۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۸
کد خبر: ۲۵۶۴۸۶

غضنفری: بازرسی روزانه آژانس از فعالیت های هسته ای ایران در تاریخ آژانس درباره هیچ کشوری انجام نشده است/ دهقانی فیروز آبادی :غیر امنیتی شدن پرونده هسته ای مهمترین دستاورد

خبرگزاری رسا ـ نویسنده کتاب «راز قطعنامه» و تحلیلگر مسایل سیاسی گفت: آنها یقین دارند که ما به دنبال ساختن بمب هسته ای نیستیم و این موضوع را فقط به عنوان بهانه بیان می کنند تا بتوانند برنامه های دشمنی خودشان را با ایران توجیهه کنند چرا که آنها در حال حاضر در همه سایت های ما دوربین نصب کرده اند و بازرسان آژانس سرکشی می کنند.
مناظره دانشگاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، نشست نقد و بررسی بیانیه لوزان و «37 سال بعد» دوم اردیبهشت با حضور دکتر سید جلال دهقانی فیروز آبادی، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و کامران غضنفری، نویسنده کتاب «راز قطعنامه» و تحلیلگر مسایل سیاسی در آمفی تئاتر دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

دکتر سید جلال دهقانی فیروز آبادی با بیان این که سیاست خارجی دولت در سال 82 تا 84 ، سیاستی منطقی بود، اظهار کرد: در همان دولت پلمب فعالیت های هسته ای ایران باز شد که این کار عاقلانه بود.

وی افزود: برای برچیدن تعامل نیاز نیست و از طرفی تصمیم گیری بدون هزینه هم نمی شود و در آن شرایط تفاهمنامه پاریس قابل قبول بود چرا که در سال های بعد توانستیم   قدرت خودمان را بالا ببریم و در شرایط امروز با فراهم سازی زمینه های قدرت می توانیم با طرف مقابل مذاکره کنیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این که در سال های 82 تا 84 حفظ توان و چرخه هسته ای و سوخت هدف ما بود، بیان داشت: در این سال ها ما پیشرفت کردیم و نظام بین الملل به این موضوع رسید که اگر قرار باشد مذاکرات دستاوردی برای ایران نداشته باشد، ایران هم تعامل نمی کند.

کامران غضنفری در ادامه با انتقاد از گفته دهقانی مبنی بر این که بایستی شرایط بحرانی آن زمان را در نظر گرفت، گفت: استدلال آن زمان دولت این بود که آمریکا، عراق و افغانستان را اشغال کرده است و شاید بخواهد که به ایران هم به همین بهانه هسته ای حمله کند.

وی با بیان این که آمریکا با داشتن قدرت نظامی شرایط بکارگیری آن قدرت را برای ایران دارد، خاطر نشان کرد: در واقع تهدیدات آن زمان خلاف واقع بود و واقعیت نداشت و گزینه نظامی روی میز نبود.

نویسنده کتاب «راز قطعنامه» با بیان این که دراردیبهشت 84 رهبر معظم انقلاب به خاتمی فرمودند که پلمب فعالیت های هسته ای را بشکنید و آنها این کار را انجام ندادند، بیان داشت: بعد از نتایج انتخابات در تابستان سال 84 رهبری ایندفعه دستور دادند که باید همین دولت پلمب را بشکند و در نهایت پلمب اصفهان شکسته شد و این درحالی بود که خاتمی می گفت باز شدن پلمب را برای دولت بعدی بگذارید!

وی افزود: آنها پنج هزار سانتریفیوژ را به ما ندادند و ما در حالی خودمان درست کردیم که هیچکدام از کشورهای اروپایی به ما کمک نکردند و در همین سال روحانی نامه ای به دبیر کل سازمان ملل می نویسد که ما طی این دوسال هر کاری را برای اعتمادسازی انجام دادیم و پروتکل را بدون این که مجلس تصویب کند انجام دادیم و طرف مقابل ذره ای در مقابل ما کوتاه نیامد.

غضنفری ادامه داد:در معاهده های  قبلی هیچکدام از کشورهای غربی به تعهدات خود عمل نکردند و این درحالی است که جمهوری اسلامی به همه تعهدات خودش عمل کرد و وقتی که جمهوری اسلامی درخواست 20 درصد غنی سازی را برای بیماران کرد که یک مسئله انسانی بود و از آنها خواستند که این 20 درصد را به ایران برای بیماران بفروشند آنها باز هم امتناع کردند.

وی تصریح کرد: آنها حاضر نشدند 20 درصد غنی سازان را  به عنوان نیاز بیماران به ما بفروشند و وقتی تیم هسته ای ما بیان کرد که در این شرایط ما مجبور هستیم که خودمان بسازیم آنها به تیم ایرانی پوزخند تمسخر آمیزی می زن ند و می گویند اگر توانستید بروید بسازید.

