۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۱
کد خبر: ۲۸۱۰۰۸
رییس دفتر نظارت بر شورای نگهبان قزوین:

ائمه نقطه ارتباط مردم با خداوند هستند/ امام رضا طبیبی برای دردهای جامعه اسلامی بود

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه با بیان این‌که ائمه(ع) نقطه ارتباط مردم با خداوند هستند، گفت: در زمان مأمون اثر وجودی امام رضا(ع) تأثیر بسزایی برای جامعه داشت و به نوعی امام رضا(ع) طبیبی برای دردهای جامعه اسلامی بود.
حجت الاسلام علي قابل

حجت الاسلام علی قابل، رییس دفتر رسیدگی و نظارت بر شورای نگهبان قزوین در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین درباره دهه کرامت گفت: مسأله امامت یک لطف و رحمت از جانب خدای متعال نسبت به بندگان است و اصل هدایت از سر لطف است و خداوند برای راهنمایی بشر راهنمایانی را فرستاده است.

 

وی در ادامه افزود: جایگاه رحمت امام رضا(ع) ویژه است، همه ائمه ما مظهر رحمت الهی هستند امامان انسان‌های برگزیده‌ای هستند که از جانب خداوند فرستاده شده‌اند.

 

استاد حوزه علمیه ابراز کرد: به تناسب زمان، هر یک از ائمه عهده‌دار مسؤولیتی هستند، امام باید توجه خاصی به شرایط زمان خودش داشته باشد.

 

این کارشناس دینی اظهار داشت: تفاوتی بین امام رضا(ع) و امام حسین(ع) و امامان دیگر وجود ندارد، اگر امام رضا(ع) در زمان امام حسین(ع) بودند همان رفتاری را داشتند که امام حسین(ع) از خودشان نشان دادند و اگر امام حسین(ع) در زمان مأمون بودند همان گونه حکومت می‌کردند که امام رضا(ع) حکومت کردند.

 

امام رضا(ع) جامعه را از مکر و حیله مأمون نجات داد

وی با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) مومن به درجه کمال و ایمان نمی رسد مگر سه خصلت در او تجلی پیدا کند خاطر نشان کرد: نخست مومن باید یک نشانه از خداوند داشته باشد و اسرار مردم را فاش نکند دوم یک نشانه از پیامبر(ص) داشته باشد پیامبر با مردم مدارا می‌کرد.

 

این کارشناس دینی در ادامه بیان داشت: پیامبر(ص) با تمام اقشار مدارا می کردند مؤمن باید با گروههای مختلف مدارا کند و این ویژگی را باید از پیامبر به ارث ببرد.

 

وی سومین ویژگی مومن را داشتن یک نشانه از ولی خدا دانست و ادامه داد:  راه موفقیت و سعادت مومن صبوری در برابر مشکلات است مومن باید در سختی ها و گرفتاری ها صبوری کند.

 

حجت الاسلام قابل تصریح کرد: از نگاه امام رضا(ع) یک مؤمن باید متعهد به خدا و قرآن باشد، امام رضا(ع) در عمل مردم را راهنمایی می‌کردند یکی از ویژگی های ایشان مهربانی بود.

 

امام رضا(ع)  طبیبی برای دردهای جامعه اسلامی بود

وی با اشاره به داستانی از امام رضا(ع) خاطر نشان کرد: امام رضا(ع) زمانی که مسموم شده بودند از اباسعد سؤال کردند آیا مردم غذا خورده اند و اباسعد گفت شما شرایط خوبی ندارید اما امام رضا(ع) با شرایط و حال بد خود بر سر سفره نشستند و بعد از اتمام غذا به بستر بیماری رفتند.

 

این استاد حوزه علمیه تصریح کرد: حضرت معصومه(س) از ولی و حجت خدا امام رضا(ع) حمایت کردند نگاه حضرت معصومه به امام رضا(ع) مانند نگاه حضرت زینب(س) به امام حسین(ع) بود و ایشان حب و علاقه زیادی به امام رضا(ع) داشتند و این علاقه به امام رضا(ع) با علاقه به دیگران برادرانشان متفاوت بود.

 

وی با بیان این‌که حضرت معصومه(س)، امام رضا(ع) را طبیبی برای دردهای جامعه اسلامی می‌دانستند تاکید کرد: حضرت معصومه می‌خواستند به ما بفهمانند که وجود امام معصوم(ع) تا چه اندازه‌ای اهمیت دارد ایشان سختی سفر، با شرایط سخت را پذیرفتند تا به دیدار امام رضا(ع) بیایند.

 

 حجت الاسلام قابل با بیان این‌که در زمان مامون اثر وجودی امام رضا(ع) تأثیر بسزایی برای جامعه داشت تأکید کرد: مردم باید بدانند نقطه ارتباط با خداوند امامان معصوم(ع) هستند ما باید کسب معرفت به امام رضا(ع) را از حضرت معصومه(س) یاد بگیریم.

 

وی در ادامه افزود: اساس خلقت به خاطر وجود امامان(ع) بوده است و ما باید کمبودها و دردهای درونیمان را از طریق شاگردی این خاندان اصلاح کنیم.

 

این‌کارشناس دینی با اشاره به داستانی از حکمت و درایت حضرت معصومه(س) خاطر نشان کرد: در زمان موسی ابن جعفر عده‌ای از مردم برای پاسخ به سؤوالات خود به مدینه رفتند اما موسی ابن جعفر به خارج از شهر رفته بودند و حضرت معصومه(س) به پرسش های انان پاسخ داد و ایشان همان پاسخ هایی را داده بودند که اگر موسی ابن جعفر حضور داشتند پاسخ می گفتند.

 

وی در ادامه افزود: با توجه به زندگی ائمه(ع) باید به تحقیری که استکبار جهانی نسبت به ملت ما داشته است بیدار باشیم و هرگز از دشمنان غافل نشویم.

 

رییس دفتر رسیدگی و نظارت بر شورای نگهبان قزوین در پایان گفت: صهیونیست جهانی ارزشها و آرمانهای ملت های مظلوم و مسلمان را از بین می‌برند ما باید ازاستقلالی که ولی فقیه به وجود آورده حمایت کنیم، این نظام اسلامی یادگار امام(ره) است ایشان کرامت و عزت جامعه ما را حفظ کردند و ما را از سلطه صهیونیست جهانی نجات دادند./838/ت302/ح

ارسال نظرات