۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۲:۳۶
کد خبر: ۲۷۴۵۵۹
استاد حوزه علمیه:

انسان در بیان خواسته هایش،‌ بزرگی خدا را در نظر بگیرد

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مذهبی گفت: بسیاری از مردم در بیان خواسته ها ملاک ها و معیارهای انسانی را در نظر می گیرند و بزرگی و کوچکی خود را ملاک و معیار قرار می دهند؛‌ در حالی که انسان می بایست در بیان خواسته هایش،‌ همواره بزرگی خداوند و بزرگواری و کرامت وی را در نظر گیرد.
انسان در بیان خواسته هایش،‌ بزرگی خدا را در نظر بگیرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مؤمنی کارشناس مذهبی شامگاه دوشنبه 22 تیرماه در برنامه دهه سوم ماه رمضان که در مهدیه تهران برگزار شد با اشاره به اینکه انسان نباید در خواستن از خدا بخل بورزد گفت: انسان باید خداوند را در غنایش بنگرد و با این مقام عظمت و بزرگی، از او چیزی بخواهد و درخواستن از خداوند بخشنده و غنی، بخل نورزد و اسمای غنی و حمید ذات باری تعالی را همواره درنظر آورد. این بینش و نگرشی است که خداوند در آیات قرآن انسان را بدان سو سوق می دهد.

 

وی تصریح کرد: انسان می بایست در هنگام بیان خواسته های خویش به عظمت و بزرگواری خداوند بنگرد و غنای ذاتی او را در نظر آورد نه آن که بزرگی خواسته خویش را در نظر آورده و در بیان خواسته خویش بخل ورزد و خواسته خویش را بزرگ داند و یا بزرگ شمارد؛ زیرا هر چه خواسته انسان بزرگ باشد، در برابر عظمت الهی و غنای ذاتی الهی یا هیچ و یا بسیار کوچک است.

 

وی در ادامه افزود: به سخن دیگر، انسان نباید در خواسته ها و بیان خواسته هایش از خداوند، او را به اندازه آن خواسته ها کوچک فرض کند و گمان کند خواسته اش بسیار بزرگ است و به هیچ وجه امکان تحقق آن نمی رود.

 

حجت الاسلام مؤمنی افزود: اگر خواسته های انسان شرعی باشد، هر چند این خواسته ها، بزرگ و بی نهایت بزرگ و غیر قابل تصور باشد، هرگز از بزرگی و عظمت و جلال و قدرت خداوند بزرگ تر و برتر نخواهد بود. بنابراین در خواستن باید بی حساب از او خواست و بخل نورزید. بسیار از مردم در بیان خواسته ها ملاک ها و معیارهای انسانی را در نظر می گیرند و بزرگی و کوچکی خود را ملاک و معیار قرار می دهند؛‌ در حالی که انسان می بایست در بیان خواسته هایش،‌ همواره بزرگی خداوند و بزرگواری و کرامت وی را در نظر گیرد.

 

وی در ادامه افزود: هر چه خواسته بزرگ تر و توقع و انتظار برآورد آن بیشتر باشد امید تحقق آن از خداوند بیشتر خواهد بود؛ زیرا بنده در این حالت بزرگی خداوند را چنان که هست درک کرده است و خداوند با این شناخت به او پاسخ می دهد و خواسته هایش را اجابت می کند.

 

این کارشناس مذهبی در پایان با اشاره به بلند همتی در دعا افزود: در تعالیم دینی، بر بلندهمتی و فراخواهی در دعا و طلب از خدا، تاکید شده است، همچنانکه امیرمؤمنان علی (ع) می‌فرماید: «کن بعید الهمم اذا طلبت؛ هنگام طلب، همت خود را بلند و عالی بدار./817/پ202/ب4

ارسال نظرات