۰۳ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۷
کد خبر: ۲۹۷۷۳۲
کارشناس امور دینی:

نشناختن امام، انسان را در برابر ولایت قرار می‌دهد

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام امامی گفت: وقوع سه واقعه غدیر خم، عاشورا و شکل گیری نهضت ظهور حضرت حجت (عج) به ما می فهماند که شناخت امام تا چه میزان حائز اهمیت است؛ چراکه در همه اینها عدم شناخت امام نه تنها انسان را از همراهی امام باز می دارد بلکه موجب قرار گرفتن انسان در برابر امام می شود.
امام شناسي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، حجت الاسلام امامی امشب در تکیه خواجه خضر کرمان در رابطه با بحث شناخت امام عنوان داشت: وقوع سه واقعه مهم در طول تاریخ به ما می فهماند که شناخت امام تا چه میزان حائز اهمیت است؛ این سه واقعه عبارتند از غدیر خم، عاشورا و شکل گیری نهضت ظهور حضرت حجت (عج)؛ چراکه در همه اینها عدم شناخت امام نه تنها انسان را از همراهی امام باز می دارد بلکه موجب قرار گرفتن انسان در برابر امام می شود.

 

وی افزود: در واقعه غدیر؛ امام مسلمین از سوی شخص پیامبر(ص) به مردم معرفی می شود و همه با آن حضرت دست بیعت می دهند؛ اما تنها با گذشت چند روز مردم به دلیل عدم شناخت امام خود به کسی غیر از او روی آورده و امام علی (ع) را تنها گذاشتند در حالی که مدت زیادی از واقعه غدیر نگذشته بود از این رو هیچ چیز دیگری جز عدم شناخت امام و عدم بصیرت ناشی از این امر نمی توانست موجب چنین رخدادی شود.

 

حجت الاسلام امامی ادامه داد: در واقعه عاشورا تاریخ تکرار می شود و همه آنان که برای آمدن امام نامه داده بودند و از او خواسته بودند که بیاید تا با او بیعت کنند؛ در معرکه امام را تنها رها کردند و برخی در کربلا به رویش شمشیر کشیدند، عدم بصیرت و شناخت امام تا این حد در زندگی اثرگذار است که ما را اهل آتش می کند از این رو امام با قیامش و حرکتش به ما آموخت که چه کسانی می توانستند در رکابش حاضر شوند و او را همراهی کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: تک تک افرادی که در رکاب آن حضرت با دشمن جنگیدند کسانی بودند که صد درصد امام و راهش را باور داشتند و به چنان شناختی رسیده بودند که در هیچ شرایطی امام را رها نمی کردند در چنین شرایطی است که یاران آن حضرت از جمله حضرت ابوالفضل العباس (ع) تا آخرین قطره خونشان می جنگند و با جنگاوریشان عرصه را بر دشمن تنگ می کنند تا به مقام رفیع شهادت می رسند و امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) نیز با روشنگری خود اهداف قیام را برای مردم باز گو می کنند و مانع از فراموشی آن می شوند.

 

این کارشناس دینی اظهار داشت: حضرت زینب (س) یک امام شناس واقعی است که با وجود چنین مصائبی دست از هدف بر نمی دارد و با صلابت حیدری اش در صحنه حاضر شده و با خطبه های قرایش؛ انجام وظیفه می کند و موجب رسوایی بنی امیه می شود و نشان می دهد که نباید احساسات ما بر انجام وظیفه ما غلبه کند.

 

وی ابراز داشت: در دنیای امروز نیز اگر می خواهیم زمینه ساز ظهور حضرت حجت (عج) باشیم باید هم امام شناس خوبی باشیم و هم با بصیرت به وظیفه عمل کنیم باید ببینیم امروز زینبِ قیام حضرت حجت(عج) کیست؟ امروز قاسم و علی اکبرِ امام عصرمان کیست؟ و هر یک از ما چه وظیفه ای باید انجام دهیم تا صحنه ظهور آماده شود و آن حضرت دنیا را با وجودش منّور کند.

 

حجت الاسلام امامی تاکید کرد: باید واقعه عاشورا به صورت جز به جز بررسی کنیم تا بدانیم کجای جریان زمینه سازی ظهور باید قرار گیریم تا یوسف زهرا(عج) رُخ نشان دهند از این رو برای این امر اول باید عبد خدا باشیم تا به آن بعد ربّانی دست یابیم چراکه ربّانی کسی است که ارتباط تنگاتنگ با پروردگارش داشته باشد و عبد دنیا نباشد لذا با گناه و مردم آزاری نمی شود زمینه سازی برای ظهور آن حضرت نمود.

 

وی خطاب به عزاداران حسینی بیان داشت: عزاداری واقعی با طبل و امثال اینها که موجب آزار مردم است و هیچ سندیّت دینی ندارد؛ نیست بلکه عزادار واقعی کسی است که با نام حسین (ع) اشکش جاری می شود و با شنیدن روضه آن حضرت محزون می گردد نه اینکه با این دستگاه ها حزنش را ابراز دارد و موجب اذیت بقیه مردم شود.

 

این کارشناس مذهبی ادامه داد: اگر با اینها اشکت جاری نمی شود به نفست رجوع کن و ببین کجای کار لنگ می زند که با نگاه به خیمه ابا عبدالله (ع) و شنیدن روضه اش دلت نرم نمی شود؛ ببین آیا در کسب و کار و نحوه زندگی اهل رعایت هستی یا نه؟ ببین اهل اخلاص در عمل هستی یا با نیت دیگری مجلس امام حسین (ع) را برپا می کنی؟

 

وی در پایان بیان کرد: با نگاه به عملِ کاسب در پایان روز کاری؛ در می یابیم که ما نیز هر روز باید به همین شیوه دخل خود را حساب رسی کنیم چرا که تنها در این صورت است که سود و زیان خود را می توانیم برآورد کنیم و متوجه شویم که حسابمان در چه وضعی است از این رو امشب با وضو وارد بستر خوابمان شویم و حساب دهه اول محرممان را بررسی کنیم و ببینیم حسینی بودیم یا نه؟ اگر نبودیم از خدا بخواهیم ما را همچون حّر قرار دهد و ما را ببخشد چرا که حّر کسی بود که در آخرین لحظه برگشت و سید الشهداء؛ خود به استقبالش رفت و بخشیده و رستگار شد./9703/202/ب1

ارسال نظرات