لزوم معرفی بیشتر فرهنگ ایثار در رسانه/ جامعه با ترویج سبک زندگی شهدا احیا میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سومین نشست شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت، با حضور احمد یار محمدی، معاون بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس، حجت الاسلام سید مهدی فقیهی، معاون دبیر شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و جمعی از خبرنگاران حوزه دفاع و شهادت، ظهر سهشنبه 10 شهریور در محل شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت، برگزار شد.
بزرگ ترین ظلم به جنگ، نگاه مناسبتی به آن است
در بخش سخنران ویژه این نشست، احمد یار محمدی با اشاره به دعای تحویل سال، گفت: فرد باید در طول زندگی خود بهدنبال کسب بهترین احوال باشد، احوالی که میتوان در مسیر زندگی شهدا آنرا پیدا کرد و احسن حال را از آنان آموخت.
وی با اشاره تعداد کشته شدگان در جنگ جهانی اول در کشورمان، افزود: ما در حین اولین جنگ جهانی نزدیک 10 میلیون نفر از هموطنان خود را بهدلیل قحطی بهوجود آمده از دست دادیم، آماری که از اسناد داخل آمریکا میتوان به آن رسید، در جنگ جهانی دم نیز تاریخ میگوید که بسیاری از امکانات زیر ساختی ما بهدلیل متجاوزان از بین رفت، تمام این اتفاقات در شرایطی رخ داده است که ما در طول این دو جنگ اعلام بیطرفی کرده بودیم.
یار محمدی با بیان تعداد شهدای جنگ تحمیلی، اضافه کرد: در دوران دفاع مقدس با وجود همکاری 40 کشور با رژیم بعث ما تنها حدود 300 هزار شهید داشتیم که این رقم با احتساب شهدای ترور و اوایل انقلاب اعلام شده است، پیام این آمار این است که رزمندگان ما با شجاعت و جانفشانی خود جریان جنگ را پیش بردند.
معاون بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس با تاکید بر ترویج فرهنگ جهاد و ایثار، ابراز داشت: در اندیشه مردم و مسؤولان ما باید ماجرای جهاد و ایثار جا بگیرد و این فرهنگ در جامعه نیز گسترش یابد.
وی با اشاره به نگاه رهبر معظم انقلاب به موضوع دفاع مقدس، اضافه کرد: مقام معظم رهبری به نگاه هنرمندانه در خصوص جنگ تحمیلی تاکید دارند، ضمن اینکه در خصوص فراوانی صحبتهای مقام معظم رهبری میتوان به وفور اشاره به موضوعات دفاع مقدس را پیدا کرد.
یار محمدی با تاکید بر موضوع احیای زندگی به سبک شهدا، بیان داشت: این سبک زندگی از زمان انبیا و اولیای الهی توصیه شده است، در ادیان دیگر نیز به سبک زندگی کسانی که در جنگ شهید میشوند توصیه میشود اما آنچیزی که مهم است، نگاه ویژه ما به مقوله شهادت و ایثار میباشد.
معاون بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس به بحث خودسازی اشاره کرد و گفت: امروز متاسفانه نوعی نگاه اشتباه در جامعه حاکم شده است که بحث خودسازی را یک موضوع دست نیافتنی میداند، در حالیکه همه افراد میتوانند خودسازی کنند، شهدا نیز با خودسازی توانستند بر روی یک جامعه اثر بگذارند.
فرماندهان شهید، پرچمداران هدایت هستند
وی با بیان موضوع اشک و نماز و ارزش آن در مکتب اسلام، اضافه کرد: شهدایی مانند شهید چمران به موضوع گریستن با معرفت بسیار تاکید داشتند، در خصوص نماز نیز افرادی مانند شهید بابایی با نماز خود حتی بر روی فرماندهان آمریکایی خود تاثیر میگذاشتند.
یار محمدی مقوله قلم و نویسندگی دفاع مقدس را بسیار مهم دانست و افزود: شهدا آنقدر شعاع وجودیشان وسیع است که حتی نویسندگان حوزه دفاع مقدس را با خود همسو میکنند، ضمن اینکه باید بسیار زیاد به مقوله ادبیات جنگ پرداخته شود.
معاون بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس ادامه داد: فرماندهان شهید پرچمداران هدایت هستند، ما در گوشه و کنار کشور خود بسیاری از این فرماندهان و سفرای هدایت را داریم که باید آنها را به نسلهای بعد از جنگ معرفی کنیم.
وی در پایان با تحلیل سیاستهای متفکران آمریکایی در خصوص اندیشه انتظار در کشورمان، تصریح کرد: در حالی که افرادی همچون فوکویاما مبانی انتظار، ولایت و شهدات را مد نظر خود قرار میدهند، عدهای در کشور با بیتدبیری به موضوع انتظار حتی به آن هجمه نیز وارد میکنند.
تاکید بر رسانهای شدن فرهنگ ایثار
در بخش دیگری از این نشست حجت الاسلام فقیهی با اشاره به موضوع ایثار و نگرش ایثارگونه در کشور، گفت: حتی مسؤولان مذاکره کننده ما نیز در جریان مذاکرات هستهای پیروزیهای خود را مدیون فرهنگ ایثار و شهادتی دانستند که از زمان جنگ به ما به ارث رسیده است.
وی در خصوص تعامل با خبرنگاران نیز تاکید کرد که باید خبرنگاران موضوعات فرهنگ و شهادت را بسط و گسترش دهند و تلاش ما بر این موضوع متمرکز شده است که جلسهای مشترک با ریاست جمهوری داشته باشیم و پس از آن نیز انتظار داریم تمام مصوبات آن جلسه از سوی خبرنگاران حوزه دفاع و شهادت رسانهای شود./856/پ202/ب4