صلح امام حسن نمونه بارز نرمش قهرمانانه در برابر دشمنان اسلام بود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام ناصر شکریان، مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران امروز در جمع هیأت های مذهبی ﺑﺎ اﺷﺎره ﺑﻪ ﺟﺎﯾﮕﺎه واﻻی اﻣﺎم ﺣﺴﻦ ﻣﺠﺘﺒﯽ(ع) در دﻓﺎع از ﻣﯿﺮاث ﭘﯿﺎم ﮔﺮاﻣﯽ اﺳﻼم ﮔﻔﺖ: آن ﺣﻀﺮت دارای ﺳﺠﺎﯾﺎی اﺧﻼﻗﯽ، ﺳﯿﺮه و روش ھﺎی الهی و ﺑﺮﮔﺮﻓﺘﻪ از ﺧﻂ ﻣﺸﯽ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ اﮐﺮم و امیرالمؤمنان بودند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران خاطرنشان کرد: داﻣﻨﻪ ﺷﺨﺼﯿﺖ ﺑﯽﻣﺎﻧﻨﺪ اﻣﺎم ﺣﺴﻦ ﻣﺠﺘﺒﯽ(ع) آنﻗﺪر وﺳﯿﻊ و ﮔﺴﺘﺮده اﺳﺖ ﮐﻪ آﺛﺎر و ﻧﺸﺎﻧﻪھﺎی آن در ھﻤﻪ ﮐﺘﺎب ھﺎی ﺣﺪﯾﺚ، ﺳﯿﺮه، ﺗﺎرﯾﺦ و ﻣﻨﺎﻗﺐ ﻓﺮاوان ﺑﻪ ﭼﺸﻢ ﻣﯽﺧﻮرد.
ﺣﺠﺖ اﻻﺳﻼم شکریان ﺑﺎ ﺑﯿﺎن اﯾﻦ ﮐﻪ ﺗﻮاﺿﻊ، ﻓﺮوﺗﻨﯽ، ﺧﺪاﺗﺮﺳﯽ، رواﺑﻂ ﺣﺴﻨﻪ، اﺣﺘﺮام ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ و ﮐﻤﮏ ﺑﻪ ﺑﯿﻨﻮاﯾﺎن از اﺑﻌﺎد ﺑﺮﺟﺴﺘﻪ زﻧﺪﮔﯽ آن ﺣﻀﺮت اﺳﺖ، اداﻣﻪ داد: اﻣﺎم ﺣﺴﻦ ﻣﺠﺘﺒﯽ(ع) ﺑﺎزوی ﻋﻠﻤﯽ، ﻗﻀﺎﯾﯽ، و ﻧﯿﺮوﯾﯽ ﺑﺴﯿﺎر ﮐﺎرآﻣﺪ ﺑﺮای ﺣﮑﻮﻣﺖ ﻋﻠﻮی و ﺷﺨﺺ اﻣﯿﺮﻣﺆﻣﻨﺎن(ع) ﺑﻮدﻧﺪ.
وی بخشندگی و صبر را از ویژگی های مهم امام حسن(ع) برشمرد و تصریح کرد: تأسی و پیروی از این دو شاخصه می تواند اخلاق اسلامی را در جامعه حاکم کند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران، کمک کردن به فقرا و نیاز مندان را از دیگر ویژگی های امام دوم شیعیان برشمرد و اظهار داشت: به واسطه کمک به مستمندان بود که لقب کریم اهل بیت(ع) را به ایشان نسبت دادند.
حجتالاسلام شکریان با بیان این که امام حسن(ع) چندین بار همه اموال ودارایی و چند بار هم نیمی از اموالش را به فقرا داده بود، افزود: آن حضرت بخاطر اینکه در دوران عمر مبارکشان چندین بار این کار را انجام دادند به همین خاطر زمان روزتولد ایشان راتا یک هفته بهعنوان هفته کرامت نام گزاری شده است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران به دوران زندگی امام حسن مجتبی(ع) اشاره کرد و گفت: این امام بخشی از دوران زندگیشان در زمان پیامبر اکرم(ص) گذشت، بخشی از زندگانیشان در زمان امامت امیر المؤمنان حضرت علی (ع) سپری شد.
