«ما می توانیم» برگرفته از مکتب اهل بیت است/ آمریکا حق دخالت در امور داخلی ایران را ندارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، یادبود مراسم 13 آبان و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران از سوی دانشجویان در حرم مطهر رضوی برگزار شد.
امروز رواق امام خمینی(ره) حرم رضوی مملو از جمعیت کثیری از زن و مرد، پیر و جوان، دختر و پسر، دانش آموز، دانشجو، طلاب، علما و فضلا بود که برای تجدید میثاق و عهد با ولی امرشان گرد هم آمده بودند.
مردم با مشت های گره کرده شعارهای «مرگ بر آمریکا» «مرگ بر اسرائیل»، «وای اگر خامنه ای اذن جهادم دهد/ ارتش دنیا نتواند که جوابم دهد»، «مرگ بر ضد ولایت فقیه» و «مرگ بر آل سعود خائن» سردادند.
در این مراسم محمدجواد لاریجانی، معاون بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه بیان این که ما برای اقامه دین و دفاع از حیثیت اسلام و مسلمانان در قبال دسیسه های دشمن امروز گردهم آمده ایم، اظهار کرد: جمهوری اسلامی محصول انقلاب و بنای مدنی ـ سیاسی آن بر اساس عقلانیت اسلامی و براساس مکتب اهل بیت است.
وی تصریح کرد: در دنیایی که کفر به زبان های مختلف دین را یک تفکر مندرس و اسلام را ناکارآمد معرفی می کرد تجربه ملت بزرگ ما ظرف بیش از 30 سال، ایرانی که دست نشانده، اسیر و نوکر کشورهای غربی بود و سفیران انگلیس، فرانسه و آمریکا به شاه آن دستور می دادند، به جمهوری اسلامی قدرتمندی در منطقه تبدیل کرد.
این نظریهپرداز سیاسی افزود: جمهوری اسلامی در علم و فناوری چنان پیشرفت کرد که دشمنان مجبور به مذاکره شدند تا کمی توقف کنند، توان دفاعی و تأثیرگذاریش در منطقه توطئه های دشمن را به برکت مکتب اهل بیت ناکام و ابتر کرد، عزت، قدرت و آقایی ما در جهان منبعث از این منبع فیاض است.
دشمن شناسی محصول بصیرت است
وی با بیان این که اگر تجربه جمهوری اسلامی نا موفق بود دشمن چندانی نداشتیم اما هرچه موفق تر و قوی تر باشیم به طور طبیعی حوزه دشمنی ها وسیع تر است، ابراز کرد: بصیرت کلید راه براساس تعالیم ائمه اطهار به ویژه عالم آل محمد(ص) است؛ بصیرت شاهد کلیدی برای تشخیص راه و شناخت دشمن است.
معاون بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه خاطرنشان کرد: دشمن شناسی محصول بصیرت است بصیرت در مقابل دشمن هراسی است، بنابراین شیعه باید همواره شرایطش و دشمن را به خوبی بشناسد و پشت سر ولی امرش برای مقابله با او ایستادگی کند.
لاریجانی مطرح کرد: گروهی به جای شناخت دشمن و تشخیص راه های نفوذ آن مرتب از عظمت دشمن، ثروت، قدرت، سلاح نظامی سخن می گویند و نتیجه می گیرند که ما نمی توانیم از این رو باید سیطره او را قبول کنیم، در حالی که مکتب اهل بیت مکتب «ما می توانیم» است یعنی در هیچ شرایطی سیطره ظلم را نمی پذیریم.
دشمن هراسی مقدمه تسلیم است
وی با بیان این که دشمن شناسی مبنای توانستن و دشمن هراسی مقدمه تسلیم است، بیان کرد: در مقابل دشمن شناسی که محصول بصیرت است خوش خیالی و سطحی نگری مسیر منحرف کننده ای است که به اصطلاح ولی امرمان دشمن را بزک و او را به جای دوست مطرح کردن، غفلتی بزرگ و ضد بصیرت است.
معاون بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تصریح کرد: موضع شیعه و پیروان مکتب اهل بیت همواره براساس فهمیدن و بصیرت است، مسلک نبی مکرم اسلام و اهل بیت نیز همین بوده است در نتیجه باید دشمن و رفتار او را بشناسیم؛ آمریکا و غرب صهیونسیتی و ترفندهای آنان را نیز بشناسیم.
وی با بیان این که دشمن بنای از بین بردن محتوای دین را دارد، گفت: دشمن سعی دارد در واقع هسته دین را بگیرد تا تنها پوسته ظاهری آن بماند، سعی دارد دین را از ما بگیرند و بی دینی را بین ما رواج دهند، دختران و پسران مملکت ما را به اسارت بگیرند و از شهروندی سرافراز، پاک، نجیب و با حیا به انسان های گرفتار و آلوده مبدل کنند.
لاریجانی با بیان این که هرجا آمریکایی ها رفتند اگر اسلام، عزت و شرف آن جا بود آن را خالی کردند تا بتوانند نفوذ کنند، اظهار کرد: دشمن با ترفندهای مختلف قصد گرفتن دین مبین اسلام را از ما دارد، آن ها با اسلام اهل بیت(ع) مخالفند، اسلامی که حق و باطل دارد در مقابل باطل می ایستد و حق را یاری می کند؛ اسلامی که در مقابل ذلت می گوید هیهات منا الذله.