نسبت بیانیه لوزان با سیاست برد برد دولت یازده/بهره مندی از عقلانیت ارتباطی در روند برگزاری مذاکرات

تحلیلگر مسایل سیاسی درادامه با اشاره به نسبت بیانیه لوزان با سیاست بردبرد دولت یازدهم گفت: دولت یازدهم در سوم آذر 92 اعلام کرد که قدرت های جهانی حق غنی سازی ما را به رسمیت شناختند و دیگر تحریمی علیه ایران اجرا نمی شود و این درحالی است که دولت بار دیگر دستاورد بیانیه لوزان راهم این موضوع اعلام می کند که قدرت های جهانی حق غنی سازی ما را به رسمیت شناختند و این سؤوال پیش می آید که مگر به رسمیت شناختن حق غنی سازی در سال 92 اتفاق نیفتاد؟

وی افزود: اگر امتیاز یک توافق یا مذاکره را صد در نظر بگیریم در خوشبینانه ترین حالت این امتیاز برای ایران در ژنو پنج و برای طرف مقابل 95 است  و در لوزان هم اتخاذ این سیاست برد برد منجر به نتیجه یک برای ایران و 99 برای آمریکا و متحدانش شد.

دهقانی فیروز آبادی با بیان این که همه دعواها بر سر این موضوع است که آمریکا و متحدانش نمی خواهند هیچ امتیازی به ایران در مذاکرات بدهند، گفت: در دولت نهم و دهم اساس مذاکرات بر این موضوع قرار گرفت که حجت را بر دنیا تمام کردیم  که دو سال تعامل زمینه تغابل و مقاومت را برای ما فراهم کرد و ما در این شرایط می توانیم بگوییم شما باید تضمین بدهید.

وی افزود: ما باید از عقلانیت ارتباطی در روند برگزاری مذاکرات استفاده کنیم تا حقانیت بین المللی خودمان را اثبات کنیم و مهمترین هدف ما از برگزاری مذاکرات این بود که آنان بپذیرند ما در خاک ایران غنی سازی انجام دهیم و 12 سال است که همه تلاش ایران اینست که  آنها را متوجه این موضوع سازند که ما به شما چرخه سوخت را می دهیم و به تناسب نیازی که داریم غنی سازی را افزایش می دهیم.

وی با بیان این که تعداد امتیازات جبری نیست، بیان داشت: در واقع آمریکا حتی به متحدانش هم اجازه فعالیت هسته ای را نمی دهد و همین به رسمیت شناختن فعالیت های هسته ای از سوی آنان برای ایران امتیاز بزرگی محسوب می شود.

وی افزود: سیاست تهاجمی سال های گذشته در حال حاضر سیاست تعاملی را توجیه می کند، اظهار داشت: شرایط حاضر فرصتی است که معلوم نیست این پنجره همیشه باز باشد یا نه و شاید این روند دوباره محدود شود و همه تلاش ما اینست که به جهان بگوییم ما بمب نمی سازیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: این موضوع دستاورد مهمی است و ما باید اهدافمان را مشخص کنیم چرا که آنها آمده اند که امتیاز بگیرند و در بسیاری از مواقع توافقات حداقلی است البته من مدعی نیستم که این توافق بهترین توافقی است که می شد اما اگر همه با هم تلاش کنیم به دستاوردهای مطلوبی خواهیم رسید.

ماهیت فعالیت های هسته ای فرامتنی است/ غیر امنیتی شدن پرونده هسته ای مهمترین دستاورد

وی ادامه داد:بعضی دستاوردها متنی است و بعضی فرامتنی و ماهیت فعالیت های هسته ای فرامتنی است و مهمترین اهرمی که آمریکاییها  در موضع تهاجمی به فعالیت های هسته ای قرار دارند اینست که این فعالیت ها را امنیتی کردند چرا که آنها بویی از انسانیت نبرده اند.

دهقانی فیروز آبادی تصریح کرد: ایران اهرمهایی از قدرت را ایجاد کرده است و ما ما می توانیم به دنیا بگوییم که پای میز مذاکره هستیم و اگربرنامه هسته ای ایران غیر امنیتی  بشود، این امر مهمترین دستاورد است.

وی افزود: اگر بتوانیم حق غنی سازی را در خاک ایران بگیریم، دستاورد کمی نیست و مذاکره به همین معنا است و این توافق می تواند مثبت ارزیابی بشود و اگر در سطح حداقلی این پرونده هسته ای منجر به توافقنامه جامع بشود، بایستی سی سال بدویم.

