هویت زنان در مدیریت خانواده جایگزین پذیر نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، نیلچی زاده، کارشناس ارشد فلسفه و حکمت اسلامی شامگاه دوشنبه 27 اردیبهشت در نشست «زن ستم برابری، ستم تاریخی» در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد به بیان نگاه های متفاوت تمدن ها به زنان پرداخت.
کارشناس ارشد فلسفه و حکمت اسلامی ادامه داد: زمانی که زن آفریده میشود، تورات نقل میکند که ابلیس بر حوا وارد شد و حوا را فریب داد و حوا زمانی که فریب ابلیس را خورد، آدم را فریفت، بنابراین در نگاه تورات زن فریبا است همان چیزی که پهلوی آن را میپسندید.
نیلچی زاده بیان داشت: در ادامه زن فریب خورده فریب دهنده شد و انجیل نیز همین را صراحتا عنوان میکند و زن را علت بدبختی انسان میداند و میگوید که چنانچه انسان از بهشت به زمین کشیده شده به دلیل فریب خوردن زن است که با این نگاه جرم اولیه جرم مردانه نبوده، بلکه زنانه بوده است.
وی ضمن اشاره به این موضوع که این تمدنها عنوان میکنند که چنانچه امروز زنان با مشکلات بیوشیمی و بیوفیزیک مواجه هستند در حقیقت مجازات همان گناهی است که ابتدای خلقت کردهاند، بیان داشت: دنیای مدرن امروز که در بُعد تفکری وامدار یونان باستان است، موقعیت زن را همانند مرد و انسان ساز تلقی نمیکند.
کارشناس ارشد فلسفه و حکمت اسلامی با اشاره به این نکته که آنچه که به عنوان ستم تاریخ در خصوص زن مطرح است مربوط به لحظات نخستین آفرینش میشود، گفت: تورات و انجیل جرم زن را زنانگی او میدانند و معتقدند مقصر اصلی هبوط انسان به این کره خاکی زن است و این دو کتاب اعلام میکنند که علت سقوط انسان مرد نیست بلکه زن است.
مشاور سابق سازمان ملی جوانان در امور دختران زنان و خانواده با تاکید بر این نکته تمامی سخنانی که در این کتابها در خصوص زنان گفته شده، دروغ است، گفت: در قرآن آمده است ابلیس همان گونه که حوا را وسوسه کرد آدم را نیز وسوسه کرد و هر دو اشتباه کردند.
وی ادامه داد: هچنین قرآن به صورت جدی مطرح میکند ای کسانی که در عرصه زندگی خود میخواهید وارد خانواده شوید، زن و مرد را از یک هویت یگانه خلق کردم و زنان از همان هویتی خلق شدند که مردان از آن هویت خلق شدهاند.
نیلچی زاده افزود: ستمی که در تاریخ نسبت به زن شروع شد امروز به شکل دیگری نمود یافته است. زمانی زن به جرم غیر انسان بودن ترد میشد و امروز به زنان میگویند چنانچه توانستید نسبت جمعیت را تغییر دهید و یا توانستید پستهای مدیریتی کسب کنید، آن گاه موفق هستید.
وی با بیان این مطلب که در دنیای مدرن برای اینکه بتوانند ستم دیگری را به زن کنند، باید سخنانی با رنگ و لعاب جدیدتر مطرح کنند، بیان داشت: زن نیازمند یک بازتعریف مجدد است.
نیلچی زاده در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این پرسش که چنانچه در میان مسلمانان علما به اشتباه سخنی را مطرح کردند و یا اقدامی ناشایست انجام دادند چه باید کرد، گفت: معیار ما مسلمین نیستند، بلکه اسلام است.
وی افزود: پیامبر گفتند من دو امانت اهل بیت و قرآن را نزد شما میگذارم که چنانچه به آن تمسک کنید از راه حق دور نخواهید شد که این دو یک حقیقت ناب به دو جلوه هستند بنابراین باید به این دو تمسک کرد و آن دو را اصل قرار داد.
مشارکت اجتماعی زنان آری، اشتغال نه
نیلچی زاده با اشاره به این مطلب که ما در سبک شناسی دینی خود باید بدانیم چه چیزی را از چه کسی باید اخذ کنیم، گفت: من با مشارکت زنان مخالف نیستم؛ اما فعالیت اجتماعی غیر از شغل است. دنیای مدرن به شما میگوید مشارکت اجتماعی؛ اما در حقیقت منظور آنان شغل است و حتی چنانچه بیمار باشید از شما میخواهند که بیرون از خانه کار کنید.
وی خاطرنشان کرد: مشارکت جمعی از نگاه غرب یعنی زن مجبور باشد برای وجهه اجتماعی و داشتن درآمد پابه پای مرد بیرون از خانه کار کند و این یعنی بردگی نوین.
هویت زنان در مدیریت خانواده جایگزین پذیر نیست
مشاور سابق سازمان ملی جوانان در امور دختران زنان و خانواده با بیان این موضوع که هویت زنان در مدیریت خانواده جایگزین پذیر نیست، تاکید کرد: تربیت یک مادر برای فرزند را هیچ مربی تحصیلکردهای نمیتواند انجام دهد. بنابراین زن یک هویت خلاق است که در اصالتش بسیاری از مسائل را خواهد یافت.
وی در پاسخ به این پرسش که چنانچه قرار باشد زنان وارد اجتماع نشود چگونه زیبایی و توان خود را آشکار کنند، تصریح کرد: قانون و قاعده زیبایی آشکار شدن است و خداوند زیبا دوستی و زیبا خواهی را بیش از مردان به زنان داده است، چراکه مدام او را لطیفتر و زیباتر کند.
کارشناس ارشد فلسفه و حکمت اسلامی میافزاید: امروز دنیا میگوید، چنانچه قرار است عروس باشید باید عروس شهر باشد؛ اما در مدل هویت ناب اسلامی گفته میشود زیبایی زن مانند زیباییهای رنگ کمان آتش است باید گرم کند؛ اما نه این که بسوزاند.
نیلچی زاده به کاهش میهمانیهای زنانه که در آن جلوههای ناب وجود داشته باشد اشاره و خاطرنشان کرد: جلوه گری باید در ارتباطات سالم رخ دهد؛ اما امروز نوع ارتباطات بانوان از نوع بیآسیب آن بسیار کاهش یافته است و حتی در میهمانیهای زنانه نیز شاهد آسیبهایی هستیم./201/934/ب1