ضرورت توجه آموزش و پرورش به تربیت اسلامی در کنار تعلیم علم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، آیت الله نورالله طبرسی، نماینده ولی فقیه در مازندران امروز در دیدار با مسؤولان آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه معلمی شغل شریفی است که زحمات زیادی برای این قشر نیز دارد، اظهار داشت: همه انسانهای فرهیخته به نوعی مدیون معلمان هستند و این اقشار حق بزرگی بر گردن مردم دارند و باید حق معلمان بیشتر ادا شود.
وی با بیان اینکه در کنار تعلیم باید تربیت اسلامی نیز مدنظر قرار گیرد، افزود: تنها در سایه منویات اسلام میتوانیم جامعه را از گزند انحرافات دور کنیم.
نماینده ولیفقیه در مازندران با بیان اینکه معلمان در کنار تربیت باید به کاهش معضلات اجتماعی نیز توجه کنند، تصریح کرد: ریشه بسیاری از ناهنجاریها اجتماعی در توجه کمرنگ به مسائل معنوی است و با معنویت در جامعه طلاق ریشهکن میشود.
وی تربیت و پرورش نیروهای متعهد و انقلابی را از مهمترین رسالتهای دستگاه تعلیم و تربیت بیان داشت و گفت: یکی از مسائل مهمی که در آموزش و پرورش باید دنبال شود، تقویت معرفت دینی در کنار علم آموزی است.
نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری، تعلیم و تربیت را بزرگترین عامل شکوفایی استعدادها دانست و با بیان این که آغاز تعلیم و تربیت اسلامی باید از دوران کودکی از سوی خانواده و مدرسه دنبال شود، ادامه داد: متأسفانه در دنیای کنونی مسأله تعلیم و تربیت در حال افول است و همین مسأله رسالت آموزش و پرورش را سنگینتر از هر زمان دیگری می کند.
آیت الله طبرسی با تأکید براین که امروز نیاز داریم اصول و مبانی دینی در کنار مسائل علمی در مدارس مورد توجه و تأکید و معلمان قرار گیرد، گفت: دانش آموزی که از مدرسه فارغ می شود باید با بخشی از مسائل دینی و احکام اسلامی آشنایی کامل داشته باشند تا بتواند در برابر هجم گسترده شبهاتی که در جامعه وجود دارد قدرت پاسخ داده باشد.
وی با بیان اینکه ریشه بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی نداشتن آموزش اجتماعی است، گفت: اگر تعلیم و تربیت در مدارس اثرگذار شود میزان جرم، طلاق و اعتیاد در جامعه کاهش مییابد.
نماینده ولیفقیه در مازندران با بیان اینکه مدرسه باید الگو مناسبی برای آینده کشور ترسیم کند،افزود: طرح تربیت مدارس باید بنیادی شود تا دانشآموز پس از فارغ شدن از مدرسه به سمت ناهنجاریهای اجتماعی گرایش پیدا نکند.
وی با بیان اینکه الگو مناسبی برای تربیت جوامع بشری در مدرسه ارائه نکردیم، گفت: الگو دینی باید در مدارس به صورت ریشهای احیاء شود.
امام جمعه ساری با بیان این که اگر بخواهیم کشوری مقتدر و آباد داشته باشیم، نیازمند نظام آموزشی مناسب هستیم، خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش دینی باید در اولویت برنامههای متولیان دستگاه تعلیم و تربیت قرار گیرد.
آیت الله طبرسی با بیان اینکه دشمن امروز استراتژی خود را در برابر ملت ایران تغییر داده و با جنگ فرهنگی به مقابله با کشورمان آمده است، افزود: یکی بهترین راههای مقابله با توطئه های دشمنان سلاح علم است که باید به آن مجهز شویم.
وی از معلمان به عنوان مهندسان انسانساز یاد کرد و با بیان این که معلمان اندیشهها را میسازند، گفت: اهمیت جایگاه شغل معلمی موجب شده تا آن را هم ردیف با وظیفه انبیاء الهی قرار دهند.
نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری به مسأله تحول بنیادین در آموزش و پرورش اشاره کرد و تحقق آن را مستلزم ورود فرهنگ ایران اسلامی به دستگاه تعلیم و تربیت دانست و گفت: آموزش و پرورش باید بر پایه معرفت دینی به سوی تحول پیش رود و تنها در این صورت میتواند به اهداف بلند خود دست یابد.
رییس شورای حوزه علمیه مازندران همچنین بر ضرورت به کارگیری نیروهای کارآمد، متعهد و انقلابی در بدنه آموزش و پرورش تأکید کرد و افزود: برای موفقیت در تعلیم و تربیت باید از اسلام و اقداماتی که پیامبر برای هدایت بشر انجام داد، الگوگیری شود.
آیت الله طبرسی با اشاره به اینکه اثرات اقدامات تربیتی باید در درازمدت خودنمایی کند و اقدام موقتی در جامعه اثربخش نیست، اظهار داشت: اگر مدرسه الگو مناسبی برای نسلها نداشته باشد، اصلاح دانشآموز پس از فراغت از مدرسه در محیطهای بیرون و دانشگاه ناممکن است.
نماینده ولی فقیه در مازندران در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام این که محیط زیست که به محیط ایست در استان تبدیل شد، گفت: در هر مکان قرار است آبادانی انجام شود مسؤولان این بخش میخواهند جلوی پیشرفت را بگیرند این در حالی است که شهرهای استان به هم تنیده شده ولی چهره شهرهای استان از لحاظ نظافت بسیار نامناسب است که بخشی از مشکلات به دلیل عدم آموزش مناسب است./950/202/ب3