غضنفری درادامه با بیان این که اگر مطرح می شود که اجماع جهانی علیه ایران شکل گرفته است،منظور از این اجماع فقط آمریکا و متحدانش هستند،ظهار داشت:در اجلاس سران 12 کشور جهان از فعالیت های هسته ای ایران اعلان حمایت کردند.

وی افزود: آنها یقین دارند که ما به دنبال ساختن بمب هسته ای نیستیم و این موضوع را فقط به عنوان بهانه بیان می کنند تا بتوانند برنامه های دشمنی خودشان را با ایران توجیهه کنند چرا که آنها در حال حاضر در همه سایت های ما دوربین نصب کرده اند و بازرسان آژانس سرکشی می کنند.

نویسنده کتاب «راز قطعنامه» با بیان این که انجام روزانه بازرسی آژانس از فعالیت های هسته ای ایران در تاریخ آژانس درباره هیچ کشوری انجام نشده است، بیان داشت:این پذیرفتن بازدید روزانه توسط ظریف به این معنا است که ما خودمان به جهانیان اعلام کرده ایم که مردم ایران غیر متمدن و خطرناک هستند.

وی افزود: در واقع این کاربه این معنا است که فعالیت های هسته ای ایران باید روزانه بازدید شود تا آنها دست از پا خطا نکنند و این موضوع در تاریخ مذاکرات بی سابقه است و این سؤوال مطرح می شود که آیا با این بازدیدهای روزانه می توان بمب اتمی ساخت؟

غضنفری تصریح کرد: درهمان سالی که پرونده هسته ای ایران به آژانس ارجاع شد، البرادعی گفت که پرونده هسته ای ایران جنبه حقوقی و فنی ندارد و فقط سیاسی است و این موضوع که ما تهدید امنیت جهانی جهانی هستیم، نادرست است.

امتیازات داده شده از طرف مقابل فقط روی کاغذ است/ به دنبال چه سرابی می رویم؟

وی ادامه داد: امتیازات داده شده از طرف مقابل فقط روی کاغذ است چرا که اعلان کردند که تحریم های صنعت پتروشیمی را به صورت موقت لغو می کنند که در این شانزده ماه هنوز لغو نشده است و از طرفی هم گفتند که تحریم های خودرو را بر می دارند اما هر شرکت خودرویی که برای قرارداد به دیگر کشورها می رود آمریکایی ها آن کشورها را تهدید می کنند و آنها نشان دادند که به هیچ یک از تعهدات خودشان عمل نکردند.

وی با بیان این که به دنبال چه سرابی می رویم، تصریح کرد: در حال حاضر رییس جمهور آمریکا دیگر اختیاری ندارد که تحریم ها را بردارد و از طرفی اوباما و جای کری چندین مرتبه در سخنرانی ها گفتند که ما در نهایت پنج درصد تحریم ها را بر می داریم و 95 درصد تحریمها باقی می مانند.

دهقانی فیروز آبادی با بیان این که جامعه جهانی آمریکا و متحدانش نیستند، خاطرنشان کرد:اما با قدرتی که این گروه در سازمان ملل به دست آورده اند توانسته اند پرونده هسته ای ایران را امنیتی سازند و ما می خواهیم بهانه را از آنها بگیریم چرا که آمریکا به دنبال میخ است و ما نمی خواهیم دستاوردهایی را حاصل خون شهیدان است از دست بدهیم.

وی افزود: هرکس فکر کند که آمریکا به دنبال منافع ایران هم هست تفکر اشتباهی دارد و فضای بین المللی را نمی شناسد و ما خودمان برای رسیدن به موفقیت باید گام های اساسی برداریم چرا که دیپلماسی در زمان جنگ دارای اهمیت است وگرنه دیپلماسی با دوستان که معا ندارد و از طرفی در کشور ما دیپلماسی هراسی وجود دارد و به ندرت دوستان به سمت دیپلماسی رفتند که با نتیچه برگشته باشند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این که اجماعی که در ایران درباره مذاکرات هسته ای وجود دارد در آمریکا نیست، تصریح کرد: کنگره آمریکا از این موضوع به نفع خودش استفاده می کند وآمریکا در مذاکرات هسته ای به خاطر حب علی نیامده است.

وی افزود: در واقع موضوع هسته ای ایران برای آمریکایی ها مرده شویی داخل سیاست رقابت های دو جزب است و دموکرات و جمهوریخواه هیچ فرقی ندارند و آنها فقط برای منافع خودشان به پای میز مذاکره آمده اند و از طرفی آنها به دنبال این موضوع هستند که گریز هسته ای ایران را در تولید بمب طولانی کنند./934/پ201/ج

ارسال نظرات