مهارتهای تشکیل خانواده و زندگی موفق

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، خانم صدیقه سلیمانی، کارشناس مسایل دینی و مشاور خانواده، ظهر امروز ، در برنامه «تا نیایش» شبکه پنجم سیما، به تبیین مهارتهای مؤثر در تشکیل خانواده و زندگی موفق پرداخت و گفت: توجه به ویژگیهای فردی اصلترین عنصر در تشکیل خانواده موفق است.
سلیمانی رسیدن به بلوغ جسمی، جنسی و عقلی از عوامل ضروری در ازدواج دانست و گفت: بلوغ جسمی افراد تا سن 18 سالگی کامل میشود و فرد در این سن بایدبه سلامت روحی و روانی رسیده باشد.
این مشاور خانواده بیان کرد: فرد هنگام سن بلوغ جسمی نباید سوء رفتارهایی همچون اعتیاد، افسردگی را داشته و تخیلات نوجوانانی نیز در این سن از بین رفته باشد.
وی مهمترین ملاک و معیار ازدواج موفق را رسیدن بلوغ فکری در زوجین دانست و گفت: زمانی که فرد به قدرت ایجاد تعامل و ارتباط با دیگران داشته باشد، به رشد و بلوغ فکری رسیده است.
این مشاور خانواده بیان کرد: تنها سن شناسنامهای بیانگر رسیدن انسان به بلوغ فکری نیست؛ همانند این برخی افراد در سن 18 سالگی توانایی تشکیل خانواده موفق و ارتباط مناسب با دیگران را دارند، اما برخی هم در سن 30 سالگی توانایی اداره زندگی را ندارند.
سلیمانی عنوان داشت: زوجین برای رسیدن به یک ازدواج موفق باید به بلوغ ذهنی و روانی لازم برای تشکیل خانواده رسیده باشند.
این مشاور خانواده ابراز کرد: روانشناسان معتقدند انسان در شرایط عادی از سن 20 تا 23 سالگی به بلوغ فکری خویش رسیده است و توانایی ارتباط با دیگران و اداره زندگی موفق را دارد.
وی در ادامه سخنانش به ملاکهای تشخیص بلوغ فکری اشاره کرد و گفت: نخستین نشانه برای رسیدن بلوغ فکری این است که افراد با قانونهای حاکم بر نظام هستی آشنایی پیدا کنند و مفهوم قاعده کنش و واکنش در زندگی رسیده باشند.
این مشاور خانواده بر ضرورت آگاهی و مهارتهای زندگی مشترک تأکیید کرد و افزود: فردی که در خانواده با فریاد، توهین، بددهنی، طعنه و کنایه با دیگران صبحت میکند، نباید انتظار لبخند و احترام را از همسر خویش و دیگران داشته باشند.
سلیمانی با بیان این که متأسفانه بسیاری زوجها جوان جریان قاعده کنش و واکنش در زندگی را درک نکردهاند، گفت: افراد در زندگی خطا و اشتباه میکنند و برخوردهای نامناسب با همسر خویش دارند، اما انتظار دریافت احترام و پاسخ مناسب از طرف مقابل دارند و همین مسأله سبب به وجود آمدن اختلافها بسیاری در زندگی شده است.
این مشاور خانواده ابراز کرد: مناسب است که زوجهای جوان به جای تمرکز بیش از حد بر فعالیتهای همدیگر، رفتارهای خویش را مورد بررسی و بازبینی قرار دهند تا واکنشها و رفتارهای مناسبی از سوی همسران خویش دریافت کنند./998/پ202/ی