۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۶
کد خبر: ۲۷۰۳۷۲
در حرم رضوی بررسی شد؛

نقش همسر در خدا محوری

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مسائل دینی روز گذشته در سلسله نشست های «دین نشاط زندگی» که در صحن جمهوری اسلامی حرم رضوی برگزار می شود، به تبیین نقش همسر در خدا محوری پرداخت.
دين نشاط زندگي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام جلالی، کارشناس مسائل دینی عصر روز شنبه در سلسله نشست های «دین نشاط زندگی» که در صحن جمهوری اسلامی حرم رضوی برگزار می شود، به تبیین نقش همسر در خدا محوری پرداخت.

 

وی گفت: در مذاهب غیر اسلامی روابط بین افراد از جمله زن و شوهر به صورت خطی و دوطرفه است اما در اسلام این روابط در همه عرصه ها به صورت مثلثی است؛ برای مثال در زندگی زناشویی ارتباط اول با خداوند و سپس با همسر برقرار می شود.

 

حجت الاسلام جلالی افزود: رویکرد اسلام به خانواده رویکردی لذت جویانه نیست، بلکه رویکردی دینی، معنوی و مقدس است و در این میان برای لذت‌ها و طبیعت انسان نیز ثواب و پاداش در نظر گرفته است که می توان به ازدواج و تشکیل خانواده که موجب تکمیل نیمی از دین انسان می شود تا مهر و محبت بین همسران اشاره کرد.

 

وی به اصول و نیازهای ایجاد و تقویت خداباوری در خانواده اشاره و ابراز کرد: شناخت و توجه به نعمت های الهی، شکر نعمت و سپاسگذاری حتی از مخلوق، رضایت به وضع موجود، سازگاری، مدارا و رفاقت، حسن ظن، در مسائل مادی به پایین دست نگاه کردن و دینی ساختن فضای خانواده از جمله ابزارهایی است که خداباوری را در خانه تقویت می کند.

 

سخنران حرم مطهر رضوی اظهار کرد: پیامبر اکرم(ص) خطاب به امام علی(ع) می فرمایند: «جان و مالت را فدای دینت قرار بده»؛ به این معنا که دین داری و خدا باوری باید محور زندگی قرار بگیرد و جان، مال و خانواده حول محور خدا و  دین در حرکت باشند.

 

حجت الاسلام جلالی خاطرنشان کرد: روز قیامت نیز از بت پرستان درد مورد خالق و روزی دهنده آن ها در دنیا سوال می شود و آن ها خدا را معرفی می کنند اما آنچه که حائز اهمیت است فقط گفتار  نیست بلکه باور انسان است.

 

وی تصریح کرد: اغلب انسان ها نسبت به نعمت های بهشت و آتش سوزان و عذاب های جهنم آگاهی و علم دارند اما این علم نه تنها عده ای را به سوی بهشت سوق نمی هد بلکه مانع از حرکت شتابان آن ها به سوی جهنم هم نمی شود زیرا این افراد به خداوند و به آنچه که از بهشت و جهنم می دانند باور ندارند.

 

وی با بیان این‌که دو رویکرد جهان بینی توحیدی و جهان بینی مادی پیش روی انسان قرار دارد، گفت: اگر باور، رویکرد و نگاه انسان خدایی شود تمام کارهایش رنگ الهی به خودش می گیرد و عالم برایش زیبا می شود؛ در این جهان بینی دیگر از شکست و تلخی خبری نیست و همه جوانب زندگی و خانواده حتی مرگ(شهادت) هم پیروزی محسوب می شود، مانند حضرت زینب(س) که به دلیل نهادینه شدن خدا باوری در وجودشان حتی حادثه سخت کربلا را زیبا می بینند.

 

کارشناس مسائل دینی بیان کرد: پایه و رویکرد جهان بینی مادی بر لذت بنا شده است از این رو هرجا از جمبه در زندگی خانوادگی لذت نباشد برایش شکست و تلخی محسوب می شود و زندگی اش به جدال، اختلاف و مقابله کشیده می شود.

 

حجت الاسلام جلالی ابراز کرد: خدا باوری و جهان بینی توحیدی مانند عطری که فضا را پر می کند بر تمام رفتار و گفتار انسان تأثیر می گذارد و در نهایت انسان را به مرحله ای می رساند که تمام وجود و اعضایش خدایی می شود؛ مانند امام حسین(ع) که آن‌چنان خدا باوری و خدا محوری وجود ایشان را فرا گرفته بود که تمام اعضایشان ارزش سلام دادن پیدا کردند به گونه ای که در زیارت بر گریبان چاک شده، لب های خشکیده، سر بالای نیزه، محاسن خون آلود، دندان های چوب خورده و بدن برهنه شده ایشان سلام می فرستیم./1308/پ202/ح

ارسال نظرات