه دولت افراط می کنند، اظهار داشت: اصل توافق امر پذیرفته شده ای است، اگر کسی خود به توافق رسیدن به دشمنان را زیر سؤال ببرد و مبنایی با مذاکرات مخالفت داشته باشند، باید در افکار خود تجدید نظر داشته باشند.
وی ادامه داد: مرکزیت نظام اصل مذاکرات را قبول کرده است، رهبر انقلاب فرمودند کسانی می خواهد به گونه ای جلوه دهند که دو دستگی وجود دارد و برخی موافق مذاکرات و برخی دیگر مخالف این جریان هستند، رهبر انقلاب فرمودند که چنین سخنی نادرست بوده و همه ملت ایران با توافق خوب موافق هستند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که چارچوب هایی به نام خطوط قرمز در مذاکرات وجود دارد، ابراز داشت: اگر کسانی می گویند که ما شواهدی داریم که پاک نویس مذاکرات همانند چرک نویس آن می شود که جای نگرانی دارد، اشکالی ندارد که نگرانی خود را ادامه دهند و تذکرات لازم را باید بیان کنند؛ رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند که دولت باید از ظرفیت منتقدان استفاده کند./1323/ز502/ج