سفره رحمت و کرامت خداوند برای همه افراد گسترده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام داوود صمدی آملی، استاد حوزه در جلسه سخنرانی بعد از ظهر امروز اول تیرماه در مسجد جامع اعظم تجریش، گفت: بشر هیچ وقت به آرامش نمی رسد و همواره به دنبال کشف حقیقت است.
وی اظهار داشت: وقتی در نقشه جهان هستی نگاه می کنیم، متوجه این موضوع می شویم که آرامش حاصل نمی شود و دلیل آن این است که ما خواهان رسیدن به مراتب بالای از درجات الهی هستیم.
این استاد حوزه با بیان این که خدا اسماء الهی را برای عبادت به بشر می آموزد، گفت: آفریدن و بخشش از فضل وجودی خداوند است و حضرت علی(ع) در مناجات نامه خطاب به خداوند می فرمایند که حال که به ما فضل و موهبت نموده ای، این فضل و موهبت را از ما دریغ مکن.
حجت الاسلام صمدی آملی اعضا و جوارج انسان، کوه ها و دریاها را داری شعور دانست و بیان کرد: بدن ما عضوی از نظام هستی است تا در مسیر تعیین شده حرکت کند، در غیر این صورت با زمین و سنگ ها برخورد می کنیم و بین ما و جهان جنگ و درگیری به وجود می آید.
وی خاطر نشان کرد: هر اسم و موضوعی در جای خودش مطرح است و باید در مدار اصلی خودش بگردد و عرفا به این اصل معتقد هستند، از این رو اگر بینی و چشم و گوش کار خود را به درستی انجام ندهند، از مدار آفرینش خارج می شود.
این استاد حوزه با بیان این که به خاطر یک عضو منحرف مجموعه عالم با یکدیگر همکاری نمی کند، بیان کرد: اگر مالی بر خلاف شرع به دست بیاید، باد آورده است و زود از بین خواهد رفت.
حجت الاسلام صمدی آملی اظهار داشت: هیچ کس به دنیا نیامده است که اینجا بماند و دنیا انسان را خسته می کند و همانند شمشیر دو لبه است، برای عبور از آن باید سبک بال بود تا به راحتی از آن عبور کرد.
وی با اشاره به اهمیت توکل کردن به خداوند، گفت: بعد از هر توکلی شیرینی آن به دلیل ارتباط با خداوند در دل احساس می شود.
این استاد حوزه با اشاره به فرآیند پیری در انسان ها و تغییر و تحول در احوالات آنها بیان کرد: در سن جوانی انسان دچار تغییر و تحولی نمیشود، اما با بالا رفتن سن تغییر و تحولاتی را در انسان ها شاهد هستیم که در سن کهنسالی این تغییرات در ثانیه هم مشاهد می شود.
حجت الاسلام صمدی آملی با تأکید بر حفظ احترام افراد سالمند گفت: فرزند اثر وجودی پدر مادر است و برای همین پدر و مادر بدون هیچ چشم داشتی به فرزندشان توجه می کنند اما پدر مادر اثر وجودی فرزند نیستند.
وی با بیان این که اگر شخصی افراد سالمند را تکریم کند، خیر آن را خواهد دید، خاطرنشان کرد: اگر در خانه ضعیفی را پرستاری کنید، خدا پاداش او را می دهد، چون اثر وجودی خدا را حفظ می کنید.
این استاد حوزه با اشاره به نقش سالمندان در تربیت افراد جوان، بیان کرد: افراد سالمند جوانان را در مسیر تعالی قرار دهند و از تاریخ و درس های سخت روزگار به جوانان بگویند.
حجت الاسلام صمدی آملی مسأله عفت بیان را مهم دانست و در ادامه صحبت های خود، افزود: سالمندان در صحبت کردن عفت کلام را رعایت کنند و از بدی های افراد صحبت نکنند، چرا که زبان می تواند قلب ها را مجروح کند.
وی با بیان این که اگر کسی در جوانی مؤدب نشود همانند درخت نامتناسبی رشد میکند، گفت: نهال را می توان تغییر داد، اما شخصی که در جوانی عفیف نباشد در پیری هم سر و کار او با کرام الکاتبین است.
این استاد حوزه با اشاره به اینکه هر شخصی در جهان از کرامت خداوند بهره مند است، گفت: سفره رحمت خدا برای همه افراد گسترده است و هیچ کس حق ندارد خودش را از این سفره محروم کند و هر چند به سن پیری رسیده باشد.
حجت الاسلام صمدی آملی بازار را مکان تبلور رحمت الهی دانست و بیان کرد: بازار نشاط اجتماع است و در هر شهری بهترین مسجد در قلب بازارها ساخته شده است و حوزه علمیهها در بازار شهر های قدیم بوده است./818/