حجت الاسلام شکریان با بیان این که در زمان امامت امام حسن مجتبی(ع) جو اجتماعی و سیاسی طوری بود که ایشان مجبور شدند تا صلح نامه ای را با حکومت شام امضا کنند، ادامه داد: بنابر اسناد تاریخی یکی از دلایلی که سبب شد تاصلح را بپذیرند این بود که در آن مقطع امپراطوری روم قصد حمله به مسلمانان را داشت و اگر در آن زمان جنگ بین دو جریان مسلمانان به وجود می آمد به قطع امپراطوری روم حمله می کرد و آنان شکست می خوردند.
وی با اشاره به این که دلیل اصلی امضای این صلح نامه ترک جنگ بود نه واگذاری ولایت بیان داشت: متأسفانه حکومت شام بعد از شهادت ایشان سعی کرد تا هیچ کدام از مفاد صلح نامه را عمل نکند.
حجت الاسلام شکریان به بیان ویژگی های اخلاقی این حضرت پرداخت و گفت: از جمله ویژگی های بارز اخلاقی ایشان عبادت، ترس از خدا، همنشینی با قرآن، مهربانی، گذشت، مهمان نوازی، بردباری، بخشندگی و برآوردن نیازهای دیگران و شجاعت بود.
ﻣﺪﯾﺮ ﮐﻞ ﺗﺒﻠﯿﻐﺎت اﺳﻼﻣﯽ مازندران ﺧﺎطﺮﻧﺸﺎن ﮐﺮد: اﻣﺎم ﺣﺴﻦ ﻣﺠﺘﺒﯽ(ع) از ﮐﺴﺎﻧﯽ ﺑﻮد ﮐﻪ از آﻏﺎز ﺗﺎ ﭘﺎﯾﺎن ﺑﻪ دﻓﺎع از ﺣﺮﯾﻢ وﻻﯾﺖ ﭘﺮداﺧﺖ و در ﺟﻨﮓھﺎی ﺟﻤﻞ، ﺻﻔﯿﻦ و ﻧﮫﺮوان ﻓﻌﺎﻻﻧﻪ ﺷﺮﮐﺖ ﮐﺮد.
وی ﺑﺎ اﺷﺎره ﺑﻪ اﯾﻦ ﮐﻪ آن اﻣﺎم ھﻤﺎم ﺑﺎ ﭘﺬﯾﺮش ﺻﻠﺢ از ﺧﻮﻧﺮﯾﺰی ﮐﻪ ھﺪف اﺻﻠﯽ ﻣﻌﺎوﯾﻪ ﺑﻮد و ﻣﯽ ﺧﻮاﺳﺖ رﯾﺸﻪ ﺷﯿﻌﻪ و ﺷﯿﻌﯿﺎن آل ﻋﻠﯽ(ع) را ﺑﻪ ھﺮ ﻗﯿﻤﺘﯽ ﮐﻪ ھﺴﺖ ﻗﻄﻊ ﮐﻨﺪ، ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی ﮐﺮد، اﻓﺰود: ﺑﻪ ھﻤﯿﻦ دﻟﯿﻞ ﭼﮫﺮه ﺗﺎﺑﻨﺎک اﻣﺎم ﺣﺴﻦ(ع) ھﻤﭽﻨﺎن ﮐﻪ ﺟﺪ ﺑﺰرﮔﻮار رﺳﻮل ﷲ ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ ﮐﺮده ﺑﻮد، ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﺼﻠﺢ اﮐﺒﺮ در اﻓﻖ اﺳﻼم ﻧﻤﻮدار ﺷﺪ.