عزاداری سکولار در عاشورا
این نظریهپرداز سیاسی با تأکید بر این که آن ها در همه شئون سعی بر خالی کردن محتوای اسلامی دارند، عنوان کرد: عزاداری ها و سوگواری اباعبدالله الحسین و عاشورا از گزند آن ها در امان نبوده است؛ در این خصوص برنامه هایی را پخش کردند که افرادی که با صدای ملعون نوحه خوانی می کردند و عده ای سینه زنی که بیشتر به حرکات موزون شباهت داشت.
وی افزود: 10 تا 15 دقیقه عزاداری سکولار کردند بدون این که نامی از کربلا، امام حسین(ع) و نینوا ببرند و در پایان هم اظهار کردند که باید کینه ها را کنار بگذاریم دشمنی نکنیم، گویا پیام قیام اباعبدالله بر اساس کینه بوده است.
معاون بین الملل و دبیر ستادحقوق بشر قوه قضائیه ابراز کرد: امسال به شکل ویژه ای در معرض تهدید هستیم، رهبر انقلاب دائم درباره خطر دشمن هشدار می دهند که خطری عمومی است.
لاریجانی ادامه داد: 13 آبان روز بصیرت نسبت به این دشمن است، مبادا از آن غافل شد این خود فرصتی طلایی برای بالا رفتن بصیرت عمومی در این مسائل است.
تهدیدات حاصل از مذاکرات هسته ای
مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادیخاطرنشان کرد: امسال این مسأله ضرورتی بیشتر دارد زیرا زحمات دولت در مذاکرات دو ساله تهاجم هسته ای و توطئه هسته ای علیه ما، را به نتایجی رساندند؛ بحث هسته ای این نیست که حق کسی را خورده باشیم تا در مقابل آن ها حق ما را پایمال کنند و با هم کنار آییم بلکه در مسأله هسته ای حرف دشمن این است که شما زیادی قدتان بلند است، چرا توانمند هستید باید توانمندی شما محدودتر باشد زیرا ما می ترسیم، ظاهرا باید کاری کنیم که حضرات نهراسند؛ این رعبی است که خداوند در دل شما انداخته است چون باطل هستید.
وی افزود: حرف آنان بی منطق و مقصدشان محدود کردن توانمندی این ملت است علت تمام فشارها توانمند بودن ایران است؛ 12 سال کشور ما را تحت فشارهای مضاعف گذاشتند، تحریم های ما با پیروزی انقلاب شروع شد و در این 12 سال افزایش یافت.
این نظریهپرداز سیاسی ابراز کرد: از توان ملت ایران شگفت زده شدند زیرا در برابر تحریم هایی که به قول خودشان فلج کننده بود این ملت فلج نشد و دوام آورد.
معاون بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیهبیان کرد: حضرت آیت الله خامنه ای گذشته از سمت ولایت امری، عالم دینی هستند که در فهم حوادث تاریخی مباحث گرانقدری از قبل انقلاب داشتند. تعبیر رهبر معظم انقلاب از این مذاکرات حساب شده و حکیمانه است ایشان این مذاکرات را مذاکرات عبرت آموز خواندند و در گفته های خود به تفصیل درباره تفاوت درس آموزی و عبرت آموزی پرداخته اند.
وی افزود: درس آن جایی است که نقاط مثبت را از یک پدیده در نظر می گیریم که حادثه عاشورا را مثال زده اند و شجاعت، فداکاری، ارادت، شوق شهادت، ولایت و یقین به آخرت درس های این حادثه است، اما عبرت آموزی آنجایی است که تهدید وجود داشته و نقطه ضعفی بوده است.
لاریجانی ادامه داد: در رابطه با عاشورا این سوال مطرح می شود که چرا حدود نیم قرن پس از رحلت پیامبر اسلام(ص) همان کسانی که نماز می خواندند، تشهد می گفتند و درود و صلوات بر پیامبر و اهل بیتش می فرستادند در آن صحرا فرزندان پیامبر(ص) را تشنه لب تکه تکه کردند؛ این عبرت است.
مذاکرات عبرت آموز است
مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادیخاطرنشان کرد: وقتی حضرت آیت الله خامنه ای می فرمایند مذاکرات عبرت آموز است یعنی مسائلی وجود دارد، تهدیداتی است که باید نسبت به آن آگاه بود که این عبرت آموزی نیازمند بصیرت است.
وی با اشاره به این مطلب که سه تهدید جدید و مهم با این مذاکرات مطرح است، عنوان کرد: تهدید سیاسی نخستین تهدیدش است که آمریکا و غرب صهیونیستی بر مبنای محاسبات اشتباه خود گمان کرده اند که ایران به دلیل تحریم ها زانو زده است و به طور رسمی پس از 35 سال اعلام کرده که توانایی مقابله با آمریکا را ندارد و سیطره آن را می پذیریم.
