لزوم برنامه ریزی کلان دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی
حجت الاسلام مهدی خطیبی استاد حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در همدان، درباره وظایف دولت و حوزه ها در عملی شدن اقتصاد مقاومتی، گفت: حوزه ها و دولت باید اقتصاد مقاومتی را به یک گفتمان رایج در بین مردم و مسؤولان تبدیل کنند تا از این طریق فرهنگ سازی در بحث اقتصاد مقاومتی به تدریج اتفاق بیفتد و اهمیت این موضوع برای جامعه و مسؤولان آشکار شود.
وی ادامه داد: در طی سال حدود 40 هزار طلبه برای فعالیت های تبلیغی و مراسم مختلف در سطح کشور پخش می شوند که اگر این طلاب فرهنگ اقتصاد مقاومتی را با خود به نقاط مختلف ببرند و به تبلیغ این موضوع بپردازند می توانند این فرهنگ را در بین جامعه رواج دهند.
حجت الاسلام خطیبی تأکید کرد: رسانه های جمعی نیز در فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی وظیفه دارند که اهمیت این موضوع را برای اقشار مختلف جامعه آشکار سازند و از طریق برنامه ها و روش های مختلف در فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی تلاش کنند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به لزوم اقدام عملی دولت در اقتصاد مقاومتی و پرهیز از شعار زدگی، گفت: دولت باید به اهمیت این موضوع اعتقاد داشته باشد و تا زمانی که دولت به این موضوع و اهمیت آن اعتقاد نداشته باشد مشکلی حل نخواهد شد.
وی افزود: دولت باید در زمینه اقدام عملی و برای تحقق اقتصاد مقاومتی برای برنامه ریزی کلان فکر کند و به نظریه های درستی برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی برسد که البته این کار مقداری زمان می طلبد و باید این زمان به دولت داده شود.
حجت الاسلام خطیبی با اشاره به عدم گشایش در معیشت مردم و اقتصاد با وجود رفع ظاهری تحریم ها، گفت: عمده تحریم هایی که ما از آن رنج می بردیم تحریم نفت و بانک مرکزی بود و بعد از برجام و رفع تحریم ها قرار بود گشایش اقتصادی حاصل شود، ولی کشور های طرف مذاکره با ایران به تعهدات خود عمل نکردند.
وی در پایان ابراز کرد: بعد از برجام در بحث نفت صادرات بیشتر شد ولی قیمت آن پایین آمد و عملا به هدفی که از برجام انتظار می رفت نرسیدیم و از طرف دیگر سرمایه های بانک مرکزی هم آزاد نشد بنابراین مردم گشایشی در اقتصاد و معیشت خود حس نکردند./302/979/ب1