رمضان فرصتی مغتنم برای واکسینه شدن در برابر جنگ نرم است
حجت الاسلام سید علی سجاد زاده، عضو هیأت علمی دانشگاه رضوی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، با بیان این که رمضان ماه نزول قرآن است، گفت: در حدیثی پیامبر اسلام(ص) می فرمایند: «رمضان ماه مغفرت و رحمت است».
وی تصریح کرد: رمضان فرصت مناسبی است تا انسان در درجه اول با قرآن، معارف، حکایت ها و برکت های آن آشنا شود چون اصل خود انسان است و سپس با عمل، گفتار، قلم و در هر فضای مجازی حقیقی و مجازی به نشر این معارف ناب بپردازد.
حجت الاسلام سجاد زاده، رمضان را فرصتی مغتنم و تأثیرگذار برای مقابله با جنگ نرم دشمن عنوان و اظهار کرد: رمضان زمان و فضای مقدس و تأثیرگذاری در اختیار مسلمانان است و با توجه به این که دشمن ابزارهای مختلف دارد، باید هر کسی در حد ظرفیت و امکانات خود با معارف قرآنی آشنا شود و دیگر افراد را نیز واکسینه کند تا روح و روان در برابر ابزار های دشمن حالت تدافعی و تهاجمی بگیرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه رضوی، افزود: انسانی که خدا را بشناسد و با قرآن آشنا باشد، نه تنها تحت تأثیر فرهنگ دیگر قرار نمی گیرد بلکه حالت هجومی در برابر جنگ نرم دشمن می گیرد و در تبلیغ و نشر ارزش های ناب اسلام اهتمام دارد.
مهجوریت قرآن و راهکارهای رفع
وی در خصوص مهجوریت قرآن و راهکارهای رفع آن گفت: با توجه به این قرآن کتاب زندگی است و استفاده از آن در مجالس ترحیم، تعزیه، حرم و ارمستان خوب است اما بهتر است در دیگر مجالس از قبیل جشن ها، جلسات فافیلی و غیره نیز بهره مند شویم.
حجت الاسلام سجادزاده، خاطرنشان کرد: قرآن زیباترین قصه ها را دارد و در مجالس شادی و عروسی انسان های توانمند آن ها را در غالب قصه های کوتاو و قرآنی مطرح کنند، سرگرمی زبیایی فراهم خواهد شد و در یگر ابعاد علمی مانند ریاضی نیز در خصوص سال های شمسی و قمری به زیبایی در این سوره اشاره شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه رضوی با اشاره به پرداختن قرآن به ابعاد مختلف زندگی، افزود: در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، روانشناسی، مدیریتی و غیره از قرآن استفاده شود تا قرآن از محجوریت خارج شود.
توصیه به مبلغان در نشر معارف قرآنی
وی به مبلغان دینی توصیه کرد: در درجه اول خود با قرآن در سطوح مختلف آشنا شوند و با توجه به این که قرآن عبارات، حقایق و لطایف بسیار دارد، در حد توان خود با ابعاد مختلف ابن کتاب آسمانی آشنایی پیدا کنند.
حجت الاسلام سجادزاده با بیان این که قرآن محور تبلیغ باشد، گفت: تمام احادیث برای تفسیر قرآن است. دعاهای امام سجاد(ع) نیر برای تفسیر این کتاب آسمانی است بنابراین در ابعاد مختلف و با توجه به ظرفیت مخاطبان معارف قرآنی را به آن ها عرضه کنند.
ویژگی های یک مبلغ
عضو هیأت علمی دانشگاه رضوی به ویژگی های یک مبلغ اشاره و اظهار کرد: مبلغ باید دلسوز، ناصح و خیرخواه و عالم باشد، در حیطه کار خود روش و مخاطب را بشناسد، خود عامل باشد؛ چون اگر انسان حرف بزند و به گفته های خود عمل نکند، موعظه و حرف او تأثیر ندارد.
لزوم توجه به نهج البلاغه
وی با تأکید به توجه به نهج البلاغه، گفت: اولیای الهی هر حرفی که می زنند و کاری که انجام می دهند براساس قرآن است. نهج البلاغه میراث گرانبها و دارای معارف مختلف و حاصل حکومت امیرمؤمنان(ع) است.
حجت الاسلام سجاد زاده، اضافه کرد: حضرت علی(ع) با سخنرانی ها در موقعیت های مختلف و نامه ها و اسناد در ابعاد گوناگون، نکات ظریف و دقیقی را بیان می کنند که امید است مورد توجه و استفاده ما قرار گیرد./1310/ت302/ب5