ﺣﺠﺖ اﻻﺳﻼم شکریان ﺑﺎ اﺷﺎره ﺑﻪ ﺳﺨﻨﯽ از ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﮔﺮاﻣﯽ اﺳﻼم ﮐﻪ ﻓﺮﻣﻮدﻧﺪ ھﻤﺎﻧﺎ ﺣﺴﻦ رﯾﺤﺎﻧﻪ ﻣﻦ اﺳﺖ و اﯾﻦ ﻓﺮزﻧﺪم ﺳﯿﺪ و ﺑﺰرگ اﺳﺖ و ﺑﻪ زودی ﺧﺪاوﻧﺪ ﺑﻪ دﺳﺖ او ﺑﯿﻦ دو ﮔﺮوه ﻣﺴﻠﻤﺎن، ﺻﻠﺢ ﺑﺮ ﻗﺮار ﺧﻮاھﺪ ﮐﺮد، ﮔﻔﺖ: اﯾﻦ ﺳﺨﻦ ﯾﮏ ﭘﯿﺸﮕﻮﯾﯽ از رﺳﻮل ﺧﺪا(ص) ﺑﻮد ﮐﻪ در آﯾﻨﺪه ﺑﯿﻦ دو ﮔﺮوه از ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎن ﺟﻨﮓ و ﺧﻮﻧﺮﯾﺰی ﺧﻮاھﺪ ﺷﺪ و اﻣﺎم ﺣﺴﻦ(ع) ﺑﯿﻦ آن دو ﺻﻠﺢ و دوﺳﺘﯽ ﺑﺮﻗﺮار ﺧﻮاھﺪ ﮐﺮد.
ﻣﺪﯾﺮ ﮐﻞ ﺗﺒﻠﯿﻐﺎت اﺳﻼﻣﯽ مازندران ﺑﺎ ﺑﯿﺎن اﯾﻦ ﮐﻪ طﺒﻖ ﻧﻘﻞ ﺗﺎرﯾﺦ، اﻣﺎم ﺣﺴﻦ ﻣﺠﺘﺒﯽ(ع) ﺑﺎ ﻣﺸﺎھﺪه ﺧﯿﺎﻧﺖ ﯾﺎران و ﻓﺮاھﻢﻧﺒﻮدن زﻣﯿﻨﻪ ﺟﻨﮓ ﺑﺎ ﻣﻌﺎوﯾﻪ، ﺧﯿﺮ و ﺻﻼح اﻣﺖ را در اﯾﻦ دﯾﺪﻧﺪ ﮐﻪ از درﮔﯿﺮ ﺷﺪن ﺑﺎ ﻣﻌﺎوﯾﻪ ﺧﻮدداری ﮐﺮده و ﺑﺎ ﺻﻠﺢ ﭘﯿﺸﻨﮫﺎدی ﻣﻌﺎوﯾﻪ، ﻣﻮاﻓﻘﺖ ﮐﻨﻨﺪ، ﺧﺎطﺮﻧﺸﺎن ﮐﺮد: آن اﻣﺎم ھﻤﺎم در اﺛﺮ اﯾﻦ ﺻﻠﺢ، ھﻢ ﻣﺴﻠﻤﺎﻧﺎن را از ﺷﺮ ھﺠﻮم دﺷﻤﻨﺎن ﻧﺠﺎت دادﻧﺪ و ھﻢ از ﺟﻨﮓ و ﺧﻮﻧﺮﯾﺰی ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی ﮐﺮدﻧﺪ.
وی در ﺑﺨﺶ دﯾﮕﺮی از ﺳﺨﻨﺎن ﺧﻮد ﺑﺎ اﺷﺎره ﺑﻪ اﯾﻦ ﮐﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت و ﺟﺎﯾﮕﺎه واﻻی اﻣﺎﻣﺎن ﻣﻌﺼﻮم(ع) ﺑﺮای ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺗﺒﯿﯿﻦ ﺷﻮد، ﺗﺼﺮﯾﺢ ﮐﺮد: ﻧﺴﻞ ﺟﻮان ﻣﺎ ﻧﯿﺎزﻣﻨﺪ ﺷﻨﺎﺧﺖ ﺑﯿﺸﺘﺮی ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ اﺋﻤﻪ ﻣﻌﺼﻮﻣﯿﻦ(ع) ھﺴﺘﻨﺪ.
ﺣﺠﺖ اﻻﺳﻼم شکریان با بیان این که نگاهی به تاریخ اسلام نشان میدهد که هرگاه مصالح جامعه اسلامی ایجاب کرده، رهبران جامعه اسلامی از نرمش قهرمانانه بهعنوان راهبردی برای تضمین منافع جامعه بهره بردهاند، تصریح کرد: صلح امام حسن مجتبی(ع) نمونه ای بارز از نرمش قهرمانانه آن امام همام در برابر دشمنان بود./950/202/ب2