لاریجانی تصریح کرد: این بزرگترین اشتباه غرب است و کسانی هم که داخل کشور چنین اشتباهی را در ذهن دشمن تقویت کرده اند، مرتکب خطای نابخشودنی شده اند.
معاون بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیهابراز کرد: بنابراین پیام مهم تجمعات امروز پیروی از سخنان و راهنمایی های ولی امرمان است که آمریکا مطمئن باشد ملت ما هرگز در مقابل استکبار زانو نزده و نمی زند، منطق ما مقاومت در مقابل استکبار است و رهبری و ادعای رهبری آمریکا را نه مشروع، نه معقول و نه ممکن می دانیم.
محدود کردن توانمندی ایران
وی با اشاره به دومین تهدید که آمریکایی ها تصور می کنند قادر به محدود کردن توانمندی ایران هستند در صورتی که نه در امر هسته ای و نه در سایر امور توانمندی ما محدود نمی شود، اظهار کرد: برخی مشکلات ساختاری این مذاکرات امکان شیطنت را به آن ها می دهد، ما از دشمن جز شیطنت و مکر انتظاری نداریم در نتیجه خودمان باید هشیار باشیم، توانمندی خود را اجر بنهیم و قدر داشته هایمان را بدانیم و نگوییم سانتریفیوژ و امکانات ما قدیمی است، همین چیزهایی که به نظر برخی قدیمی به نظر می رسد خواب را از چشمان دشمن گرفته است.
مدیر پژوهشگاه دانشهای بنیادیمطرح کرد: دشمن می گوید که اورانیوم غنی شده مان را باید به خارج از کشور بفرستید این اورانیوم ها با همین دستگاه های قدیم غنی شده و ما دستگاه های مدرن نداشتیم از این رو باید تصمیم و عهدمان را با ولایت تجدید کنیم که با تمام توان برای پیشبرد توانمندی کشور تلاش می کنیم.
تضعیف بنیه اقتصادی
وی با بیان این که تهدید سوم بنیه اقتصادی کشور است، گفت: غربی ها متعجبند که با همه تزریقات و فشارها که هر کشور و حتی خودشان در برابر آن شش ماه دوام نمی آوردند، ایران چطور 12 سال در مقابل این فشارهای فلج کننده دوام آورد آن ها در تلاشند که این بنیه را سوراخ کنند، ضربه بزنند و از بین ببرند از این طریق که باغ سبزی به ما نشان دهند که سرابی بیش نیست.
لاریجانی بیان کرد: مطمئن باشید دولت های غربی حاضر به سرمایه گذاری همراه با ارائه دانش و تکنولوژی به ما نیست چنین چیزی تاکنون سابقه نداشته است، هدف آن ها این است که ما مصرف کننده را خود کنند حتی خوراک، پوشاک و فکرمان را.
این نظریهپرداز سیاسی متذکر شد: رییس جمهوری آمریکا در سخنرانی هفته قبلش گفته است امیدوار هستیم با توسعه شبکه های اینترنتی و ماهواره ذهن مردم ایران را از دشمنی با آمریکا منحرف کنیم و زمینه تغییر نظام را در این سرزمین فراهم کنیم.
آمریکا حق دخالت در امور داخلی ایران را ندارد
وی با بیان این که این بزرگترین توهین به ملت ما است، ابراز کرد: کسی حق دخالت در تصمیمات کشور ما، حکومت و دولت جمهوری اسلامی که محصول رأی مردم و بر اساس قانون اساسی است، ندارد.
لاریجانی ادامه داد: به آمریکا ربطی ندارد که در این باره اظهار نظر کند، دیپلمات های ما باید به غربی ها بگویند اگر بنا است شما درباره تغییر حکومت در کشور ما صحبت کنید، در وهله اول با شما صحبتی نداریم و دوم ما هم راجع به تحولات و تغییر کشورهای شما صحبت می کینم.
وی تصریح کرد: اگر بنای تغییر حکومت باشد اولویت با کشور شما است که این همه ظلم، نژاد پرستی، جنایت و تبعیض در آن وجود دارد، ما به ملت ها و کشورها احترام می گذاریم و در امور داخلی آن ها دخالت نمی کنیم اما آن ها با پررویی کامل دخالت می کنند.
ایستادگی در مقابل آمریکا؛ احیای مکتب مقاومت
معاون بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تأکید کرد:امسال ویژگی های خاصی دارد که باید امید دشمن را به کمک بصیرت، آگاهی، همدلی و پشتیبانی همه جانبه از ولی امرمان به ناامیدی تبدیل کنیم.
لاریجانی ابراز کرد: فراموش نکنید مقاومت ما و ایستادگی ما در مقابل آمریکا احیای مکتب مقاومت و شعار «ما می توانیم»؛ یادگارهای امام راحل است که محدود به ملت ما نیست ثابت کرده ایم ما می توانیم و این منطق را فرزندان اسلام در لبنان، فلسطین، عراق هم ثابت کردند در یمن و جاهای دیگر هم ثابت می کنند که می توانند.
یادآور می شود، در پایان نیز بیاینه دانشجویی و قطعنامه در بین مردم قرائت شد./1308/200/ب1