۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۷
کد خبر: ۲۶۹۱۵۶
آیت الله استادی:

در امور سیاسی باید طبق تشخیص رهبری عمل کرد

خبرگزاری رسا ـ عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: در امور سیاسی باید طبق تشخیص رهبری عمل کرد اما گاهی دیده می شود که افراد در این زمینه نیز کوتاهی دارند.
آيت الله استادي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله رضا استادی عضو شورای عالی حوزه های علمیه دوشنبه شب در جلسه تفسیر قرآن که در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) برگزار شد، با اشاره به آیه«وَإِذِ ابْتَلَى إِبْرَ‌اهِیمَ رَ‌بُّهُ بِکَلِمَاتٍ» گفت: اصل امتحان در قرآن مطرح است؛ امتحان در قرآن با الفاظ اختبار، تمحیص و ابتلا بیان شده که ممکن است در معنا فرق هایی با یکدیگر داشته باشند؛ برخی از این الفاظ لازم و ملزوم یکدیگر هستند.


وی افزود: امتحان یک سنت الهی بوده و استثنا بردار نیست، در روایات بیان شده سنت خداوند متعال عوض شدنی نیست از همین رو انسان ها نباید از خداوند درخواست کنند که امتحان نشوند؛ چراکه سنت الهی بر این قرار داده شده که همه باید امتحان بدهند، مسأله امتحان افزون بر مباحث علمی و تفسیری جنبه تربیتی نیز دارد.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که اگر انسان بداند همواره در حال امتحان است حواسش را جمع می کند، اظهار داشت: تمام زندگی انسان امتحان است، دو راهی های انسان در طول زندگی امتحان الهی است از همین رو انسان باید از خداوند بخواهد تا از امتحانات سربلند خارج شود.


وی ادامه داد: امتحان معمولا به این دلیل واقع می شود که کسی مسأله ای را نمی داند و با امتحان کردن در صدد دانستن آن است، غالبا امتحان کننده جاهل است که از این طریق می خواهد جهل خود را برطرف کند اما خداوند متعال جاهل نیست، به عنوان مثال در بخشی از قرآن آمده که ما امتحان می کنیم تا بدانیم چه کسی جهاد می کند آیا این بدان معنا است که خداوند نمی داند؟؛ منظور از دانستن در این فرض ظاهر شدن مسأله برای دیگران است.


نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که امتحانات بشری ملازم با جهل نیست، ابراز داشت: گاهی بشر برای رفع جهل و گاهی برای اهداف دیگر یکدیگر را امتحان می کنند، برخی تصور می کنند انسان های بسیار خوبی هستند که خدا با امتحان کردن آنان می خواهد به آنان بفهماند آن گونه که درباره خود تصور می کنند نیست.


وی عنوان کرد: گاهی امتحان کردن برای ترقی انسان است، امتحان برای تکامل انسان است به عنوان مثال استادی که از شاگردان خود امتحان فراوان می گیرد سبب رشد و ترقی آنان می شود؛ بنابراین خداوند متعال به دلیل رشد دادن بندگان آنها را امتحان می کند.


آیت الله استادی خاطرنشان کرد: انسان ها به وسیله امتحانات گوناگون از یکدیگر جدا می شوند و مورد درجه بندی قرار می گیرند، امتحان فصل ممیز انسان با موجودات دیگر است؛ همه انسان ها به وسیله های گوناگون مورد امتحان قرار می گیرند.


 وی اضافه کرد: قبل از انقلاب کسانی که مقلد جدی حضرت امام بودند احساس کردند که باید کارهایی انجام دهند افراد دیگر نیز چنین احساسی داشتند اما به دلیل این که می دانستند در دنباله گرفتاری وجود دارد عمل نمی کردند؛ کسانی که عمل متناسب انجام دادند امتحان را به خوبی پشت سر گذاشتند، در برخی از امور انسان باید بر اساس تشخیص خود کارها را انجام دهد و موضع گیری کند، در امور سیاسی باید طبق تشخیص رهبری عمل کرد اما گاهی دیده می شود که افراد در این زمینه نیز کوتاهی دارند.


عضو شورای عالی حوزه های علمیه با بیان این که انسان باید نسبت به امتحان الهی رضایت داشته باشد، گفت: امتحان الهی برای مؤمن و کافر وجود دارد، اگر انسان در مسیر الهی حرکت کند خداوند او را هدایت کرده و تکامل می بخشد؛ هدف از امتحان و خلقت تکامل انسان است./1323/پ202/ج

ارسال نظرات