تقوایی ارزشمند است که انسان را در مواجهه با گناه حفظ کند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان همزمان با دومین روز ماه مبارک رمضان، به بیان اقسام تقوی پرداخت و گفت: از منظر برخی عرفا و علما، اگر کسی بخواهد از متقین شود، باید از گناه و محیطی که در آن گناه اتفاق می افتد، دوری کند.
وی به شعر باباطاهر اشاره کرد و گفت: از شعر باباطاهر نیز چنین تقوایی برداشت می شود که می گوید: ز دست دیده و دل هر دو فریاد؛ که هر چه دیده بیند، دل کند یاد/ بسازم خنجری نیشش ز فولاد؛ زنم بر دیده تا دل گردد آزاد.
عضو مجلس خبرگان رهبری این نوع تقوی را تقوای ضعف نامید و افزود: تقوایی از منظر اسلام ارزشمند است، که از موضع قدرت و حقیقی باشد.
وی تصریح کرد: تقوی یا همان ترمز معنوی وجود انسان، زمانی ارزشمند است که بتواند جلوی نفس انسان را هنگام مواجهه با گناه بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: اسلام تقوایی را نمی پسندد که از مردم و جامعه دور باشی و به گناه نیفتی، بلکه تقوایی حقیقی و از موضع قدرت است که با وجود محیا شدن زمینه گناه، بتوانی لجام نفس خود را بگیری.
آیت الله طباطبایی نژاد به روایتی از رسول خدا (ص) استناد کرد و گفت: اگر کسی گناهی را برای خدا ترک کند برای او از 70 حج و عمره قبول شده، بهتر است.
وی مهم ترین عبادت را ترک گناه دانست و تأکید کرد: اگر کسی برای خدا از گناه چشم پوشی کند، بسیار ارزشمند است و جزو بالاترین عبادات است.
وی ماه مبارک رمضان را بهترین فرصت برای تقویت ایمان دانست و گفت: سعی کنیم در این ماه مبارک علاوه بر خودداری از ارتکاب گناه، از گناهان گذشته خود نیز توبه کنیم./1305/