عوامل خیر و شر دنیا و آخرت بر اساس روایت امام علی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، شامگاه یک شنبه(10 آبان ماه) در مراسم سوگواری امام حسین(ع) که در مسجد آیت الله شفیعی اهواز برگزار شد، با اشاره به این که زندگانی انسان دو مرحله دارد، ابراز داشت: نخست دنیا و دیگری آخرت است؛ اگر دنیا تنها باشد فجایع بسیاری رخ می دهد و اعمال انسان بدون کیفر می مانند که این با عدل خداوند تناقض دارد.
وی با اشاره به این که اگر تنها آخرت باشد، با سیر طبیعی هم خوانی ندارد؛ چراکه انسان از یک کانالی باید بگذرد که به آخرت برسد، اظهار داشت: دنیا و آخرت هر دو لازم و خداوند متعال مالک واقعی آنها است.
این مقام مسؤول با بیان این که خداوند تکلیف و وظایف را به انسان ابلاغ می کند تا انسان از عهده آن برآید و خود را برای عالم آخرت مهیا کند، گفت: علمای اسلام و متکلمین گفته اند که شأن انسان بالاتر خلق او تنها برای دنیا است.
آیت الله شفیعی با بیان این که مردمی که به دنیا می آیند برخی های رعایت دستورات می کنند و به اوج تکامل می رسند، افزود: بعضی دستورات را به مقداری انجام نمی دهد که خود را از مقام حیوانیت پایین تر می آورند؛ انسان در این دنیا آخرت خود را می سازد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره حدیثی از امام علی(ع) مبنی براین که «خَیْرُ الدُّنْیا وَ الآْخِرَةِ فى خَصْلَتَیْنِ الْغِنى وَ التُّقى، وَ شَرُّ الدُّنْیا وَ الآْخِرَةِ فى خَصْلَتَیْنِ الفَقْرِ وَ الْفُجورِ» ابراز داشت: یکی غنی بودن و دیگری تقوا است؛ غنی باید از راه حلال باشد نه این که انسان مال حلال خود او تفسیر کند.
وی با اشاره به این که غنی و ثروتی که از راه حلال به دست می آید خیر دنیا و آخرت را برای شخص به همراه خواهد داشت، افزود: دومین عالم خیر دنیا و آخرت تقوا است که با آن انسان می تواند تمکن نسبی را به دست آورد.
این مقام مسؤول با اشاره به این که شر دنیا شر دنیا و آخرت در دو خصلت فقر و گناه کردن است، تأکید کرد: فقر انسان را به کفر می رساند باوجود این که غنی نیز سبب طغیان او می شود./9453/202/ب3