۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۴
کد خبر: ۴۲۴۰۶۱
با هدف ترویج و اشاعه‌ فرهنگ تدبر در قرآن کریم؛

نخستین کرسی تلاوت و تدبر در قرآن کریم در دانشگاه شهرکرد برگزار شد

نخستین کرسی تلاوت و تدبر در قرآن کریم در دانشگاه شهرکرد با حضور دانشجویان و اساتید با هدف ترویج و اشاعه‌ فرهنگ تدبر در قرآن کریم برگزار شد.
نخستین کرسی تلاوت و تدبر در قرآن کریم در دانشگاه شهرکرد 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، ابوذر کارگر، استاد کرسی تلاوت و تدبر در قرآن کریم، شامگاه شنبه، 11 اردیبهشت ماه،  در طرح هماهنگ «کرسی های تلاوت و تدبر» دانشگاه شهرکرد، با تشریح نحوه اجرا و اهداف و شرایط حضور در کرسی های تلاوت و تدبر، به بیان مفهوم تدبر و اهمیت و ضرورت ترویج آن در جامعه پرداخت.

 

کارگر، عجین شدن با قرآن کریم را راه واقعی تحصیل سعادت دنیا و آخرت قلمداد کرد و گفت: نخستین مرحله‌ در رابطه و انس با قرآن کریم، تلاوت است که خوشبختانه از سطوح عادی تا سطوح حرفه‌ای در کشور موجود است اما نکته مهم‌‌تر و مرحله‌ بعد، تدبر در قرآن کریم است که اگر تدبر همراه قرآن نباشد، به فرموده‌ رهبر معظم انقلاب تلاوت تقریبا از هیچ فایده ای برخوردار نیست.

 

این مدرس تدبر در قرآن سپس به بیان فرق تدبر و تفسیر قرآن پرداخت و افزود: تدبر مانند شنا کردن در دریا است اما تفسیر مانند غواصی و رسیدن به اعماق معانی است.

 

وی تصریح کرد: تدبر برای فهم منظور قرآن و هدایت و جهت‌یابی با آن است اما تفسیر به فهم معنای دقیق اصطلاحات و قواعد و کشف رموز معنایی و لغوی قرآن کمک می‌کند و روشی است که علماء در رابطه با قرآن از آن بهره می برند و به علومی مانند فقه، حدیث، ادبیات عرب و غیره نیازمند است.

 

کارگر با بیان این که تدبر طبق دستور قرآن کریم وظیفه ای است که بر همه‌ مردم واجب است و به علوم خاصی نیازمند نیست، یادآور شد: تدبر، تفهم روشمند و هماهنگ ظاهر قرآن است.

 

سخنران مدعو در این کرسی تلاوت و تدبر گفت: اصولا کسی که تدبیر می‌کند ویژگی‌ها و اهداف خاصی را در نظر دارد که می خواهد مخاطب با آن‌ها به دقت آشنا شود.

 

وی درباره تبیین روش تدبر در قرآن افزود: تدبر باید با توجه به موقعیت و هدف آیات در مرحله نخست و توجه به موقعیت و هدف سوره در مرحله‌ بعد و توجه به کل قرآن کریم در مرحله‌ آخر صورت گیرد.

 

کارگر با تقسیم کردن تدبر به تدبر ترتیبی و تدبر موضوعی افزود: سه گام برای نیل به تدبر در قرآن کریم لازم است که مطالعه‌ آیات سوره برای فهم و آشنایی با مقصود و فضای کلی آیات، دسته‌بندی و ساختاربندی آیات و استخراج بحث هدایتی و جهت‌گیری آیات به ترتیب گام های تدبر در قرآن را شامل می شوند.

 

مدرس تدبر در قرآن در پایان با اشاره به آیات تلاوت شده از سوره فرقان در این کرسی گفت: سوره فرقان دارای چهار محور اصلی است که آیات قرائت شده در راستای تبیین صفات مؤمنان راستینی است که به دنبال سعادتمند شدن و رستگاری هستند.

 

گفتنی است، طرح هماهنگ «کرسی های تلاوت و تدبر» روزهای دوشنبه هر هفته به مدت چهار هفته از ساعت ۲۰:۳۰ تا ۲۲ در دانشگاه شهرکرد برگزار می‌شود که نخستین برنامه این طرح با همکاری جهاد دانشگاهی واحد چهارمحال و بختیاری و با همکاری اداره امور قرآنی استان امشب با حضور دانشجویان و استادان علاقه‌مند و با هدف ترویج و اشاعه‌ فرهنگ تدبر در قرآن کریم در سالن فارابی این دانشگاه برگزار شد./202/9457/ب1

ارسال نظرات