۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۳
کد خبر: ۲۹۳۲۴۳

چند خبر کوتاه از سازمان اوقاف و امور خیریه

خبرگزاری رسا ـ غباروبی ضریح مطهر حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع)، گشایش نمایشگاه گنبد های فیروزه ای، کمک سینما و تلویزیون به نهادینه کردن وقف، ساخته شدن بیمارستان تخصصی سرطان تسریع در درمان بیماران است، تبدیل درمانگاه امامزاده حسن(ع) در غرب تهران به بیمارستان از اخبار کوتاه سازمان اوقاف است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف وامور خیریه، در این آئین زیبا و معنوی که صبح سه شنبه برگزار گردید، حجت الاسلام والمسلمین شرفخانی معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، حاج علی السقاء نماینده حرم مطهر امامین کاظمین (ع)، حجت الاسلام و المسلمین زنجانی امام جمعه موقت طبس و جمعی از مسؤولان اداره کل اوقاف استان و استان خراسان جنوبی و آستان قدس رضوی، فضلای حوزه علمیه، خانواده معظم شهدا و خدام افتخاری بارگاه منور حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) حضور داشتند.

 

آوای روح‌بخش کلام وحی و مداحی ذاکران اهل‌بیت عصمت طهارت فضای حرم مطهر حسین بن موسی الکاظم(ع) را عطرآگین کرده بود. در ابتدای مراسم در ب ضریح مطهر توسط مدیرعامل موسسه آستان حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) گشوده شد و روحانیون با ورود به داخل ضریح مطهر، ضمن جمع‌آوری نذور شیفتگان و ارادتمندان به ساحت اهل بیت(ع) و تعویض روپوش مضجع شریف، داخل ضریح مطهر را غبارروبی و با گلاب ناب شستشو دادند. مراسم غبار روبی پس از گذشت حدود 1 ساعت به پایان رسید و در پایان، توسط به هر یک از شرکت‌کنندگان در مراسم، بسته‌های نبات متبرک اهدا شد. طی سالهای اخیر این بارگاه ملکوتی به زیارتگاهی شناخته شده و محلی امن و مطمئن برای زیارت، عبادت و اسکان زائرین حضرت رضا(ع) و مسافرین تبدیل شده است به گونه ای که سالانه بیش از 6 میلیون زایر ومسافر به زیارت این امامزاده لازم التعظیم می شتابند.

 

با حضور نماینده ولی فقیه و رییس سازمان اوقاف گشایش نمایشگاه گنبد های فیروزه ای

این نمایشگاه با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمدی نماینده ولی فقیه و رییس سازمان اوقاف وامور خیریه ، آیت الله طباطبائی نژاد نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان و حجت الاسلام و المسلمین حسینی دبیر شورای عالی فرهنگی و معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی در حرم مطهر امامزاده حسین بن موسی الکاظم(ع) گشایش یافت.

 

مدیرعامل موسسه آستان حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) و آرامگاه شهید مدرس(ره) در حاشیه افتتاح نمایشگاه در گفتگو با ما گفت : این نمایشگاه شامل عکسهایی از بقاع متبرکه و احادیث و  روایاتی درباره تعظیم شعائر اسلامی  است  و برگزاری این چنین نمایشگاه‌هایی، قدم برداشتن در راستای تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی در جامعه است.

 

حمزه سپهریان بیان کرد: وجود امامزادگان در کشور ما خیرات و برکات فراوانی از جهات مختلف معنوی، دینی، اخلاقی در جامعه دارند و امیدواریم با این اقدامات در جهت ارتقای سطح آگاهی و شناخت معنوی زائران با مسائل معنوی گامهای موثر و اساسی برداریم.

 

سپهریان با بیان اینکه بقاع متبرکه مهم‌ترین پایگاه فرهنگی برای مقابله با جنگ نرم دشمن است، یادآور شد: امروز بقاع متبرکه می‌تواند به عنوان امن‌ترین پناهگاه و پایگاه فرهنگی برای مقابله با هجمه فرهنگی دشمنان دین اسلام است.


یادآور می شود؛ نخستین کنگره ملی امام زادگان طی روزهای 13 و 14 مهرماه در آستان مبارک حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) در شهرستان طبس در  حال بر گزاری است.

 


کمک سینما و تلویزیون به نهادینه کردن وقف

مهدی امینی‌خواه، بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به اهمیت وقف در جامعه، گفت: وقف موجب توسعه و رشد کشور در همه حوزه ها و عرصه ها می شود.

 

وی با بیان اینکه فرهنگ وقف باید در جامعه امروز خصوصا برای نسل های آینده نهادینه شود، اظهار کرد: برای دستیابی به این مهم، هنر، سینما و تلویزیون می تواند به خدمت گرفته شود .

 

این بازیگر سینما با اشاره به اینکه در برنامه های تلویزیونی شاهد کمرنگ بودن استفاده از موضوعاتی نظیر وقف هستیم، ادامه داد: نویسندگان و برنامه ریزها برای نهادیه کردن این امر باید تلاش بیشتری داشته باشند.

