گزینش نام نیک از وظایف والدین بر فرزندان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید حیمد میرباقری، استاد اخلاق بعد از ظهر امروز یازدهم تیرماه در مسجد امام خمینی (ره) تهران با اشاره به حدیثی از پیامبر گرامی اسلام و امام علی(ع) درباره حقوق والدین بر فرزند گفت: نخستین حق این است که نام خوب برای فرزند گذارند، حقوق دوم اینکه او را خوب تربیت کنند و سومین حق نیز این است که به او علم بیاموزند و در برخی احادیث آمده است به او قرآن بیاموزند و در برخی نیز آمده فرزند که به سن ازدواج رسید همسر مناسبی برایش انتخاب کنند.
وی با اشاره به گزینش نام نیک، افزود: برگزیدن نام نیک، از دیگر عوامل بستر ساز در فرآیند تربیت دینی است، نام نیکو، نماد هویت و شخصیت آینده هر فرد است، هویت هر کسی، از متغیرهای فراوانی اثر میپذیرد که یکی از نخستین متغیرهای دخیل در شکلگیری هویت، نام او است، نبی اکرم(ص) از جایی میگذشتند، متوجه شدند که مادری فرزندش را با نام «عاصیه» صدا می زند. حضرت آن زن را به خاطر این نامگذاری مورد مواخذه قرار دادند و فرمودند: این نام را تغییر بده.
حجت الاسلام میر باقری خاطرنشان کرد: وقتی که ائمه اطهار(ع) درباره انتخاب اسم این موارد را میفرمایند بنابراین ما در همه زمینهها باید نشانه و علائم از دین و اعتقادات داشته باشیم اگرچه برخی از نامهای ایرانی نیک هستند ولی ما چون پیرو دین اسلام، قرآن و ائمه هستیم باید در عمل نیز از آنها پیروی کنیم و باید دقت کنیم آموزه ها و باورهای دینی را در مراحل مختلف زندگی فردی و اجتماعی رعایت کنیم.
وی افزود: در دین مبین اسلام بر دستگیری از نیازمندان بسیار تأکید شده است، پیامبر گرامی اسلام(ص) و ائمه معصوم(ع) به ویژه امام حسن(ع) که از لحاظ بذل و بخشش مقامی ممتاز و برگزیده دارند و بزرگترین الگوی زندگی مسلمانان هستند، همواره در دستگیری از نیازمندان پیشقدم بودند.
استاد اخلاق با اشاره به خصلت یتیمنوازی امام حسن(ع) افزود: امام حسن مجتبی(ع) در دوران کودکی به انفاق اعضای خانوادهاش سه روز تمام، غذای خود را کریمانه در اختیار مسکین و یتیم و اسیر میگذارد و تنها با آب افطار میکند، در دیگر مقاطع زندگی خویش همین روش را انتخاب کرده و سه مرتبه داراییهای خود را با فقرا و مستمندان تقسیم میکند تا بدین وسیله به آیندگان این درس را بدهد که در راه خدا باید از مال و ثروت گذشت و بینوایان را از آن محروم نساخت.
حجتالاسلام میرباقری در پایان خاطرنشان کرد: همه معصومین(ع) کریم و بزرگوار هستند، این خصلت همه معصومین(ع) است، مخصوصا امام حسن مجتبی(ع) که در بین مردم زمان خود به بخشندگی و کریم بودن معروف بودند./817/پ202/ح