۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۸
کد خبر: ۲۷۳۹۸۲
مسؤول نهاد رهبری در دانشگاه‌های آذربایجان‌شرقی:

سبک سیاسی امام علی صداقت و صراحت در عمل و رفتار است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام خدیوی با بیان این‌که جامعه علوی و نبوی جامعه فضیلت محور بود، گفت: سبک سیاسی امام علی(ع) همان صداقت و صراحت در عمل و رفتار است.
حجت الاسلام علي خديوي، مسؤول نهاد رهبري در دانشگاه هاي استان آذربايجان‌شرقي

حجت الاسلام علی خدیوی، مسؤول نهاد رهبری در دانشگاه‌های آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با اشاره به این‌که ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای آشنایی با سیره و سلوک مولای متقیان حضرت علی(ع) است، اظهار داشت: در بسیاری از کتب حدیثی یا کلامی آمده است که جامعه آرمانی پیامبر (ص) و امیرالمومین (ع) جامعه فضیلت محور بود.


وی با بیان این‌که در چنین فضایی حضرت امیرالمومنین(ع) درکسب فضایل سرآمد جامعه بودند، خاطرنشان کرد: عدالت یکی از بارزترین ویژگی های امام اول شیعیان است؛ حضرت علی(ع) درباره رعایت حقوق دیگران می فرمایند؛ بنده حتی حاضر نیستم ظالمانه از دهان مورچه ای حتی پوست جوی را بگیرم، ایشان می گویند حتی در حق مورچه نیز نمی توانم این ظلم را کرده باشم، این فرمایش امام نشان دهنده فضیلت بالای ایشان است.


حجت الاسلام خدیوی یکی دیگر از ویژگی های حضرت امیرالمؤمنین(ع) را ریسک پذیری به خاطر اسلام و پیامبر (ص) دانست و گفت: امام علی(ع) در جنگ خندق و در شرایطی که هیچ کس جرأت مقابله با آن پهلوان عرب را نداشت، با شجاعت مقابله کرد، هم چنین در لیله المبیت در بستر پیامبر(ص) خوابید و در جنگ احد نیز با وجود این‌که تمام افراد از ترس و وحشت فرار کرده بودند، حضرت علی(ع) تا آخر جنگ مقاومت کرد تا جایی که ایشان به دست دشمنان مجروح شدند.


این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این‌که جامعه علوی و نبوی جامعه فضیلت محور بود و فضایل علی(ع) ایشان را به پیامبر (ص) نزدیک می کرد، گفت: حضرت علی (ع) بعد از وفات پیامبر اکرم(ص) نیز این ریسک ها را پذیرفت و برای حفظ دین اسلام مدت مدیدی سکوت اختیار کرد، در برهه ای مشورت دادند و حتی در زمانی نیز جهاد کردند.


وی با اشاره به دوران خانه‌نشینی مولای متقیان خاطرنشان کرد: برای امام علی(ع) حضور، حمایت و همراهی مردم با حکومت مهم بود، ایشان حضور مردم را برای یک حرکت اجتماعی لازم می دانستند، حضرت علی(ع) آمادگی بالایی برای حکومت داشت، اما به علت فتنه هایی که در جامعه اتفاق افتاد و مردم را از امام جدا کرد، جامعه آمادگی خود را از دست داد.


حجت الاسلام خدیوی افزود: بعد از گذشت 25 سال از خانه نشینی حضرت علی(ع) مردم بار دیگر به این نتیجه رسیدند که برپایی حکومت عادلانه نیاز جامعه است و زمینه برای حاکمیت امام(ع) آماده شد، در گذشته هم زمینه برای خلافت ایشان فراهم شد به گونه ای که پیش از خلافت عثمان در شورای شش نفره ای که تشکیل شده بود، بنا شد شروطی را برای کاندیداها معین کنند و اگر در آن زمان امیرالمومنین(ع) این شروط را حتی به شکل صوری هم قبول می کردند، حاکم می‌شدند، اما حضرت شروط را قبول نکردند و تنها بر سیره پیامبر(ص) تأکید داشتند.


مسؤول نهاد رهبری در دانشگاه تبریز افزود: سبک سیاسی امام علی(ع) همان صداقت و صراحت در عمل و رفتار است، در مورد نتایج شورای شش نفره نیز حضرت در خطبه سوم از نهج البلاغه صراحتا اعلام کرده اند که چه کسانی در این شورا به ایشان رأی می دادند و چه کسانی رأی نمی دادند.


وی گفت: حضرت با در نظر گرفتن شایعاتی که درباره مرگ عمر به ایشان نسبت می دادند و این‌که همواره به دنبال همراهی مردم و عدم ایجاد نفاق و اختلاف بودند، در این شورا شرکت کردند و با این عمل اعلام کردند که سیاست ایشان اندرونی و بیرونی نداشته و به هر آنچه می گویند عمل می کنند و به همین دلیل حضرت اهل معامله نبودند که این خود از همان مصادیق ریسک پذیری ایشان است./853/ت302/ح

ارسال نظرات