 

امینی‌خواه افزود: امروزه با توجه به موضوع فیلمنامه ها از اماکن متبرکه به عنوان یکی از اماکنی که نقش ها در آن اجرا می شود استفاده شده ولی تعداد چنین فیلم هایی محسوس نیست.

 

وی با اشاره به اینکه بهره گیری از اماکن مذهبی در هنر، سینما و تلویزیون می تواند به رشد فرهنگ اسلامی جامعه کمک کند، تصریح کرد: باید توجه داشت که در بهره گیری از اماکن مذهبی و بقاع متبرکه نباید زیاده روی شود زیرا فرهنگ سازی نیاز به رعایت اعتدال است و در غیر این صورت موجب عدم استقبال می شود.

 

این بازیگر سینما خاطرنشان کرد: باید در ساخت فیلم های سینمایی و مجموعه های تلویزیونی دقت شود تا بتوانیم مفاهیم تعالی نظیر وقف و غیره را به مخاطبان با زبان جذاب و زیبای هنر منتقل کرد.

 

ساخته شدن بیمارستان تخصصی سرطان تسریع در درمان بیماران است

پژمان منتظری، مدافع ملی پوش الاهلی قطر  در مورد سنت حسنه وقف گفت: مدارس بیمارستانها و املاک وقفی همگی در جهت رضای خدا و استفاده مردم وقف شده اند.

 

وی ادامه داد: کودکانی را تصور کنید که در مدرسه موقوفه درس خوانده اند و برای کسی شده اند.

 

منتظری خاطرنشان کرد: حال که بیمارستانهای موقوفه در حال ساخت است می توانیم کودکی را هم تصور کنیم که در این بیمارستان درمان می شود.

 

مدافع تیم ملی کشورمان تاکید کرد: مطمئنا" خرید اوراق وقف می تواند به درمان اسان و بهتر بیماران سرطانی بعد از ساخته شدن یک بیمارستان تخصصی سرطان کمک بیشتری کند.

 

وی هزینه های درمان سرطان را بالا دانست و افزود: امیدوارم بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که این افراد رایگان درمان شوند.


منتظری در پایان برای همه هموطنان.ارزوی سلامتی کرد و دنیای بدون سرطان را ارزو کرد.


تبدیل درمانگاه امامزاده حسن(ع) در غرب تهران به بیمارستان

حجت الاسلام موسوی، معاون فرهنگی اداره اوقاف و امور خیریه غرب  تهران در خصوص زمان شروع فعالیت درمانگاه امامزاده حسن (ع) گفت: راه اندازی این درمانگاه شامل چند مرحله بوده است، فرآیند ساخت و ساز از سال 1359 شروع شده که در مراحل ابتدایی، درمانگاه کوچک و بدون امکانات بود؛ در سال 1373 درمانگاه از محل موقوفه اعتماد مجهز شده و شروع به فعالیت کرد؛ اکنون نیز به عنوان یکی از مجهزترین درمانگاه های غرب استان تهران شناخته می شود.

 

معاون فرهنگی اداره اوقاف و امور خیریه غرب  تهران با اشاره به حوزه های فعالیت درمانگاه امامزاده حسن (ع) افزود: این درمانگاه تقریبا تمامی خدمات درمانی را ارائه می دهد، البته حوزه دندانپزشکی بیشترین تمرکز را به خود اختصاص داده و پایگاه داندانپزشکی این درمانگاه در منطقه شناخته شده است، که این مسئله به دو دلیل می تواند باشد؛ ابتدا به این دلیل که ریاست درمانگاه (دکتر نخعی) متخصص دندانپزشکی هستند و دوم بحث خیریه بودن مطرح است.

 

وی ادامه داد: از آنجا که پایه و اساس درمانگاه خدمت خیرخواهانه به مردم است و با توجه به اینکه خدمات دندانپزشکی از تعرفه های بیمه ای برخوردار نیست، بنابراین حوزه تخصصی درمانگاه به سمت خدمات دهان و دندان کشیده شده است. البته درمانگاه امام زاده حسن در حوزه های دیگری مانند آزمایشگاه تخصصی،سی تی اسکن،رادیولوژی و فیزیوتراپی و... نیز به صورت تخصصی فعالیت دارد.

 

موسوی در پاسخ به این سوال که آیا تجهیزات درمانگاه امامزاده حسن (ع) در آینده پیشرفته و گسترده تر می شود، عنوان کرد: به طور مثال این درمانگاه در سال گذشته فاقد بخش فیزیوتراپی بوده که اکنون به این بخش تجهیز شده و آماده خدمت رسانی به مردم منطقه است؛ همچنین درصدد هستیم تا بخش زنان و زایمان به حوزه های درمانی اضافه شده و به صورت تخصصی و با کادری حرفه ای به ارائه خدمت بپردازیم.

 

وی در پایان به برنامه های درمانگاه در سال آینده اشاره و خاطرنشان کرد: از جمله برنامه های سال 1395 این است که تجهیزات درمانگاه به تجهیزات بیمارستانی ارتقا پیدا کند؛ همچنین با توجه به زمین گسترده ای که در کنار درمانگاه وجود دارد ،مسئولین درصدد گسترش فضای درمانگاه هستند./1325/ت303/ی

ارسال نظرات