۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۷
کد خبر: ۲۸۷۲۳۷
رییس اداره اوقاف و امور خیریه جاجرم خبر داد؛

طرح عمرانی بقعه امامزاده علی بن مهزیار در جاجرم اجرا می‌شود

خبرگزاری رسا ـ رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان جاجرم از اجرای طرح عمرانی بقعه امامزاده خواجه علی بن مهزیار(ع) در استان خراسان شمالی با همکاری شهرداری جاجرم خبر داد.
حجت الاسلام محمد صالحي نيا - رييس اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان جاجرم

حجت الاسلام محمد صالحی نیا رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان جاجرم، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، اظهار کرد: به زودی طرح عمرانی بقعه امامزاده خواجه علی بن مهزیار(ع) شامل مرمت و بهسازی این بقعه آغاز می شود.

 

وی افزود: این طرح با مشارکت نهاد اوقاف و امور خیریه و شهرداری جاجرم و در راستای حرمت گذاری به امامزادگان و فراهم کردن مکانی در شأن این بزرگواران انجام شده که فاز نخست آن شامل کف سازی، محوطه سازی و تسطیح فضای صحن بقعه است.

 

حجت الاسلام صالحی نیا با اشاره به اینکه بقعه خواجه علی بن مهزیار یکی از بقعه امامزاده های شاخص استان و شهرستان جاجرم است، اضافه کرد: طرح عمرانی این بقعه امامزاده در بازدید اخیر شهردار جاجرم به تصویب رسید و به زودی آغاز خواهد شد.

 

وی با تأکید بر لزوم تبدیل بقاع متبرکه به قطب های فرهنگی بر اساس فرموده رهبر معظم انقلاب، خاطرنشان کرد: در این راستا فراهم بودن امکانات و فضای فیزیکی مناسب در جوار آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه برای حضور زائران و اجرای برنامه های فرهنگی و مذهبی بسیار مهم بوده و به همین دلیل نیز نهاد اوقاف و امور خیریه اجرای طرح های عمرانی در امامزاده ها را به صورت ویژه در دستور کار قرار داده است.

 

حجت الاسلام صالحی نیا افزود: فراهم بودن شرایط فیزیکی و امکانات خدماتی و رفاهی در جوار امامزاده ها منجر به افزایش حضور زائران و مسافران در جوار این بقاع متبرکه شده که به تبع آن برنامه های فرهنگی و مذهبی نیز با کمیت و کیفیت بیشتری برگزار خواهند شد.

 

وی اضافه کرد: بقعه و مدفن علی بن مهزیار در دو کیلومتری شهر جاجرم در مجاورت جاده جاجرم- سبزوار در استان خراسان شمالی واقع شده و این بقعه با شماره ثبت 16583 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

 

گفتنی است، ابوالحسن علی بن مهزیار از فقها، محدثان و دانشمندان معروف شیعه و از نزدیکان امام رضا(ع) و امام جواد(ع) بوده که در قرن سوم هجری می زیسته و در برخی از مناطق ایران به عنوان نماینده این دو امام معصوم انجام وظیفه می کرده است.

 

وی در طول مدت عمرش بیش از 30 کتاب تألیف کرده که از آن جمله می توان به کتاب های الوضوءالصلـوة، الزکوة، الصوم، الحج، الحدود، الدیات، النذر والایمان و الکفارا، الحروف، القائم و غیره اشاره کرد.

 

بقعه و مدفن علی بن مهزیار که در دو کیلومتری شهر جاجرم در مجاورت جاده جاجرم - سبزوار در استان خراسان شمالی قرار دارد؛ با شماره ثبت 16583 در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

 

روی بنا در ضلع شمالی دارای پلانی مربع شکل و شامل یک اتاق با ارتفاع 405 متر است که با معماری خاص در بالای سقف با اضافه شدن چهار طاق نمای تزیینی به هشت ضلعی تبدیل و گنبد بنا بر روی آن استوار شده است.

 

با توجه به گچبری، رنگ آجرها و هم چنین شکل گنبد، ساخت اولیه این بنا مربوط به قرن هفتم تا دوره تیموری است.

 

بنای خواجه مهزیار در سال 1357 مرمت و در سال 1371 نیز نمای بیرونی آن با استفاده از آجر سفال بازسازی شده و گنبد بنا نیز در سال 1378 عایق کاری، فضای داخلی آن در سال 1379 گچ اندود و در چند سال اخیر نیز مرمت این بنا با مشارکت دو دستگاه اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی استان انجام شده است.

 

اگر چه اهالی خراسان معتقدند که مقبره ابوالحسن علی بن مهزیار در شهر جاجرم در استان خراسان شمالی قرار دارد اما در شهر اهواز استان خوزستان نیز زیارتگاهی وجود دارد که به آرامگاه علی بن مهزیار معروف است.

 

در رابطه با این دوگانگی و این که کدام یک از این دو بقعه آرامگاه واقعی علی بن مهزیار است مورخان و علما نظرات مختلفی ارائه داده اند اما تمامی آن ها متفق القولند که با توجه به مدارک و اسناد به احتمال زیاد مقبره واقعی این صحابی ائمه معصومین(ع) در جاجرم واقع شده است./9314/302/ب3

ارسال نظرات