۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۸
کد خبر: ۲۶۹۳۹۶
دبیر ستاد اقامه نماز چهارمحال و بختیاری تشریح کرد؛

مهم‎ترین عوامل بی‎رغبتی جوانان به نماز

خبرگزاری رسا ـ دبیر ستاد اقامه نماز چهارمحال و بختیاری با تشریح دلایل بی‎رغبتی به نماز، عدم شناخت صحیح از پرورگار به عنوان خالق و روزی دهنده، عدم آشنایی جوانان با فلسفه و مفهوم عبادت و نماز و عدم آشنایی جوانان با نیازهای خود را از مهم‎ترین دلایل بی‎رغبتی جوانان به نماز برشمرد.
حجت الاسلام محمد کريمي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت ‌الاسلام محمد کریمی، دبیر ستاد اقامه نماز چهارمحال و بختیاری، شامگاه سه شنبه، دوم تیرماه، در ضیافت افطاری جمعی از یاوران نماز این استان، با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ نماز و ترغیب جوانان به این واجب الهی، اظهار داشت: همان‌گونه که قرآن انسان‌ها را به انجام اعمال پسندیده ترغیب می‌کند و از ارتکاب اعمال زشت به شدت بر حذر می‌دارد، سخنان پدر، مادر و مربی نیز باید این گونه باشد، اما این ترغیب نباید به گونه‌ای باشد که فرزند برآورده شدن نیازها را نتیجه نماز بداند که این آسیب جدی در امر تشویق است.

 

وی با تشریح دلایل بیرغبتی به نماز، عدم شناخت صحیح از پرورگار به عنوان خالق و روزی دهنده، عدم آشنایی جوانان با فلسفه و مفهوم عبادت و نماز، عدم آشنایی جوانان با نیازهای خود، الگوی نامناسب در زندگی خانوادگی و اجتماعی و آلودگی به گناه و ناامیدی از لطف خدا را از مهمترین دلایل بیرغبتی جوانان به نماز برشمرد.

 

حجت الاسلام کریمی، انحراف ذهن جوانان با ترویج افکار غلط از سوی دوستان ناباب را یادآور شد و افزود: خانواده به ویژه مادر، نزدیکان، مراکز فرهنگی، دانشگاه‌ها، سرباز خانه‌ها و مدارس به عنوان نخستین جایگاه ورود کودکان و نوجوانان به اجتماع از مراکز تأثیرگذار در تشویق جوانان به نماز خواندن هستند که به نوعی در کاهش تأثیر همسالان نیز میتواند مؤثر باشد. 

 

دبیر ستاد اقامه نماز چهارمحال و بختیاری با اشاره به این که دوران کودکی بستر شکل گیری شخصیت هر فردی است، تصریح کرد: رشد جوانان در خانواده‌های بی قید و شرط،  ترویج فرهنگ لاابالی از سوی دوستان و همسالان و عدم تطابق قول و عمل بسیاری از مسؤولان جامعه و نهادهای فعال در این زمینه از دیگر عوامل اصلی بی‌رغبتی جوانان به نمازخواندن است.

 

این مقام مسؤول بر لزوم تربیت صحیح فرزندان از سوی خانواده‌ها تأکید کرد و افزود: نقش خانواده به عنوان نخستین سنگ بنای تشکیل شخصیت کودک بسیار اساسی و حساس است چراکه اگر کودک از ابتدا با نماز خواندن پدر و مادر خود آشنا شود زمینه رشد این حس معنوی در او ریشه دوانده و برایش نهادینه می‌شود.

 

حجت الاسلام کریمی گفت: برگزاری جلسات پرسش و پاسخ با حضور اساتید آشنا و مسلط به مبانی اسلام و مسائل جوانان می‌تواند نقش مؤثری در کاهش بی رغبتی جوانان به نماز داشته باشد.

 

وی زیباسازی مساجد و نمازخانه‌ها، برگزاری نماز جماعت پرشور و اول ‌وقت، حضور روحانی جوان در مساجد و ارتباط چهره به چهره با جوانان، استفاده از توانایی‌ها و ظرفیت بالای جوانان در انجام مسؤلیت، واگذاری کارها به جوانان را از دیگر عوامل مؤثر در کاهش بی رغبتی جوانان به نماز برشمرد.

 

به گفته این کارشناس مسایل دینی، اعزام مبلغان به روستاها و برگزاری جلسات مختلف با اقشار مختلف جامعه، رسیدگی به نماز بیماران در بیمارستان‌ها با عنوان طرح سلامت معنوی بیماران، برگزاری جلسات برای کسبه و بازاریان، برگزاری برنامه بزرگ شب شعر و خاطره نماز و شهدا، تشکیل جلساتی برای دانشجویان با حضور اساتید مرکز تخصصی نماز حوزه علمیه قم و توسعه بحث یاوران نماز در بین جوانان با عنوان شبکه ملی امین از مهم‌ترین برنامه‌های ستاد اقامه نماز استان در سال 94 در راستای جذب جوانان به این واجب الهی است./9457/پ202/ب4

ارسال نظرات