وفای به عهد صفت خاصه مؤمنان است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام شهاب مرادی، کارشناس مذهبی شامگاه جمعه 8 آبان ماه در مراسم دهه دوم محرم که در مسجد عمار یاسر برگزار شد، با اشاره به اینکه آراسته شدن به مکارم اخلاقی سبب رشد و توسعه اخلاقی خانواده و جامعه میشود، اظهار داشت: احیاء و تثبیت فضیلت های اخلاقی در جامعه الگو گرفته از قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت آنها را به سوی کامل شدن و ورود به حیات طیبه قرآنی هدایت می کند، سبک زندگی در قرآن کریم دارای برنامه مشخص است که یکی از اصلی ترین آن برنامه ها تهذیب و تزکیه رذائل اخلاقی و تخلق به مکارم و فضائل اخلاقی است.
وی تصریح کرد: امانت داری در کنار مکارمی همچون صداقت، انفاق، جبران نیکی ها و قدر شناسی و روحیه سپاسگزاری و صله رحم و میهمان نوازی و رعایت حق و حرمت والدین، خانواده، همسایه و دوستان به عنوان مالک دین داری و مسلمانی شناخته شده است.
این کارشناس مذهبی با اشاره به آیه هشتمسوره مؤمنون درباره صفات برجسته مؤمنان افزود: در این آیه به صفات برجسته مؤمنان از جهت پایبندی به عهد و پیمان اشاره شده و این خصلت برجسته به عنوان یک صفت از مکارم اخلاقی معرفی میشود. همچنین در آیه 107 سوره شعراء به ضرورت امانت رسالت بسیار توصیه مؤکد شده است، برای کسب این مکرمت اخلاقی بایستی از دو طریق علمی و عملی انسان بایستی تلاش کند در راه علمی کسب فضیلت امانت داری و در اهمیت امانت و مطالعه احوال انبیاء و اولیاء توجه داشته باشد.
وی با اشاره به شخصیت های که صاحب پست و مقام در حکومت اسلامی هستند، افزود: افرادی که دارای مناصبی در دستگاه حکومتی هـسـتـند، ضامن امانت هاییاند که بر عهده آنان نهاده شده است، پـس بـایـد چـنـین افرادی از پست و مقام خود در جهت رضایت عامه مـردم اسـتـفاده کنند و از مال اندوزی و شخصیت گرایی نامطلوب و رشـوه خـواری دوری کـنـنـد.
حجت الاسلام شهاب مرادی با اشاره به روایتی از امام علی(ع) درباره اینکه راستی گفتار ملاک خوبی برای صحت امانت داری انسان نیست افزود: در روایت آمده که به زیادی نماز و روزه افراد برای قضاوت خوبی و بدی آنان اعتماد نکنید بلکه امانت داری و راستگوئی آنان را مالک قرار دهید، همچنین در روایتی دیگر از امام صادق(ع) آمده: خداوند راستی در گفتار و ادای امانت و محافظت بر نماز ها را روزی ما فرما./817/202/ب2