۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۲
کد خبر: ۲۷۰۱۵۲
مسؤول آموزش طرح صالحین سپاه فارسان تشریح کرد؛

عوامل کم رنگ شدن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه

خبرگزاری رسا ـ مسؤول آموزش طرح صالحین سپاه فارسان، ترس از لطمه های اجتماعی، ناامید بودن و نداشتن صبر و حوصله، عدم آموزش شیوه های درست اجرا و خجالت کشیدن را از مهم ترین عوامل کم رنگ شدن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه دانست.
امر به معروف

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام عبدالله رییسی، مسؤول آموزش طرح صالحین ناحیه سپاه فارسان، ظهر امروز در جمع بسیجیان و متربیان حلقه های صالحین این شهرستان، با اشاره به ماه مبارک رمضان، بر ضرورت توجه همگانی به مقوله امر به معروف و نهی از منکر تأکید کرد و گفت: باید بکوشیم که این واجب الهی در جامعه به فرهنگ عمومی تبدیل شود.

 

وی با اشاره به تأکید آیات و روایات در اهمیت و جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، اظهار داشت: دین اسلام با صراحت از همه افراد جامعه اسلامی می خواهد که امر به معروف و نهی از منکر کنید و نسبت به یکدیگر بی تفاوت نباشید اما متأسفانه مردم در این باره احساس مسؤولیت نمی کنند و این بزرگ ترین خسران است.

 

حجت الاسلام رییسی با طرح این سؤال که چرا امر به معروف و نهی از منکر نمی کنیم؟ به تشریح پاسخ ها و عوامل بازدارنده از اجرای این واجب الهی در جامعه پرداخت و گفت: نخستین عاملی که سبب کم رنگ شدن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه شده این است که به آن به عنوان یک واجب الهی نگاه نمی شود.

 

وی ترس از لطمه های اجتماعی را یکی دیگر از عوامل کم رنگ شدن این فریضه الهی دانست و گفت: متأسفانه نتایج ویرانگر کم رنگ شدن امر به معروف و نهی از منکر برای مردم تبیین نشده است؛ به همین دلیل عموما نسبت به آن بی تفاوت هستند و در ظاهر از لطمه های احتمالی آن فرار می کنند.

 

مسؤول آموزش طرح صالحین ناحیه سپاه فارسان، ناامید بودن و نداشتن صبر و حوصله را یکی دیگر از عواملی دانست که نمی گذارد امر به معروف و نهی از منکر در جامعه فراگیر شود و اظهار داشت: افرادی که این واجب الهی را ترک می کنند چنین می پندارند که به دلیل کثرت امور نهی شده و بی تأثیر بودن تذکرات آن ها، امر به معروف و نهی از منکر جواب نمی دهد، در صورتی که اگر این موضوع واقعیت داشت، بیشتر انبیا باید دست از تبلیغ و امر به معروف و نهی از منکر می کشیدند.

 

این مقام مسؤول با بیان این که یکی دیگر از عوامل رها کردن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، خجالت کشیدن است که آن هم از خودکم بینی، احساس حقارت و عدم اعتماد به نفس افراد سرچشمه می گیرد، افزود: فرد خجالتی همیشه دلهره دارد و می ترسد از سوی دیگران دست کم گرفته شود؛ این حالت رفتاری برای انسان همانند پرنده ای است که در قفس نگه داشته شده یعنی او می خواهد حرف بزند اما نمی تواند و در پشت تعارفات بیش از حدی که دارد مخفی می شود و نهایتا منکری را می بیند اما تذکر نمی دهد.

 

وی با تأکید بر این که باید شیوه های امر به معروف و نهی از منکر در جامعه آموزش داده شود و همه آن ها را یاد بگیرند، اظهار داشت: یکی دیگر از عوامل ترک این واجب الهی، ندانستن شیوه های اجرای آن است که سبب می شود افراد با بهانه های واهی از زیر بار مسؤولیت فرار کنند.

 

حجت الاسلام رییسی در پایان با تأکید بر این که اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه فراگیر شود، سبب پویایی و رشد همه جانبه اجتماع می شود، خاطرنشان کرد: اگر نسبت به نهی از منکر در جامعه سستی و کاهلی صورت گیرد؛ به یقین جامعه همانند بدن انسانی می شود که در مقابل میکروب های بیماریزایی که روز به روز در حال تکثیر و زیاد شدن هستند، نمی تواند کاری کند و در نهایت ضعیف و به تباهی کشیده می شود./9457/پ202/ب4

ارسال نظرات