مزین شدن به صفات متقین، مشکلات جامعه را حل می کند
وی تصریح کرد: اگر این صفت میان مردم ترویج شود، دیگر در ادارات ما کسی بین دوست و دشمن تفاوتی قائل نمی شوند و هر کس به حق و حقوق خود میرسد.
عضو مجلس خبرگان رهبری به یکی دیگر از صفات متقین اشاره کرد و گفت: متقین دوستی خدا را بر دوستی خود ترجیح می دهند و برای دوستان، خود را به گناه نمی اندازند.
وی ادامه داد: انسان با تقوی پیش از حاضر کردن شاهد، خود اقرار به حق می کند و حق را می پذیرد ولو به ضررش باشد.
وی به آیه هشتم سوره مائده اشاره کرد و گفت: خداوند در قرآن کریم می فرماید: یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا کونوا قَوّامینَ لِلَّهِ شُهَداءَ بِالقِسطِ ۖ وَلا یَجرِمَنَّکُم شَنَآنُ قَومٍ عَلىٰ أَلّا تَعدِلُوا ۚ اعدِلوا هُوَ أَقرَبُ لِلتَّقوىٰ ۖ، ای کسانی که ایمان آوردهاید! همواره برای خدا قیام کنید، و از روی عدالت، گواهی دهید! دشمنی با جمعیّتی، شما را به گناه و ترک عدالت نکشاند! عدالت کنید، که به پرهیزگاری نزدیکتر است.
آیت الله طباطبایی نژاد، به کارگیری فامیل و دوستان در ادارات را در منافات با این آیه دانست و گفت: اگر کسی در جامعه مسؤولیتی دارد، باید در تصمیم گیری ها جانب انصاف را رعایت کند و واگذاری پست ها و سمت ها به دوستان و فامیل به دور از تقوی است.
وی اظهار داشت: اگر مردم تلاش کنند تا خود را به متقین نزدیک کنند و صفات متقی را در خود پرورش دهند، دیگر نیازی به دستگاه قضایی نداریم چرا که بر اساس این خصلت، فرد قبل از این که شاهدی احضار شود، اگر بفهمد حق با او نیست، خودش اعتراف می کند.
نماینده ولی فقیه در استان به روایتی از امیرالمؤمنین (ع) اشاره کرد و گفت: وقتی دو نفر پیش قاض می روند، در واقع نفر عالم به یک جاهل مراجعه می کنند، چرا که هر دو نفر می دانند چه کرده اند و قاضی باید از شواهد و قراین به حقیقت پی ببرد که گاهی نیز مسیر قضاوت به اشتباه می رود، لیکن اگر طرفین انسان های متقی باشند خودشان به رفتار و عملشان اعتراف می کنند و نیازی به پرونده های متعدد قضائی نیست./1305/پ202/ح